Euskadi-Catalunya: futbol de quirats al cub

Aquest migdia s’ha presentat en el Museu Colet el triple enfrontament que dirimiran les seleccions de Catalunya i Euskadi els propers 27 i 28 de desembre. El Centenari del primer partit de la història entre tots dos combinats és un excel·lent referent

Partit Centenari al Nou San Mamés / FOTO: F.C.F.-ÀLEX GALLARDO

El Museu Colet s’ha posat de gala aquest migdia per presentar la que serà una triple festa entre les seleccions de futbol (masculí i femení) i futbol sala amb l’amfitrió Euskadi i Catalunya com a grans protagonistes. El secretari general d’Esports de la Generalitat, Ivan Tibau, va presidir la presentació de la que serà una commemoració especial del primer Euskadi – Catalunya d’un llunyà 3 de gener de 1915. Sota aquest referent, ambdues federacions ja s’han posat a la feina de cara a la que volen que sigui la gran Festa del futbol basc i català.

“Durant tres anys vam trucar a la porta d’Euskadi i no vam poder arribar a l’acord que aquest any i el 2015 farà possible que ambdues seleccions s’enfrontin en el nou Sant Mamés i en el Camp Nou”, va comentar orgullós el president de la FCF, Andreu Subies, qui tampoc es va tallar a l’hora d’anunciar que “el preu de 23 euros és una mica car” encara que “la seva cultura és molt diferent de la nostra”. Subies només va comentar en veu alta el que és una realitat doncs “a nosaltres ens ha costat molt últimament realitzar aquest partit, potser pel nivell tan alt que hi ha a Catalunya”.

Després d’admetre i reiterar que “la primera opció sempre ha estat jugar a casa”, Subies va agrair “l’esforç de tot el personal” i va recordar que “aquesta Federació representa molt més del que som i volem demostrar-ho. Anem a Euskadi a guanyar”. I per a aquest objectiu no estaran sols, ja que la FCF disposa d’un total de 10.000 entrades que els aficionats poden aconseguir pels mitjans habituals que la Federació posa a disposició. “Em sorprèn que siguem un país tan viatger, però és així i me n’alegra”.

Ivan Tibau, que va avançar la presència del President de la Generalitat, Artur Mas, a Sant Mamés va reconèixer que “aquest partit cau molt bé i es jugarà en un escenari ideal”. Per tot això segur que “serà una gran festa per al futbol”.

Al seu costat també van estar presents els seleccionadors catalans Natalia Arroyo, Gerard López i Santi Gea (futbol sala) així com els futbolistes Marc Bartra, Víctor Sánchez, Marta Corredera, Nuria Mendoza, Albert Segura i Héctor Albadalejo. Segons el seleccionador de l’Absoluta, Gerard López, “els jugadors tenen molta il·lusió per jugar contra Euskadi i alguns recorden l’experiència del partit del 2007. A més, és un encert que es juguin també els partits de futbol femení (Lasesarre – Barakaldo) i futbol sala (Santurce)”.