Glòria a la Copa del Badalona

El club escapulat cau eliminat de la competició del KO després de portar el Granada a la pròrroga. La gran imatge oferida reforça l’equip de Manolo González, que va acabar ovacionat

JORDI MESTRES @JordiMestres7
Badalona, Copa del Rei,
Getafe i Granada,
inoblidable per a Badalona/FOTO: Jordi Mestres

Punt i final. Ja està. No deixa de ser un final, però el camí fins aquí ha portat el Badalona de Manolo González a entrar en la centenària història escapulada. L’Oviedo i el Getafe van caure a Montigalà, però el Granada va aguantar per donar l’estocada final a la pròrroga. El temps extra li va sobrar a un Badalona fos, esgotat després de tan d’esforç les últimes setmanes a la Copa i també a la Lliga. En 90 minuts cap equip del futbol professional ha estat capaç de guanyar a Montigalà. Milers de persones han omplert un estadi que normalment no ofereix aquesta imatge. Aquestes són les dues grans victòries escapulades en aquesta Copa.

I té mèrit, sobretot pel que fa a l’últim capítol. Chema Moreno va tenir una clara als 40 segons i acte seguit, en el primer atac del Granada, Ismail estrenava el marcador. Cop dur, que va deixar glaçada la grada. Tot i això, el Badalona no li va perdre la cara al partit. L’equip de Manolo González va generar fins a tres ocasions clares a la primera meitat.

S’olorava el gol i va arribar en una acció d’estratègia a la represa. Hugo Esteban posava una centrada deliciosa per a que el cap de Robusté, al primer pal, rematés a gol.  L’empat obria un nou escenari i donava ales a un Badalona que no va patir en excés a la segona part. Finalment, igualada a un i pròrroga.

Manolo González, Badalona, Segona B
Manolo González, ‘O Bruixo’, home clau/ FOTO: Jordi Mestres

El temps extra va ser ben diferent. Gonalons va marcar un gol idèntic al de Robusté als tres minuts de la pròrroga i el Granada, més sencer, va dominar aquest període sense patir ensurts. La sentència era qüestió de temps i va arribar amb una definició perfecta de Carlos Fernández. Aquest va ser el punt i final de la Copa pel Badalona.

300 minuts de gran futbol, sigui amb línia de quatre o amb tres centrals, amb prou personalitat per tenir la pilota i atacar a rivals de superior categoria. Aquesta experiència ha de reforçar a l’equip de Manolo González, que ja té un estil marcat jugui contra el Granada o davant l’Andorra. Competeix a fora en qualsevol circumstància i a casa imposa la condició de local, davant de milers d’aficionats o només amb els de sempre. La competició del KO ja és història. Glòria a la Copa i a centrar-se en la Lliga.