Escandalosa i vergonyosa destitució a la FP Hermes

No serà ni el primer ni l’últim tècnic a ser destituït, però Rafa Garcia ha tingut la pèssima fortuna de creuar-se amb un president, Manuel Gallego (Fundació Privada Hermes), que el va fer fora perquè no feia jugar al seu fill, ja que degut als resultats no podia. És una història impresentable que ha de posar a cadascú al seu lloc

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya

Plantilla FH Hermes// FOTO: SentimentPerico
Plantilla FH Hermes// FOTO: SentimentPerico

Rafa García va arribar fa onze jornades per dirigir al juvenil de Lliga Nacional. No era un regal sinó tot el contrari, ja que la Fundació Privada Hermes era el cuer destacat, però la situació ha canviat moltíssim. Els riberencs estan a quatre punts de la salvació amb els mateixos que la UE Figueres, tres menys que el Badalona B i quatre menys que la EF CE Mataró. Això és així, ho vulgui o no ho vulgui un president (Manuel Gallego) que es va permetre fer fora l’entrenador davant de tota la plantilla sense argumentar raons, encara que va sortir escaldat de la reunió. Anem al detall.

Tres victòries (Figueres, Prat i Premià), dos empats (davant el Barça en la C.Esportiva i Espanyol) i sis derrotes (Mollet, Lleida, Cornellà, Manlleu, Unificació Bellvitge i Damm) ha estat el balanç de Rafa des que va aterrar a Pubilla Casas procedent d’Horta. Va arribar i va canviar a un equip del que afirma “sentir-me molt orgullós”. Però què ha passat per ser cessat?. Rafa ho explica: “Divendres passat 7 em va ratificar davant del meu segon i aquest passat dilluns 10 em va convocar per parlar. Jo li vaig insistir que em parlés davant de la plantilla, al vestuari”. I allà va quedar retratat.

L’ex tècnic de la FP Hermes va reaccionar amb serenitat encara que amb duresa. Algun dels jugadors consultats per aquesta Redacció no donaven crèdit a una situació surrealista quan escoltaven a qui exerceix com a president dir que “l’any que ve comprarà un equip de Tercera i jugarà el meu fill i algú més”. Va dir això i altres coses malsonants que preferim obviar. Aquí va estar el problema: que jugués el seu fill. Això li ha costat el càrrec a Rafa García “i el xaval no té cap culpa. Mai ha hagut res contra el xaval, encara que Gallego és una altra cosa. Aquest president, amb tot respecte, és un impresentable, ens té enganyats a tots i així li ho vaig dir davant de tota la plantilla”.

Als seus 39 anys, aquest entrenador que desitja fer carrera també al món del futbol “perquè sempre m’ha encantat aquest esport” lamenta aquesta trista i denigrant situació pels seus xavals i pel seu segon Lorenzo Gómez. “Jo li vaig arribar a preguntar si li interessava salvar la categoria i es va callar. Amb els seus diners pot fer el que vulgui -em va contestar que feia el que li donava la gana-, però cal ser més seriós. No sé encara per què m’ha fet fora, no m’ha dit que ha estat per no alinear al seu fill, no ha tingut valor a dir-m’ho. Jo sóc respectuós, molt respectuós, però tot té un límit”.

Rafa Garcia es veu obligat a deixar la banqueta de la FP Hermes i entra el quart tècnic en 21 jornades. Si ja porta tres i encara queden 13 per disputar-se, la banqueta de L’Hospitalet pot batre més records. Realment impresentable.