“Estic patint, però també gaudint moltíssim”

Marcos Pérez lidera des de la porteria un Costa Brava que ara mateix està en zona de descens a Segona RFEF. El capità, als seus 37 anys, vol exprimir la seva carrera futbolística al màxim i confia en la permanència

Imatge de Marcos Pérez, porter del Costa Brava, un clàssic del futbolcat // FOTO. UE Costa Brava

Imatge de Marcos Pérez, porter del Costa Brava, un clàssic del futbolcat // FOTO. UE Costa Brava

@JordiMestres_

L’Instagram Live del passat dilluns a FutbolCatalunya va tenir un dels noms clàssics dels últims anys al futbol català. Marcos Pérez, el gat del Bon Pastor, va parlar de passat, futur i sobretot del present. I la situació actual és difícil, amb un Costa Brava que té 21 punts, és penúltim i està a vuit de distància de la permanència. Queden 45 en joc i l’objectiu de salvar-se sembla una quimera, però amb l’arribada dels nous inversors l’equip ha millorat.

Segons Marcos, Carlos Sánchez “és proper i des que ha arribat ha intentat ajudar-nos en tot moment”. La forma més immediata ha estat amb nous fitxatges al mercat d’hivern, com Nuha Marong, Sebas Coris o Álex López entre altres. Això ha millorat l’equip, que només ha perdut un partit dels últims set, amb la victòria a la última jornada contra el Castellón per exemple.

“PERDRE DEU PARTITS D’ONZE ENS HA MATAT”

“La sort s’ha de buscar”, explicava Marcos però “la permanència està complicada”. I és que el Llagostera arrossega una dinàmica nefasta de fa setmanes, quan va perdre deu partits en onze jornades: “tenim un dèficit de perdre 10 partits d’11 i això ens ha matat esportiva i mentalment”.

De fet, Marcos afirmava que “el nivell de Primera RFEF és molt alt, superior al de la Segona B” i que “pot ser que sigui una categoria per equips grans”. En aquest sentit, el nostre protagonista creu que “era necessari professionalitzar el futbol espanyol”.

“SI NO HAGUÉSSIM CANVIAT DE CAMP TINDRÍEM MÉS PUNTS”

I un dels punts que ha canviat són els estadis. L’únic artificial de dimensions petites és el de Cornellà i segons Marcos “possiblement si no haguéssim canviat de camp tindríem més punts”, ja que “l’any passat no vam perdre cap partit a casa”. “Pels visitants era un calvari anar a Llagostera”, explicava Marcos que també va declarar gran estima pel club.

Marcos és un futbolista que justifica no ser un gegant per a ser porter de categoria // FOTO: UE Costa Brava

Marcos és un futbolista que justifica no ser un gegant per a ser porter de categoria // FOTO: UE Costa Brava

“Per què m’he de moure d’on em sento a gust, estimat i valorat?”. Ras i curt. El porter del Bon Pastor va quedar-se a Llagostera tot i un descens i ara ha tingut un premi espectacular: “D’estar a Tercera sabent que potser no seria porter de 2a B ara estic a 1a RFEF, una experiència impressionant”.

EL CLÀSSIC TEMA DE L’ALÇADA

El que sempre ha anat associat a la figura de Marcos és el tema de l’alçada. La seva és de 1,78 metres i “aquest és el típic comentari que fan a un porter baixet”. El capità del Costa Brava va destacar a Edgar Badia, “un reflex de com hem de treballar els porters de poca alçada i amb el que em sento identificat”. Com ell, Marcos espera arribar al màxim i aprofitar cada moment d’una carrera que“no em faig la idea que s’acaba. No vull ni pensar-ho”. Queda dit.