Festa grossa a Olot i Peralada

L’Olot i Peralada s’asseguren el play-off d’ascens després de les seves respectives victòries d’aquesta jornada quan falten sis jornades per acabar la lliga regular

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
El Peralada fa història/ FOTO: CF PERALADA

L’Olot i Peralada s’asseguren el play-off d’ascens després de les seves respectives victòries d’aquesta jornada quan falten sis jornades per acabar la lliga regular. L’empat del Sant Andreu a Ascó els manté en quarta posició, ara només dos punts per sobre del Terrassa que guanyava a La Verneda. Per baix, victòria important del Castelldefels per sortir del descens a Primera Catalana.

L’Olot segueix liderant la Tercera Divisió i arriba als 70 punts a la classificació, dos per sobre del Peralada, que també guanyava. Els de la Garrotxa, amb la victòria davant del Terrassa, aconseguia classificar-se pel play-off. En declaracions al canal oficial del club, Calderé afirmava que “Era important guanyar per assolir el primer objectiu, la promoció d’ascens. Ara lluitarem per assolir el campionat”. Una genialitat d’Hector Simon li donava aquests tres punts d’or per l’Olot.

El Peralada també està d’enhorabona. Els verds-i-blancs per primer cop a la seva història lluitaran per pujar a Segona B, una fita molt celebrada pel club. El Peralada guanyava a La UE Jonquera per 2-0 gràcies als gols de Boniquet (45′) i d’Ernest Forgas (78′).

El Vilafranca golejava al Sabadell B per 4-0 i apuntala encara més la tercera posició, després de la seva victòria i l’empat del Sant Andreu. Al descans s’arribava amb avantatge mínima (1-0) però a la segona part els d’Ivan Moreno sentenciaven davant d’un Sabadell B que cau a la penúltima posició.

La UE Sant Andreu suma un punt importantíssim al municipal d’Ascó davant d’un rival directe i que els segueix situant a quatre punts del play-off. Bertomeu avançava als de Deltebre des del punt de penal al minut 8, però Luismi Gracia, al minut 20 també aprofitava una pena màxima per situar l’empat. Partit molt disputat i amb ocasions, però destacar dos xuts al pal dels quadribarrats, i un gol anul·lat a la primera part (amb l’1-0) per falta prèvia.

El Terrassa s’aproxima a la quarta posició després d’aquesta jornada. Victòria treballada al camp del Júpiter, que segueix cuer de Tercera Divisió. Un gol de Raíllo al minut 28 després d’un xut des de fora de l’àrea situa al Terrassa a només dos punt del Sant Andreu.

La UE Olot d'en Ramon C alderé jugarà la promoció d'ascens/ FOTO : UE OLOT
La UE Olot d’en Ramon C alderé jugarà la promoció d’ascens/ FOTO : UE OLOT

Victòria capdal del Castelldefels que assoleix sortir del descens gràcies a la victòria al camp del Figueres. El gol de Sergi Moreno a l’aprofitar una passada de la mort donava 3 punts que fan creure més que mai amb la salvació d’un Castelldefels que s’havia de treballar la victòria. I és que al minut 80 el Figueres posava la por al cos amb una ocasió clara de gol.

Nou empat (a zero) de la Pobla de Mafumet que s’encalla a la zona mitjana de la classificació amb 43 punts. Empat al camp del Vilassar de Mar qui arriba als 40 punts i suma un bon punt per aproximar-se a la permanència. Per la seva banda, Europa i Cerdanyola també signaven taules i també sense gols. Els dos equips, ara amb 38 i 37 punts, lluiten per no complicar-se en aquest final de temporada (estan a set i sis punts del descens).

Qui també empatava era el Manlleu. Ho feia a casa davant del Granollers (3-3), un punt que significa que el Manlleu acaba la jornada en descens per la victòria del Castelldefels. Partit d’anades i tornades on els locals podrien haver emportar-se el partit. S’arribava al descans amb 2-3 pels visitants, però Fredi, posava el 3-3. Després de l’empat, el Manlleu tindria un remat al pal per poder endur-se el partit.

Victòria de la Montañesa per allunyar-se de complicacions. Sumava els tres punts al camp de Les Grasses de Santfeliuenc i els dos equips acaben la jornada empatats a punts (al costat del Granollers). Un gol de Joshua en un centre-xut els avançava i el porter de la Montañesa es convertia en protagonista en aturar un penal xutat per Romo. Tot i els intents del Santfeliuenc d’empatar, els 3 punts marxaven direcció Nou Barris.