Felicitat i ambició al Sant Andreu pensant en la Copa

L’Atlético de Madrid, segona de les preferències quadribarrades, serà el rival en un partit històric per l’entitat. Des del club s’està molt satisfet perquè el partit permetrà cobrir el pressupost de la temporada i es té l’ambició de plantar cara a un equip de Champions League

JORDI MESTRES RIUS
jmestres@futbolcatalunya.com

FOTO: Jordi Mestres Rius
La plantilla del Sant Andreu, eufòrica // FOTO: Jordi Mestres Rius

Dos equips copaven les preferències de la plantilla del Sant Andreu a la Copa del Rei. Real Madrid i Atlético de Madrid – per aquest ordre – eren els que tothom desitjava. Després de l’entrenament matinal, que va tenir la Copa com a tema de conversa estrella, tot el Sant Andreu va reunir-se al bar pendent d’una televisió. L’anhelat Madrid s’escapava cap a Xàtiva, però quan va arribar el torn del darrer equip de Champions League es va desfermar l’eufòria. L’Atleti era el rival.

Patxi: “Mala sort esportiva i bona sort econòmica”

Plantilla, cos tècnic i directiva es van unir en un sol crit eufòric i a continuació van atendre als mitjans de comunicació presents. Entre ells, Futbolcatalunya.com que va parlar amb quatre protagonistes representatius del club. Patxi Salinas, en primer lloc, que creia que “a nivell esportiu hem tingut molt mala sort i a nivell econòmic molta sort”.

Tot eren elogis pel rival, com per exemple que “l’Atlètic de Madrid està al nivell del Madrid i del Barça i dels millors equips d’Europa. Tenen el millor entrenador del futbol europeu com el Cholo Simeone”. De totes maneres, “tots els rivals eren difícils. Nosaltres tenim un percentatge mínim de passar l’eliminatòria i ens ha tocat el millor rival”.

En referència al seu company a les banquetes el proper pont de la Puríssima, Patxi es mostra convençut de “el Cholo portarà els seus millors jugadors. És un entrenador que sap treure partit als seus jugadors cada partit i estic segur que l’Atlètic donarà el 100%”. Sigui així o no, està clar que “la diferència entre Sant Andreu i Atleti és abismal. Per als meus jugadors és un repte i ho hem d’intentar. En el partit d’anada hem de treure un bon resultat per a tenir opcions al Calderón”.

Per tal d’aconseguir plantar cara al rival, “jugarem com ho fem sempre. A casa volem atacar i anem a guanyar. Hem de gaudir d’aquest partit”. Per últim, Patxi va destacar que “a la Copa sempre hi ha sorpreses” però que “a partit únic, no a doble partit”. “Per a nosaltres serà un partit grandiós i el factor de la motivació ens ha de donar ales”, destacava el tècnic.

Manuel Camino: “No vull que ningú s’acovardi”

El president Manuel Camino va parlar, sobretot, del que suposa pel club a nivell econòmic un partit així: “Per a cobrir el pressupost hem de sortir de ‘Copes’ cada any i plantarem cara a qui faci falta”. Cal recordar que l’any passat va ser la Copa Federació i en aquest ha arribat el torn de la del Rei. “A nivell econòmic ens ajudarà molt aquest partit i a nivel esportiu és el màxim al que podem aspirar. No crec que ningú es vulgui perdre el partit i lluitarem”.

L’ambició va ser l’altra gran característica d’un Camino que explicava que “m’asseuré amb Patxi i els jugadors i els hi diré que no s’acobardin. Que el senyor Cholo ens porti els millors jugadors que volem competir contra el més bo que tinguin”. En referència a les més de 1300 entrades venudes, el president va dir que el club està “molt agraït als socis. Han respost molt bé i espero que tothom s’apunti I gaudeixi d’aquest moment”.

Morales: “És una experiència que no s’oblida mai”

El capità José Miguel Morales va deixar clar que “la nostra preferència era anar al Bernabéu, pel rival i la historia però com a segona opció volíem anar al Calderón. No volíem quedar-nos a Barcelona i ens agrada anar al Vicente Calderón”. Segons l’entrevistat, “ara mateix l’Atlético és un dels millors equips del futbol espanyol i europeu i hem d’aprofitar l’experiència”.

Morales ho sap, ja que és un dels pocs jugadors de la plantilla que ha viscut una vivència a la Copa del Rei contra un equip gran del futbol espanyol. “És una cosa que no se li oblidarà a cap dels jugadors de la plantilla. Jo vaig anar al Bernabéu amb el Terrassa i encara ho recordo. Són coses que sempre es porten dins”, explicava el porter que deia que “veterans i joves ho aprofitarem, ho gaudirem i perquè no donar la campanada”.

Quim Araujo: “Jugaré contra els meus ídols”

Un dels més contents al Narcís Sala era Quim Araujo. El motiu? “Sóc l’únic colchonero de l’equip. Tenia molta il·lusió de jugar contra ells i feia dies que deia que ens tocaria l’Atlético. Encara ho estic assimilant i fa dos dies em matava amb tothom per anar a veure’ls jugar a Barcelona i ara jugaré contra ells”.

Curiosa història per a un aficionat que jugarà a l’estadi del seu equip de sempre: “Jugar al Calderón és màgic. Anar com a aficionat ja era un somni i jugar allà s’ha de gaudir”. “Jugaré contra les meves referències. Sóc de l’Atlético de tota la vida i serà un dia molt especial per a mi”, insistia un Quim Araujo que qualificava el rival com “l’equip de moda del futbol europeu”.

El davanter, lògicament, coneix bé als de Simeone i afirma que “són un rival que treballa moltíssim i és molt intens. Ens servirà per veure com estem nosaltres i a veure si els podem espantar una mica”. Això ja es veurà, però el que és segur és que la plantilla està satisfeta ja que “volíem sortir d’aquí i anar a la capital, pel rival i per la recaptació és molt positiu”. “Les entrades es dispararan i serà un dia històric quan vingui l’Atlético al Narcís Sala”, afirmava en Quim.