Ferran Costa: “El nostre és un repte complicat”

Aquest dissabte debutarà el CE Manresa de Ferran Costa a l’Antonio Puchades de València enfront del filial, un somni que s’ha convertit en realitat després de tres temporades d’un treball excel·lent. Al capdavant d’aquest grup tècnic es manté Ferran Costa

El tècnic manresà prefereix anar partit a partit abans que imaginar el futur // FOTO: CE Manresa
El tècnic manresà prefereix anar partit a partit abans que imaginar el futur // FOTO: CE Manresa

@ManuelSeguraM

Quantes vegades ha repassat ja l’estrena d’aquest nou CE Manresa aquest dissabte a València?

Ja portem des de la setmana passada repassant coses i veient quin tipus de partit ens convé aquest dissabte amb tot el grup tècnic i amb l’equip també i insistirem aquests últims dies.

Preparats, llestos… ?

Sí, és un repte molt exigent en una categoria bonica i dura. La pretemporada ja ens ha servit per a veure quines coses cal dominar i controlar i les coses que no es poden descurar.

La pretemporada importa molt? 5 victòries, 1 empat (Barcelona B) i 4 derrotes. Triomfs rotunds (Cornellà) enfront de derrotes contundents (Cornellà i Lleida).

COSTA: “TOTS PARTIM DE ZERO”

Més que els resultats perquè tot està molt condicionat, l’important és poder jugar contra equips exigents i que et facin veure quines coses cal millorar. Tot això està per sobre de guanyar o no perquè tots volem tenir aquesta sensacional final per a quan comencen els punts.

El curs passat aquesta Segona Federació va presentar a 7 equips catalans amb 2 promocions d’ascens, 2 permanències i tres descensos. Aquestes dades les té en compte, Ferran Costa?

La categoria és exigent, ho sabem tots i a tots ens agradaria que fos bé, però cada temporada és diferent. És un grup diferent del passat, hi ha més filials i vària la tipologia de camps, però tots partim de zero..

“LA MASSA SOCIAL ESTÀ CREIXENT”

Venim d’una temporada on van parlar d’equip compromès, constància i perseverança… això són només paraules?

Són fets perquè no és un projecte que parteixi de zero sinó que és la tercera temporada amb aquest grup de jugadors, tècnics i directiva. És un repte complicat on el club no ha estat mai i cal ser fidels a la nostra convicció.

El campió de Tercera RFEF 2021-2022 promet esforç, treball i implicació // FOTO: CE Manresa

Una entitat amb gairebé 400 socis té suficient marge per a lluitar Lliga i Copa del Rei?

La massa social està creixent, l’any passat es va fer bona feina per a connectar a la ciutat amb l’equip. Per exemple: amb el Peralada van estar 1.300 persones o a L’Hospitalet es van desplaçar més de 500. Per a un club com el nostre és un bon senyal i cal continuar creixent sabent el nostre context. En el camp competirem de tu a tu en una categoria que ens hem guanyat nosaltres.

“LA 2a FEDERACIÓ ÉS EXIGENT I HO SABEM TOTS”

La seva presidenta Ruth Guerrero, què demana a Ferran Costa per a aquesta nova experiència en Segona Federació?

Som ambiciosos i, ja que estem cal fer-ho bé, volem guanyar sempre encara que sabem la nostra realitat i les coses que ens queden lluny.

Repetir la condició d’invicte fora del Congost és un somni?

La temporada passada va ser un any magnífic, però enguany partim de zero, l’any passat no dóna punts igual que la resta d’equips. Cal demostrar que estem preparats per a puntuar a casa i fora; és important adaptar-nos.

“SABEM LA NOSTRA REALITAT”

Segueixen 16 futbolistes. Si alguna cosa funciona, millor no es toca molt?

Putxi, Moha, Marc Martínez, Noah i Marc Cuello, capitans 2022-2023 // FOTO: CE Manresa
Putxi, Moha, Marc Martínez, Noah i Marc Cuello, capitans 2022-2023 // FOTO: CE Manresa

És una realitat. Ja es va dir que el que aconseguís aquest grup el gaudiria aquest grup. Guanyar la Tercera va ser molt complicat, ens coneixem tots i les compartim amb la gent que s’ha sumat. Això ens ha de donar estabilitat i donar-nos un plus per a aquesta oportunitat. No cal parar-se a pensar en el que s’ha fet perquè perdem energies.

Bé, S’ha reforçat amb 7 futbolistes, 3 davanters molt bons -Adrià Casanova (Peralada), Jaume Pascual (Badalona), Joel Priego (Terrassa)-. Amb Javi López, Noah i Biel els cauran els gols
.

Tant de bo! Necessitem tenir diferents registres, competitivitat i ésser un equip versàtil. Estem molt contents de portar a gent que té gana i cal ser sòlids i aguerrit cada setmana.

Grup de coordinadors del club que presideis Ruth Guerrero // FOTO CE Manresa
Grup de coordinadors del club que presideis Ruth Guerrero // FOTO CE Manresa

“NECESSITEM SER COMPETITIUS”

Hi ha equip suficient per a no sofrir massa? Si mirem l’última classificació, amb només 1 punt de marge entre l’onzè i el quinzè o dos entre el quart i el setè, queda claríssima la igualtat?

Al final, tots els equips tenen nivell i tots són complicats. A veure el que passa enguany encara que cal fer les coses molt bé per a guanyar, evitar errors i mantenir la mentalitat per a estar.

Té Ferran Costa un paper en blanc davant seu. On signa acabar?

Signo guanyar a València. Per al club és el primer any en la 2a Federació i la valorem molt encara que les notes arriben al final del curs. Se’ns ha d’exigir lluitar i a veure on ens posa el dia a dia sense anar mirant el resultat cada jornada. El que cal fer és ser competitiu.