“Estem en el grup de la mort, però som el Granollers”

Aquest pròxim 2 d’octubre començarà la Primera Catalana 2022-2023 amb 3 grups en acció i l”amenaça’ d’una futura Superlliga Catalana que retornarà al passat al futbol català i, entre els favorits, estarà l’EC Granollers de David Vilajoana

El tècnic David Vilajoana no oculta la seva il·lusió davant el seu nou repte a Granollers // FOTO: Captura Video
El tècnic David Vilajoana no oculta la seva il·lusió davant el seu nou repte a Granollers // FOTO: Captura Video

Excel·lent entrevista dels companys de Ràdio Granollers al tècnic David Vilajoana en la qual analitza el seu actual equip, un dels favorits per a tornar a la Tercera Federació. La retallada d’equips porta a aquesta Primera Catalana a començar a l’octubre i a l’històric equip vallesà ja li espera el debut a Palamós. Sobre la pretemporada, sobre el futur i, especialment, sobre la plantilla parla el nou entrenador d’un EC Granollers renovat.

“Estem il·lusionats amb la plantilla que estem confeccionant i esperançats a poder donar el do de pit i demostrar tot el que la gent espera de nosaltres”, comenta Vilajoana. Encara que admet que el grup ja està tancat “sempre estem a la cerca de jugadors i sempre que puguin millorar els presents seran benvinguts”. L’obligació del club passa per “buscar sempre les màximes cotes i això implica comptar amb els millors”.

NOU GRANOLLERS 2022-2023

La reestructuració ha estat absoluta. 19 cares noves formen aquest nou Granollers 2022-2023, molts moviments dins i fora d’un equip sempre amb ambicions. No obstant això, recordem que el MERCAT de Primera Catalana sempre està obert: “Estic convençut que els jugadors que hem fitxat no desitjaran anar-se’n perquè la nostra proposta és engrescadora i agraïda; per contra, sí que crec que cada vegada més seran més jugadors els que desitgin venir a Granollers”.

PRETEMPORADA PER A APRENDRE

Vilajoana reconeix ser “una persona que m’agrada treballar en processos i la nostra manera de jugar signifiquen molts canvis per a molts jugadors; i l’adaptació necessita un temps”. També afegeix que “són xavals molt disposats a absorbir informació i es progressa adequadament. Tenen ganes bestials per a donar el millor de si”

Guanyar o guanyar és la màxima encara que “la pretemporada és per a aprendre i agafar conceptes, però, si no es guanya, és perquè no es fan bé les coses.” I, si és “amb molts partits en la pretemporada, millor, perquè és la millor manera d’agafar les mecàniques i l’estil de joc i perquè les situacions de joc millor que siguin reals. Com més partits, més ritme, com més ritme, major adaptació… ara costa més, però no hi ha una altra opció”.

‘EL GRUP DE LA MORT’

Quant a la pròxima temporada, agrupats en el Grup 1 de Primera Catalana, “el grup de la mort”, veu “un grup complicat amb molts rivals importants”. I especialment, un: “la UE Figueres (ha fitxat molts jugadors de Tercera) sembla el rival a batre, però també estan Manlleu, Vic, Mataró… equips que desitjaran lluitar per les posicions davanteres. No obstant això, nosaltres som el Granollers i volem competir i aconseguir el màxim objectiu”.