Europa i Reus freguen l’ascens a Divisió d’Honor

El Barça B aconsegueix una nova victòria i continua líder. L’Espanyol B, però, no ha dit la última paraula. Manresa, Josep Maria Gené i Sabadell, en descens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
L’Europa es va empatxar de gols i frega l’ascens // Foto: Fran Capell

El Barça B de Denis Silva no va fallar a la gespa natural de Palamós i va certificar la divuitena victòria de la temporada. Els blaugranes es van avançar al marcador gràcies a una bona definició d’Antonio Jesús, després d’una gran assistència de Lucas de Vega.

A la segona part, i també al primer toc, Antonio Jesús va aprofitar una passada d’Adri Bernabé per sentenciar el partit i mantenir el liderat. El Palamós, per la seva banda, és onzè amb 33 punts.

L’Espanyol B es manté a l’aguait del Barça B i no el deixa marxar. El conjunt periquito va guanyar amb comoditat el Manresa al Congost (0-3). Després d’una primera meitat sense gols, Kenneth Soler va obrir la llauna al 56’. Erik, al 64’ i al 68’, va sentenciar el matx per l’Espanyol B, que continua segon a la taula. El Manresa és setzè, en zona de descens, amb 24 punts. (MARCADOR 28a Jornada i CLASSIFICACIÓ)

La Damm B, a Preferent

La Damm B va deixar de banda l’empat davant el Nàstic B i es va posar la granota de treball per vèncer el Cornellà B a domicili en un partit amb moltes alternatives. Ràpidament, Miguel Fernández va avançar els verds a l’electrònic. Però el segon juvenil cerveser, gràcies a dos gols de Marc Padilla, va capgirar el marcador encara a la primera meitat. Denys Baturo, abans del descans, va fer el 2-2. Marc Suárez, al 70’, va donar el setzè triomf a la Damm B aquesta temporada. Malgrat l’extraordinari any que està protagonitzant l’equip ara dirigit per Javi Lacambra, la Damm B ja sap que la temporada vinent jugarà a Preferent, pel descens del Juvenil A a la Nacional Juvenil.

En una pluja de gols al Nou Sardenya, l’Europa confirma que ha recuperat el somriure i té a tocar l’ascens a Divisió d’Honor, després de superar per 6-3 l’últim classificat, el Sabadell, en un partit completament controlat pel conjunt local. Els escapulats, això sí, van haver de remuntar el gol de Pere Belmonte al primer minut de joc. Iñaki Villalba, amb un hat-trick, va imposar la seva llei per capgirar el marcador. Albert Grau, al 35’, va fer el quart. Xavi Cencillo, cinc minuts més tard, va escurçar distàncies, però l’Europa no volia sorpreses i Joan Castells va establir el cinquè abans del descans. Ricki Vidal, a la segona meitat, va fer el sisè i Xavi Torres, al tram final, va maquillar el resultat.

El Reus va posar a prova el Llagostera, flamant campió del MIC 2018. I el va superar àmpliament en el duel disputat al Municipal de Santa Cristina d’Aro (1-3). Pau Rosales va avançar els roig-i-negres al minut 6, però Dídac Filigrana va empatar el matx a la mitja hora de joc. En una segona part reusenca, Adri Jiménez i Rafa Ribeiro, ja al tram final del partit, van donar la victòria als visitants, que continuen cinquens amb 51 punts, els mateixos que l’Europa.

El Girona va assaltar el Camp de l’Energia i continua setè amb 39 punts, en la zona alta de la taula. Els gols de Pau Resta, Cristian Becerra, en pròpia porteria, i Alejandro Muñoz van doblegar els santsencs, que van anotar el gol de l’honor al minut 89 mitjançant Marc Baradat. Els barcelonins són dotzens amb 33 punts.

El Jàbac, intractable

El Jàbac va passar per damunt del Josep Maria Gené // Foto: @AEJMGené

El Jàbac Terrasa continua en un estat de forma fantàstic, i és que només ha perdut un dels últims sis partits. Fa quatre jornades que no coneix la derrota i l’última víctima va ser el Josep Maria Gené (4-1). Els egarencs es van avançar gràcies a una diana de Faysal. David Reyes va posar el momentani 1-1 al marcador, però l’alegria barcelonina va durar vuit minuts: els que va trigar Pau Retruerto a fer el 2-1. Al segon acte, Adri Torres i Lansana Diawara van sentenciar el matx amb dos gols més. El Jàbac és vuitè amb 36 punts i el Josep Maria Gené ocupa la penúltima plaça, a cinc de la permanència.

L’Atlètic Segre va tenir suficient en fer un gol, de Joel Casals passada l’hora de joc, per superar el Mollet al Municipal Ramon Farrús (1-0). Els vallesans han guanyat un dels últims dotze partits i, tot i quedar distants de la zona calenta de la taula, han anat perdent pistonada a poc a poc tenen l’ascens molt lluny. L’Atlètic Segre, per la seva banda, ha trencat una ratxa de tres derrotes seguides i té un punt menys que el Mollet.

En un duel trascendental per evitar el descens, el Nàstic de Tarragona B també va vèncer el Badalona per la mínima a casa (1-0). L’únic gol del partit el va transformar Pere Estellé abans d’arribar a la mitja hora de joc. El conjunt grana s’enfila fins a la tretzena posició amb 32 punts, mentre que el Badalona és quinzè, però fora de la zona de descens.