Europa B, l’equip ‘elit’ a la televisió de la Lliga Elit

Dissabte 20 d’abril, les càmeres de La Xarxa tornen a emetre un partit del filial de l’Europa. Un ‘clàssic’ aquesta temporada a la nova categoria

Europa B - Granollers va ser el primer partit televisat de la Lliga Elit al Nou Sardenya // FOTO: Jordi Batuecas (ceeuropa.cat)
Europa B – Granollers va ser el primer partit televisat de la Lliga Elit al Nou Sardenya // FOTO: Jordi Batuecas (ceeuropa.cat)

La nova i pomposa Lliga Elit està arribant a les jornades finals de la seva fase regular. Una categoria amb un partit televisat cada setmana i on l’equip que mana és el l’ider de la competició, l’Europa B, amb sis encontres emesos en directe.

Dels 16 equips participants a la Lliga Elit, els de Jonathan Ruiz són, amb diferència, els qui més vegades han protagonitzat el partit de cada jornada segons l’acord entre la Federació Catalana  i La Xarxa. El Lloret, amb 5 partits i Figueres, Valls i Vic, amb 4, segueixen en aquesta classificació.

La resta de clubs de la Lliga Elit -onze- han tingut entre dues i tres presències en pantalla. En un repartiment no gaire equitatiu. De fer, sis d’aquests onze clubs -At. Lleida, Can Vidalet, Guineueta, Palamós, Rubí i Sants- només han aparegut en pantalla en dos encontres.

LA XARXA S’ABONA A L’EUROPA B… I AL NOU SARDENYA

La bona trajectòria de l’Europa B no passa desapercebuda per l’operador televisiu. De fet, el Nou Sardenya és l’escenari on s’han televisat més partits de la Lliga Elit. Fins a quatre encontres si incloem el previst per aquest dissabte, 20 d’abril, contra el Figueres, on els escapolats poden assolir l’ascens matemàtic a Tercera Federació.

El Vilar és el següent camp preferit per La Xarxa, amb tres visites aquesta temporada. En canvi, hi ha terrenys de joc que s’han quedat sense la presència de l’operador al llarg de la temporada i s’haurà de veure si a les quatre jornades que resten tindran aquest ‘honor’.

Curiosament, un d’aquests camps és el de l’altre gran aspirant a l’ascens directe, el Sabadell B. El filial arlequinat ha estat televisat en tres ocasions, però sempre lluny de les Instal·lacions Olimpia. Per cert, sempre que La Xarxa transmet un partit dels vallesans, aquests perden.

El Joan Baptista Milà de Sant Boi de Llobregat, el camp del carrer Energia i el Municipal de la Guineueta són els altres tres escenaris on La Xarxa no ha comparegut fins a la jornada 26. Santboià, Sants i Guineueta, doncs, són visitants habituals a les transmissions dels dissabtes a les 16.00 hores.

QUATRE, NOMÉS A CASA

D’altra banda, a quatre equips no els han pogut veure els seus seguidors per TV jugant com a visitants. És el cas de l’Atlètic Lleida, Can Vidalet, Palamós i Rubí. Quan La Xarxa -o la FCF- ha triat els seus partits, sempre ha estat jugant als seus camps. I tampoc gaire, ja que en tots els casos han estat dos cops.

Potser els lleidatans podrien haver arribat als tres partits televisats a casa. A la jornada 7 estava previst emetre el partit contra el Sants al Ramon Farrús, però va variar d’horari a causa de la coincidència aquell dia -28 d’octubre- amb el clàssic de Lliga Barça-Real Madrid i ja no va ser televisat. Aquella ha estat la única jornada fins ara sense el partit del pacte La Xarxa-FCF.

Per tant, un repartiment no gaire equitatiu amb uns amb molt i d’altres amb poc. Un balanç perquè els responsables de triar els partits reflexionin de cara a pròximes temporades i que caldrà veure si es podrà corregir mínimament amb els quatre partits -més els de la promoció d’ascens- que quedaran per emetre.