Final amarg per la dolça història del Cornellà (2-0)

Els verds cauen a Mareo en una eliminatòria marcada per l’efectivitat. L’Sporting B, letal, marca quatre gols en sis oportunitats clares en els dos partits

JORDI MESTRES @jordimestres7
El Cornellà ha fet història // FOTO: UE Cornellà

Totes les històries, per maques que siguin, tenen un final. El del Cornellà va arribar a Mareo, on va caure contra un rival que va fer valer la qualitat individual dels seus futbolistes. Un gol al principi del partit i un altre al final van sentenciar a un equip, el de Jordi Roger, que no va ser inferior al rival. Més erràtic, això sí. I és que el Cornellà va fer un pal i va fallar dues oportunitats clares. L’Sporting B, per la seva part, va marcar les dues que va tenir. L’efectivitat va fer la diferència. El final va ser cruel, però alhora dolç per a una història tan bonica com inesperada. L’èxit era arribar fins aquí.

Després de l’empat a dos de l’anada al Cornellà li convenia un partit amb gols. Marcar primer no era clau pel que fa a l’eliminatòria, però sí a nivell mental i l’Sporting B no va perdonar. En la primera arribada a l’àrea Borja no encertava a refusar una centrada des de la dreta i Cayarga l’enviava cap a dins. Minut tres i a remar en contra. El doble lateral esquerre proposat per Jordi Roger – Valentín i Joan Oriol – no va servir. El gol va arribar per aquesta banda.

Poc canviava el panorama, la veritat. El Cornellà seguia necessitant dos gols per passar, però la confiança local anava ‘in crescendo’. No és el mateix defensar un resultat amb marcador favorable que amb empat o resultat en contra i l’Sporting ho sabia. Lluny de precipitar-se, l’equip de Jordi Roger va fer-se amb la pilota, tocant-la sense precipitació i movent-la de banda a banda a l’espera de l’oportunitat desitjada.

Fito Miranda va tenir el gol a la primera part // FOTO: UE Cornellà

L’efectivitat, decisiva

Aquesta va arribar gràcies a la persistència de Fito Miranda, que va guanyar una pilota a l’àrea i va rematar entre les cames del porter. Dissortadament, la pilota va tocar en el peu de Dani Martín i va sortir refusada. L’Sporting B havia marcat la que havia tingut, el Cornellà no. L’efectivitat manava al camp 1 de la Ciutat Esportiva de Mareo.

I és que les ocasions, per escasses, adquirien més importància. Costava arribar a l’àrea en la partida d’escacs dissenyada per Jordi Roger i Jose Alberto López. En aquest sentit, el més fi amb pilota va ser Edgar. Com a defensa central va assegurar la sortida des del darrere, però la feina es complicava quan s’arribava a tres quarts. Calia inclinar el camp, agitar el partit i, sobretot, marcar. El Cornellà havia de fer alguna cosa diferent per a marcar dos gols.

I la va fer. I tant si la va fer. L’arrencada de la represa va ser boja. Primer, una errada rival deixava sol davant del porter a Mujica, que rematava al pal. Després, el mateix Mujica i Sergio Cortés no encertaven a resoldre una doble oportunitat claríssima. El Cornellà havia creat més perill en cinc minuts de la segona part que en tota la primera.

Fitxa tècnica Sporting B-Cornellà

L’Sporting B no falla a Cornellà i Mareo

L’encert va brillar per la seva absència, a diferència de fa set dies quan l’Sporting B va capgirar el marcador amb dos gols en el primer quart d’hora de la represa. Aquesta va ser la diferència. El factor definitiu d’una eliminatòria resolta per l’encert a porteria. A Mareo, el Cornellà va tenir tres clares per només una del rival fins aleshores i el marcador reflectia victòria local 1-0.

El moment va passar. El frenesí, també. Jordi Roger va cremar les naus donant entrada a Leon per Pere per a passar a un 3-5-2 per a buscar el gol. L’estratègia no va funcionar i el pas dels minuts va sentenciar el Cornellà. Esgotat, l’equip verd va veure com l’Sporting marcava el segon gol en la segona clara del partit. A cinc minuts pel final, l’eliminatòria quedava decidida.

El Cornellà seguirà un any més a Segona B, un fet que ja és tot un èxit per a una entitat amb poca experiència a la categoria de bronze. En menys de cinc anys, l’equip de Jordi Roger s’ha plantat a una promoció d’ascens per a pujar a LaLiga123. També va jugar una eliminatòria de setzens de Copa del Rei contra el Real Madrid i va aconseguir un ascens a Segona B. La història permanent d’aquest equip ja té un nou episodi. Mareo va ser un dolç final a una temporada pel record al Municipal.