Gabri Amores (Cambrils United): “Si guanyem els tres pròxims partits, l’ascens estarà encarrilat”

Dotze jornades sense conèixer la derrota i 10 liderant la taula, converteixen al Cambrils United en l’equip favorit per pujar a 2ª Catalana

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri

Gabri Amores, tècnic del Cambrils United/ FOTO: EL TRAVESSER
Gabri Amores, tècnic del Cambrils United/ FOTO: EL TRAVESSER

Després d’entrenar a equips com el Torredembarra o el cadet del Nàstic, Gabri Amores va arribar aquest estiu a la banqueta del conjunt cambrilenc amb la missió d’ascendir-lo. Una renovació gairebé total de la plantilla i un començament difícil no eren la millor manera d’afrontar aquest repte, però el treball, la paciència i la unió han portat als de Gabri a consolidar-se al capdamunt de la classificació, concedint-los llicència per somiar.

T’esperaves la gran temporada que esteu fent?

Sincerament no, perquè no coneixia la categoria, perquè no coneixia com es jugava a 3ª Catalana i perquè no coneixia a la majoria dels jugadors. Tot era nou per a mi i es van ajuntar molts factors que van complicar l’inici, però a poc a poc i amb molt treball ens hem anat assentant.

Tota renovació en un equip implica una adaptació dels jugadors. En aquest cas, l’adaptació ha estat més ràpida del que pensaves?

L’adaptació ha estat ràpida, forçada i tensa ja que no teníem marge de maniobra; tot i això, el fet de guanyar partits al principi, encara que els jugadors no es coneixien, ens va donar la tranquil·litat per poder construir els fonaments sòlids dels quals gaudim ara.

“Al principi els jugadors no estaven del tot convençuts”

Quan et va tocar portar a terme aquesta renovació, quin perfil de jugador buscaves?

Buscava que fos jove, amb ganes d’aprendre i competir a Tercera Catalana, que sàpigues acceptar les crítiques i que fos bon company.

Sou l’equip menys golejat de la categoria, convertint el vostre camp en un fortí inexpugnable on esteu imbatuts. Ets dels entrenadors què pensa que un gran equip es construeix des de darrere?

Penso que si no ens fan ocasions segur que no ens fan gols. Sí que és veritat que crec en els conceptes defensius i els vam treball els 3 primers mesos.

Aquesta solidesa defensiva ha estat una de les claus de l’èxit que esteu vivint?

Sí, sens dubte. Al principi els jugadors no estaven del tot convençuts però ara veuen que aquests conceptes estan donant els seus fruits.

Quines creus que són les altres claus per liderar la taula classificatòria?

Per a mi, bàsicament són 3. La unió del grup, la implicació de tots els jugadors i la dinàmica positiva que portem des de la primera jornada, la qual ens ha permès estar sempre dalt i ha donat una confiança i una motivació extra a l’equip.

“L’ascens és cosa de tres. Cambrils, Salou i Espanya Canonja “

Quan et va tocar portar a terme aquesta renovació, quin perfil de jugador buscaves?

Buscava que fos jove, amb ganes d’aprendre i competir a Tercera Catalana, que sàpigues acceptar les crítiques i que fos bon company.

L’objectiu és pujar, sí o sí?

L’objectiu ha anat canviant amb el pas de les jornades. A l’inici era ascendir, després veient la situació, era intentar tenir una plantilla competitiva i ara que ho hem aconseguit, l’objectiu torna a ser pujar a segona.

En la lluita per aquest ascens teniu a un rival directe com és el Salou. Tenir-lo trepitjant-vos els talons us ha ajudat a mantenir la tensió competitiva i no relaxar-vos?

Sí, el fet que el Salou no afluixi i ens segueixi l’estela de tant aprop no permet que ens relaxem i que estem concentrats al 100%.

L’ascens és cosa de dos?

No, l’ascens és cosa de tres. Cambrils, Salou i Espanya Canonja. Crec que cap dels tres perdrem gaires partits i el que falli sortirà perjudicat.

Dintre de dues setmanes Salou-Cambrils United, serà un partit decisiu per l’ascens?

Penso que en les properes 3 o 4 jornades es decidirà la lliga. Si aconseguim guanyar els 3 pròxims partits contra la Pastoreta, Salou i Espanya Canonja, l’ascens estarà encarrilat, si no haurem de seguir lluitant fins al final.