Esclata la presumpta compra del Tortosa-Gandesa i tothom diu la seva

La notícia que ha sortit a la llum aquest divendres, publicada per El Travesser i El Vallenc de Valls, on es donava a conèixer la denúncia interposada a Mossos d’Esquadra i una queixa formal a la FCF, segueix portant reaccions de tota mena. En aquest sentit, UE Valls, CD Tortosa i CF Gandesa han tret comunicats per mostrar el seu posicionament.

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Partit Tortosa-UE Valls/ FOTO: EL TRAVESSER
Partit Tortosa-UE Valls/ FOTO: EL TRAVESSER

Josep Vives, delegat a Tarragona de la Federació Catalana de Futbol, afirmava que “És una situació molt incòmode. És una decisió del Comitè de Competició de la Federació Catalana de Futbol, o la justícia ordinaria”, a més,agefia que “Els comitès són organs independents de la Federació Catalana de Futbol”.

Tot seguit, passem a mostrar-vos íntegrament els tres comunicats oficials, tant el de la UE Valls com el del CD Tortosa i del CF Gandesa. (VEURE VIDEO TORTOSA-GANDESA ‘TEMPS AFEGIT-CANAL 21)

COMUNICAT OFICIAL UE VALLS

“A  la vista de les informacions aparegudes en determinats mitjans de comunicació en les últimes hores, així com atenent al comunicat efectuat pel C.D. Tortosa  en resposta a les mateixes la U.E. Valls desitja manifestar el següent:

Que la U.E. Valls en cap moment ha denunciat ni a C.D. Tortosa, ni a GANDESA C.F., sinó que s’ha limitat a fer arribar a les autoritats competents determinades proves que obraven en el seu poder consistents en converses per missatgeria instantània que poden ser indicatives d’una possible alteració en el partit de referència, CD Tortosa-Gandesa C.F.


Que la U.E. Valls ha presentat tanmateix altres missatges que obren en el seu poder i que titllen de “broma” els missatges anteriorment esmentats, que feien referència a un possible acord en el partit de referència, extrem aquest que esperem sigui veritat i no haguem de lamentar cap acte que hagi posat en dubte aquest noble esport.


Que a la vista de tot l’anterior la U.E. Valls tan sols desitja l’esclariment de la veritat tota vegada que el que no consentirà és una alteració de la competició, li afectin o no els resultats que es donin en qualsevol que sigui el partit sobre el que sobrevoli l’ombra de la sospita.
Que la U.E. Valls no ha realitzat ni realitzarà cap declaració, ni ha transferit cap tipus d’informació a cap mitjà de comunicació més enllà de la confirmació, quan ha sigut preguntat sobre aquest aspecte, de la presentació de la càrrega probatòria abans esmentada davant els organismes competents.


Que la U.E. Valls desitja fermament que tot aquest assumpte acabi el més aviat millor amb una resolució que confirmi que tot plegat es tractava realment d’una broma entre els jugadors d’un dels equips, el GANDESA C.F., com ells mateixos van manifestar posteriorment en les seves converses, les quals recordem aquest club ha aportat també a les investigacions pertinents per tal que es tinguin en compte com a prova de descàrrec.

Per últim la U.E. Valls desitja mostrar el més gran respecte per dos dels més importants clubs de la província a nivell territorial, remarcant que en cap moment la seva intenció és procurar-los cap mal ni embrutar el seu bon nom, però que tanmateix creu que no li faria cap bé ni a aquell mateixos clubs ni a la competició en general si no posés en coneixement de qui pertoca possibles indicis d’adulteració competitiva que, insistim, esperem siguin totalment desvirtuats per tal de qui competeixi.”

COMUNICAT OFICIAL CD TORTOSA
“El CD Tortosa rebutja enèrgicament les acusacions proferides contra l’entitat segons les quals hauria comprat el partit que es va disputar el passat diumenge al Municipal J. Otero contra el CF Gandesa. És més, el club nega categòricament qualsevol acusació de compra de partits, ja sigui en aquesta jornada o en qualsevol altra de la competició, i recorda que interposar una denúncia falsa pot ser constitutiu d’un fet delictiu.

Així mateix, resulta inversemblant que s’acusi el CD Tortosa de comprar un partit que anava guanyant per 3-1 en què al final el Gandesa remunta fins a l’empat definitiu de 3-3, quan  el CD Tortosa necessitava sumar un punt més que el Valls per avançar-lo a la classificació, amb la qual cosa no depenia d’ell mateix, ja que necessitava que el Valls perdés a casa per poder-lo avançar.


Per tot això, considerem que aquesta denúncia és manifestament falsa i tendenciosa, i que la seva finalitat és únicament sembrar la llavor del dubte, buscar la discòrdia i la polèmica per desestabilitzar la labor del CD Tortosa.

Finalment, volem deixar constància des del CD Tortosa que l’entitat representa uns valors i uns fonaments de treball que no tenen res a veure amb la compra o venda de partits. El treball de l’equip, del futbol base i en definitiva, de tot el Club no pot ésser tacat amb aquestes acusacions que afecten l’honor i la integritat de les persones que el componen. És per això que, el CD Tortosa es reserva el dret d’iniciar les accions judicials oportunes per salvaguardar la imatge i l’honor del club.

D’altra banda, el club fa una crida a socis, simpatitzants i aficionats del Club Deportiu Tortosa perquè assisteixin i donin suport a l’equip al decisiu partit que es disputarà al camp de La Cava el proper diumenge a les 17h. Aquest partit, que si es guanya permetrà l’accés a la plaça de promoció d’ascens, està considerat com el més important del club dels últims anys.”

COMUNICAT OFICIAL CF GANDESA
I, finalment, ha emès la seva nota oficial el Gandesa:
Comunicat Gandesa
Comunicat Gandesa