Germán: “Mantenir-nos està gairebé impossible”

Germán Inglés, tècnic de l’Ascó, veu molt clar el futur del seu equip després d’una ratxa de 4 punts sobre 15 últims disputats -tres valuosíssims enfront del líder Olot-, però creu també difícil “mantenir la categoria”

Germán Inglés compleix la seva segona temporada a l'equip tarragoní // FOTO: FC Ascó
Germán Inglés compleix la seva segona temporada a l’equip tarragoní // FOTO: FC Ascó

@ManuelSeguraM

L’entrenador de l’Ascó, Germán Inglés, no enganya a ningú sinó tot el contrari. Penúltim a la classificació de la 3RFEF5 sap que el futur és complicat, però, per descomptat, no tira la tovallola. Vuit partits (24 punts) són molts per a abaixar els braços i els de la Ribera de l’Ebre lluitaran fins al final.

Inglés, que compleix la seva segona temporada a l’Ascó, admet que aquest curs l’ha passat molt malament amb les lesions i altres inconvenients. Ara només queda competir fins a final de temporada i esperar.

OPINA GERMÁN INGLÉS

Què significa guanyar al líder Olot sent cuer?

Significa que estem competint la majoria de partits molt bé, però no estem tenint la sort necessària quant a punts

Guanyar a l’Olot no sols pot ser casualitat sinó també molta feina?

És el que et dic, l’equip està competint molt bé i hem tingut la sort de recuperar a 3 o 4 jugadors. Amb la plantilla curta que tenim, si s’acumulen 4 o 5 baixes, es nota. El partit enfront de l’Olot va ser molt similar al que vam fer a casa nostra enfront del San Cristóbal o davant el Peralada. Hauríem de portar alguns punts més segons el nostre rendiment.

Un dels grans problemes és rebre 45 gols, míster.

Portem molts gols acumulats de la primera volta, va ser una mala fase amb problemes de vestuari, canvis en la plantilla i va ser molt dolent aquest doble resultat (0-4 Peralada o 1-3 Sant Andreu). Quan mires aquesta xifra és difícil voler mantenir la categoria.

“DEU PUNTS PER A LA SALVACIÓ SÓN MOLTS”

10 punts són molts per a salvar la categoria?

Són molts sí i amb un partit menys el Sants. Mantenir-nos està gairebé impossible després de jugar els partits a Peralada, davant la Guineueta i Sant Andreu ens va fer molt de mal. Davant la UESA ens vam fer un gol en pròpia porta i van caure 4 lesionats i un expulsat; després improvisem enfront del Sants i no vam poder competir. La situació està complicadíssima, només val pensar en el Castelldefels encara que la categoria està molt complicada.

Germán Inglés té clar que l’Olot serà campió?

El futbol és molt canviant, ja que em va encantar el Peralada en la primera volta i ara ha baixat molt, és més, vam anar allí i vam merèixer guanyar. Jo veig a San Cristóbal i Manresa com els més forts.

“VEIG A SAN CRISTÓBAL I MANRESA COM ELS MÉS FORTS”

Gols com el de Gerard Badía davant l’Olot ha vist molts?

A aquest equip li feia molta falta una alegria com la viscuda davant l'Olot // FOTO: FC Ascó

A aquest equip li feia molta falta una alegria com la viscuda davant l’Olot // FOTO: FC Ascó

No. El tema del Gerard és una llàstima i amb aquest gol ha demostrat la seva qualitat. Va tenir una lesió en la segona jornada de la Lliga i dues hèrnies en les cervicals, va estar dos mesos lesionat i fa dues setmanes que hem començat a veure-ho amb confiança. A poc a poc està aprenent a jugar amb dolor. Aquest jugador no és de Tercera i, si contínua en aquest nivell, ens ajudarà a guanyar.

L’abraçada Gerard-Germán va ser impressionant!

Jo tinc una relació d’amistat amb Gerard, vam ser companys al Tortosa i el vaig ajudar en el que vaig poder quan va ser a Gavà perquè jo vaig parlar amb Llebaría. Va ser una abraçada de dos bons amics en una temporada molt frustrant, de consol per als dos.

“GERARD BADIA TÉ MOLTA CLASSE”

Jo, com a entrenador, no acabo de gaudir mai les victòries i les derrotes em fan molt de mal; guanyar a l’Olot dóna satisfacció i, d’altra banda, tristesa perquè aquest equip no mereix ser aquí. Hem estat capaços de guanyar a un gran rival en un camp d’herba natural que està molt bé, però que cal fer-ho molt bé. Una altra cosa seria en un camp de dimensions més reduïdes, va ser una sensació estranya. Tenim tots els números de perdre la categoria, però, si el futbol hagués estat més benèvol, estaríem més prop de la salvació.