Girona ja ‘juga’ amb el Catalunya-Veneçuela

En el Teatre Municipal de Girona s’ha dut a terme la presentació del partit entre les Seleccions Absolutes de Catalunya i Veneçuela del proper 25 de març a l’Estadi de Montilivi

PREMSA FCF
Selecció Catalana
Presentació a Girona del nou partit de la selecció catalana/FOTO: FCF

El Saló del Descans del Teatre Municipal de Girona, adjacent a l’Ajuntament, ha estat l’escenari elegit per fer la presentació del partit Catalunya-Veneçuela. El president de l’FCF, Joan Soteras; l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas; el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols; el president del Girona FC, Delfí Geli; el seleccionador català absolut, Gerard López; el president accidental de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el jugador gironí Àlex Granell; i el representant del conjunt arbitral, Xavier Aguilar; s’han fotografiat amb la samarreta, la pilota i el trofeu del partit.

L’acte s’ha iniciat amb la projecció del vídeo promocional de l’enfrontament i amb l’explicació de diversos detalls del partit. El president del Girona FC, Delfí Geli, ha estat el primer en parlar i ha agraït a l’FCF “que compti amb el Girona i l’Estadi de Montilivi perquè es pugui celebrar aquest partit. És un orgull per a nosaltres i una satisfacció treballar junts. Montilivi està preparat per rebre un partit internacional d’aquestes característiques. Hem augmentat la capacitat de l’Estadi, l’hem modernitzat amb una gespa de nova generació, és un camp en perfectes condicions, juntament amb altres millores que s’han fet per competir a Primera Divisió. Posarem tots els nostres mitjans possibles per a què l’enfrontament sigui una gran festa del futbol català”.

Durant la presentació s’han anat comentant diferents aspectes del partit amistós internacional com ara la presentació dels jugadors que es realitzarà instants abans de l’inici del duel, quins seran els trofeus que s’entregaran, el conjunt arbitral que xiularà el partit, l’inici de la venda d’entrades, i la presència de les campanyes federatives a Montilivi.

En aquest sentit, l’àrbitre assistent Xavier Aguilar ha comentat que formar part del conjunt arbitral d’aquest duel que es disputarà en data FIFA serà preparat “amb molta personalitat, exigència i una doble motivació. És un partit que ens fa molta il·lusió perquè es tracta de la Selecció Catalana i, a més, es juga a Girona”. En la mateixa línia s’ha explicat el capità del Girona FC, Àlex Granell, i és que “res em faria més il·lusió que vestir la samarreta de la Selecció Catalana Absoluta, i a més tenint en compte el context, ja que juguem en un camp que el sento com a casa meva. També es un partit que engloba molts aspectes per la situació política que estem vivint”.

Per la seva banda, el seleccionador absolut, Gerard López, ha dit que “tenim moltíssims jugadors per triar, és una Selecció de grandíssim nivell i ajuda que coincideixi amb data FIFA perquè els futbolistes tenen una predisposició total per venir. Segur que serà una convocatòria molt competitiva. Per a mi és un plaer tenir jugadors com l’Àlex Granell a la llista”. Lópezha destacat que “és l’escenari i el moment ideal per recuperar aquest partit amb una Selecció rival important com és Veneçuela, que vindrà de jugar amb Argentina i que està preparant la Copa Amèrica 2019. Agraeixo la feina del president Joan Soteras per lluitar i recuperar aquest partit”.

En els parlaments finals, el representant territorial a Girona de la Secretaria General de l’Esport, Josep Pujols, ha felicitat “a la Federació perquè un any més hagi pensat en el territori. Serà una segona oportunitat per guanyar, ja que l’any 2016 el partit va acabar en empat. Ens honora que la Selecció vingui a Girona. S’ha de recordar la importància que té aquest partit perquè es projectarà el futbol de tot Catalunya al món exterior. Som un equip potent i podem competir amb qualsevol equip internacional. Amb aquest partit reivindiquem i fomentem el futbol a les comarques de Girona, tant per als jugadors com per a tots els entrenadors. Convido a tothom a venir el dia 25 a Montilivi, serà un gran partit i aquesta vegada ens endurem la Copa. Els jugadors es mereixien que l’Estadi s’ompli perquè representen uns colors, els colors de Catalunya ”.

President FCF
Joan Soteras, president de la Federació/FOTO: FCF

El president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha explicat que “després de tres anys de no tenir partit de Catalunya hem aconseguit organitzar-lo i fer-lo en data FIFA. Serà més que un partit contra Veneçuela, i agraïm l’esforç que està fent l’Ajuntament, el Girona FC i la Generalitat de Catalunya. Li dono les gràcies també al bon seleccionador que tenim, el Gerard López, perquè tindrem una Selecció molt competitiva contra un rival molt bo. Desitjo que la ciutadania de Girona i tots els federats de la zona, sobretot, vinguin a omplir Montilivi. Treballarem per veure’l ple”.

Finalment, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha conclòs la presentació assegurant que “des de Girona ens sentim profundament orgullosos que un partit d’aquest tipus viatgi pel territori. Ens mereixem que la nostra ciutadania pugui gaudir d’un partit que segur que serà extraordinari. Ens sentim agraïts perquè la Federació Catalana de Futbol que hagi comptat amb nosaltres, al Girona FC per la complicitat i la feina que fem junts, i a la Diputació. A més, estem molt contents que el Gerard López sigui el responsable dels èxits que pugui portar la Selecció Absoluta. El fet que puguem estar parlant de la Selecció Catalana és un orgull, i que el talent de la nostra gent sigui visible arreu mostra que Catalunya és un país normal. Demano generositat a tothom, als jugadors que vinguin i als club que facilitin als futbolistes a venir perquè així tindrem un èxit assegurat ”.