Entrades de luxe en el Nou Sardenya i Olímpic

Ha estat la millor notícia per a obrir aquest 2020. Les entrades registrades en el Nou Sardenya (3.600 espectadors) i Olímpic (2.400) animen al seguidor perquè mai s’oblidin d’un futbol de barri imprescindible

Europa, Sant Andreu , Cartell
Cartell anunciador d’un Europa-Sant Andreu inoblidable/FOTO: Víctor Llucià

Observar qualsevol vídeo dels partits Europa-Sant Andreu i Terrassa-L’Hospitalet ha de satisfer a qualsevol persona que estimi el futbol de barri tan necessitat de suports, tan oblidat per institucions i tan ‘oblidat’ per l’elit. Els 4.000 aficionats presents a la graderia de l’Olímpic de Terrassa, que finalment van quedar en 2.400, i els 3.600 en el Nou Sardenya donen un aire fresc a un futbol ‘tocat’, però no enfonsat.

Tal com informa la pàgina web del club europeista, el rècord proper a aquestes 4.000 persones, que seria ple absolut, aquest passat diumenge va superar l’anterior xifra de 3.140 (2015) en partit de Copa Catalunya davant el Girona. El suport d’aquesta afició meravellosa, unida al seguiment també dels simpatitzants i socis de la UE Sant Andreu, ha de servir d’exemple per a totes les categories d’aquest meravellós esport que es diu futbol.

Sant Andreu, Europa, seguidors
Seguidors de la UE Sant Andreu al Nou Sardenya/FOTO: Víctor Llucià

Cert és que a Terrassa es presentava el futbol base egarenc però aquestes 4000 ànimes, en un estadi amb capacitat superior a les 10.000, van regalar un colorit i un espectacle de nota. Felicitats per a la directiva que presideix Jordi Cuesta, absent per malaltia aquest passat diumenge, per aquest renascut i històric club que, poc a poc, veu a prop el seu objectiu desitjat. Aquest diumenge va haver-hi derrota però encara queda tota una segona volta. I digníssima presència de simpatitzants de l’Hospi a la graderia per a qui el tècnic Jonathan Risueño va regalar tota mena d’elogis. Segons la web local, ha estat el partit amb més presència a l’estadi en els últims tres anys.

Terrassa, afició, Olímpic
Espectacular entrada en el Olímpic/FOTO: Terrassa FC

7.600 (2 camps) enfront de 2.600 (7)

Els 7.600 aficionats presents en el Nou Sardenya a Terrassa superen amb escreix les entrades registrades en la resta de partits d’aquesta 18a Jornada. 900, segons dades de Mundo Deportivo, van acudir a Vilatenim en el derbi Figueres-Peralada, 500 en el Feliu i Codina (Horta-Castelldefels), 350 en el carrer Girona (Granollers-Manresa), 300 en el Xevi Remon (Vilassar-Sant Cristóbal), 250 en el Municipal de Vilafranca (Banyoles) i 225 en L’Energia (Sants-Pobla Mafumet). Total: 2600 en 7 camps per 7.600 en dos