Golejada del Manresa per ‘debutar’ al liderat

Golejada de la jornada per un Manresa que comanda la classificació del grup 2 de Primera Catalana empatat a punts amb Viladecans i Mollerussa

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Golejada i liderat pel Manresa // FOTO: @CdEManresa
Golejada i liderat pel Manresa // FOTO: @UD_Viladecans

Dotzena jornada i, per tercer cap de setmana consecutiu, canvi de líder. Aquesta vegada, l'”afortunat” ha estat el Manresa que va fer els deures en el seu partit i va aprofitar l’empat dels seus màxims rivals, Mollerussa i Viladecans.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 12

El Manresa va desplaçar-se fins a Balaguer per refer-se de l’empat de la passada jornada contra el Cambrils mentre que el seu rival no volia sumar la seva segona derrota seguida. La tarda va començar de la millor manera pels visitants amb el gol en pròpia porta de Gabernet al minut 8. El pitxitxi Vendrell va aconseguir igualar el matx al minut 41 i amb aquest resultat va finalitzar la primera meitat.

Als segons 45 minuts, va caure un autèntic aiguat de gols, tots amb signe manresà. Noah al 47, Priego al 48, Sergi Solernou al 52, Marcel Bellido al 83 i Biel al 88 van ser els artífexs d’una golejada d’escàndol que permet als homes de Belmonte pujar fins al capdamunt de la classificació.

Amb els fets deures, el Manresa havia d’esperar que els seus màxims rivals, Viladecans i Mollerussa signessin taules en el partidàs de la jornada. El Municipal de Mollerussa presentava un gran ambient per rebre al líder i el matx no va decebre a ningú. El 3-3 final reflecteix a la perfecció el que es va viure damunt del terreny de joc. En una primera meitat on els visitants van ser superiors, Marcé va avançar als seus al minut 27. Un gol que va neutralitzar Putxi de penal just abans del descans.

A la represa, de nou Putxi al 59 va capgirar el resultat i Álvaro al 67 va ampliar diferències. Tot i el cop dur, els homes de Paje no van abaixar els braços i, el recentment ingressat al camp, Iván García amb un doblet va tancar la reacció de l’equip viladecanenc en els darrers minuts de l’encontre. Els del Baix Llobregat van acabar amb 10 per l’expulsió de Roger García en veure la segona groga al minut 89. Repartiment de punts que deixa als 2 empatats a punts amb el Manresa.

Dinàmiques més que positives

Assetjant als líders i a tan sols 3 punts trobem a la Montanyesa que des de l’arribada de Dani Andreu mostra una imatge renovada i això es reflecteix en els resultats. 13 punts de 15 possibles han portat a l’equip barceloní a presentar la seva candidatura a l’ascens. En aquesta jornada els de Nou Barris van desplaçar-se fins a Castelldefels per enfrontar-se a un Vista Alegre necessitat de victòries. No va ser un partit fàcil pels grocs i negres. Uns primers 45 minuts amb poc joc i sense ocasions van finalitzar amb el 0-0 inicial.

A la segona part, el solitari gol de Ion Vázquez al minut 57 va ser suficient perquè els visitants sentenciessin el matx i sumessin la seva quarta victòria consecutiva. L’ensurt del partit el va protagonitzar el jugador de la Montanyesa, Agus qui va haver de ser evacuat en ambulància en patir uns marejos.

Dinámica positiva per a un Tàrrega que suma la seva quarta victòria seguida // FOTO: @UETarrega
Dinàmica positiva per a un Tàrrega que suma la seva quarta victòria seguida // FOTO: @UETarrega

Quarta jornada consecutiva guanyant, també per un Tàrrega que en aquest cap de setmana es va desfer del Sant Ildefons per 3-1 al Municipal de Joan Capdevila en un partit on la pilota aturada va decantar el resultat. Els bons minuts inicials dels locals van culminar en el primer gol de la tarda obra de Marc Enríquez de falta al minut 19. A poc a poc, els visitants van gaudir d’alguna aproximació a l’àrea rival però van ser els targarins, de nou, mitjançant Ander Cayola al 26, els quals van tornar a veure porta. Amb el 2-0 es va arribar al descans.

Als segons 45 minuts, el Sani va sortir a la recerca del gol i, aquest no va tardar a arribar. Víctor García al 48 de falta directa va escurçar diferències. Eren els millors minuts dels de Cornellà que van estar a punt d’empatar al minut 55, encara que el xut d’Íker Latre es va estavellar al lateral de la xarxa. Del possible 2-2 es va passar al 3-1. Mikel al minut 70 de falta directa va tancar el matx.

Tampoc es poc queixar de la seva dinàmica el Lleida B qui porta 3 victòries consecutives i 6 partits sense conèixer la derrota. El Gardeny es va preparar per presenciar un dels duels lleidatans de la categoria. Les Borges Blanques es plantava al feu dels blaus amb la intenció de continuar amb la bona ratxa fora de casa i amb dues baixes de pes: el seu jugador Edu Vives i el míster Manel Cazorla, tots dos expulsats en l’últim partit davant el Mollerussa.

Els borgencs van portar el pes de l’encontre i van gaudir de clares ocasions de gol que no van saber materialitzar. I ja se sap, qui perdona la paga i això mateix li va passar a l’equip de Cazorla. Un solitari gol d’Angerri al minut 19 en una de les escasses arribades a l’àrea rival va ser suficient perquè els homes de Mena sumessin els tres punts.

Sengles empats

Dinàmiques, completament oposades a les anteriors, estan travessant els 4 equips que van obrir la jornada dissabte. Els primers a entrar en acció van ser Cambrils Unió i Júpiter que van disputar el seu partit a terres tarragonines. Dos conjunts que es presentaven al Municipal de Cambrils amb uns números idèntics, 1 punt dels 6 darrers possibles i amb un objectiu clar: tornar al camí de la victòria. Els barcelonins van gaudir de l’ocasió més clara per avançar-se al minut 51 quan van desaprofitar una pena màxima. Qui no va fallar, 20 minuts més tard, va ser Roger Peris que va obrir el marcador pels visitants. L’alegria, però, va durar poc, ja que, un minut abans del xiulet final, Casas va fer pujar l’1 a 1 definitiu.

Mateix resultat es va viure a Les Comes on Igualada i Gavà van brindar un bon encontre als espectadors. Els primers 45 minuts van estar dominats pels blaus, els quals van tenir la possessió de la pilota i van gaudir de les millors ocasions mentre que els visitants es van tancar al darrera, intentant sortir a la contra. El domini igualadí es va veure recompensant amb el gol de Baraldés de penal al minut 29.

La segona meitat va ser una altra cosa. Els visitants van donar un pas endavant i, també de penal van empatar el matx gràcies al gol de Junior al 54. En uns 15 minuts finals frenètics, els blaugranes van poder capgirar el marcador encara que no van estar encertats de cara a porteria. El mateix li va passar al seu rival qui va apretar en el tram final però sense el premi del gol. Al minut 72, el segon entrenador del Gavà, en Juan Antonio Limones va haver d’abandonar la banqueta en veure la vermella directa.

Estrena a casa

Primer triomf de la temporada de la Rapitenca a La Devesa // FOTO: @uerapitenc

Bona jornada, també per a la Rapitenca que va aconseguir el primer triomf a La Devesa contra el Vilanova. El matí no va començar gens bé pels locals, donat que a la mitja hora de partit van encaixar el gol d’Aleix Vall que els feia anar a remolc. Tanmateix, els homes de Camarero no es van venir abaix i van saber reaccionar, especialment a la segona meitat quan van ser capaços de remuntar. La remuntada es va iniciar amb el gol de Sabaté de penal al minut 51 que significava l’empat a 1. Vint minuts més tard i quan jugaven amb un home més per l’expulsió del visitant Òscar Hernando per doble amonestació al 60, Dilla va perforar la porteria rival marcant un gol que permetia que els 3 punts es quedessin a Sant Carles de la Ràpita per primera vegada aquesta temporada. Òscar Hernando no va ser l’únic en abandonar el terreny de joc abans de temps, el delegat vilanoví, Daniel Cardeñoso, va haver d’abandonar la banqueta al minut 50 en veure la vermella directa.

El partit entre l’EFAC i l’Andorra va quedar ajornat a causa de les competicions internacionals que afecten al jugadors andorrans.