Gimnàstic Manresa i Sant Andreu, favorits

Ha començat el curs per a la Lliga Nacional Juvenil amb un grup de 16 equips (6 filials) i amb l’objectiu de buscar les dues places d’ascens a DHJ, però, especialment, amb el desig de formar als futbolistes

Els del Narcís Sala volen tornar a la Divisió d'Honor aquesta tempòrada // FOTO: UE Sant Andreu
Els del Narcís Sala volen tornar a la Divisió d’Honor aquesta tempòrada // FOTO: UE Sant Andreu

Aquest cap de setmana ha començat la Lliga 2022-2023 per a la Lliga Nacional Juvenil amb el segell de favorits a l’ascens per a Gimnàstic Manresa i Sant Andreu. La presència dels 6 filials condicionarà la classificació final d’una categoria ‘destrossada’ el curs anterior i que suma enguany als descendits Cerdanyola, Lleida, Sant Andreu i Unificació Bellvitge.

Per contra, arriben a la LNJ procedents de la Preferent juvenil aquests 4 equips: EF Gavà, Martinenc, Mercantil i Sabadell B. Seran 30 jornades, a doble volta, amb final per al 21 de maig i amb 4 descensos.

PRIMERA JORNADA DE LLIGA

En aquesta 1a jornada, que va acabar amb 2 triomfs locals, 3 empats i 3 victòries a domicili, es van marcar 23 gols (12 locals per 11 visitants). Excepcional estrena dels debutants perquè només va caure l‘EF Gavà mentre van empatar Martinenc (a la CE Joan Gamper) i Mercantil (enfront de Sant Andreu) i va guanyar Sabadell (a Bellvitge). Golejades de G. Manresa, Espanyol i Cornellà i igualades per a la reflexió a Horta, Barcelona i Sabadell.

FAVORITS (G.MANRESA I SANT ANDREU) I CAMPIÓ

És clar que, una temporada més surt com a màxim favorit a revalidar el títol de campió el FC Barcelona d‘Iban Cuadrado encara que sempre val la pena considerar a tot un grup de rivals potents. Aquí estaran Gimnàstic Manresa i Sant Andreu, especialment, i amb protagonisme especial també per a Espanyol, Girona, Damm i Unificació.

Val la pena recordar que els blaugrana han estat campions en 7 de les últims 10 cursos, és a dir, amb només 4 excepcions. Sabadell (2019-2020), Damm (2015-2016) i Espanyol (2014-2015) van saber arrabassar aquesta primera posició als barcelonistes.

L'Espanyol B de Javi Chica lluitarà per la primera plaça // FOTO: Salva Ribas

L’Espanyol B de Javi Chica lluitarà per la primera plaça // FOTO: Salva Ribas

OPINIONS

D’una banda, Genís Sampietro, entrenador del Damm B ho veu així. “Serà una Lliga molt igualada amb equips de tercer any que ‘pinten’ molt bé’ i barallaran per pujar”, comenta. Segons l’entrenador cerveser del filial “tenim un bon equip, jugarem bé, potser ens falta contundència enrere, però som ambiciosos en joc i ajudar als xavals que pugen a l’A”.

D’altra banda, Juanjo Roldán, tècnic quadribarrat, resumeix a la perfecció el seu objectiu: “Tinc dos objectius que són licitar a la Divisió d’honor i formar jugadors per al primer equip.

Genís Sampietro, tècnic del segon juvenil cerveser // FOTO. E. Berzosa
Genís Sampietro, tècnic del segon juvenil cerveser // FOTO. E. Berzosa

Idèntic fi que té la resta d’entrenadors que estan al capdavant de tots els equips. Presència notable d’habituals com Iban, Javi Chica, Sampietro i Rivera i màxima confiança per als artífexs dels ascensos (Serrano, Biescas, Xalabarder i Conrad García). Aterren en la categoria mítics futbolistes, encara en actiu, com Miguel Angel Rubio o amb historials contrastats com Serrat, Ortega, Segura, Alex López o Quim Ruiz Zorita.