“Ens falta donar llibertat de joc al nen”

“Jo crec que falten hores de joc per als nens”, ha destacat el tècnic del Girona, Míchel, al programa ‘Univers Valdano’ de Movistar+

Míchel i Jorge Valdano a l'Univers Valdano de Movistar+ // Captura: Movistar Plus
Míchel i Jorge Valdano a l’Univers Valdano de Movistar+ // Captura: Movistar Plus

‘Univers Valdano’ és una assignatura a estudiar cada setmana que el comentarista de Movistar +, exfutbolista i extècnic, ho emet. Aquesta setmana el protagonista ha estat l’entrenador de l’equip de moda del futbol espanyol, el Girona de Miguel Ángel Sánchez Muñoz ‘Míchel’.

Molts aspectes de l’entrevista han estat destacats en molts mitjans de comunicació encara que val la pena centrar-nos en un que té com a protagonista el futbol base.

LLIBERTAT PER ALS NENS

Jorge Valdano li pregunta a Míchel en un moment determinat. “Per què l’Acadèmia no és capaç d’incorporar el que ens oblidem al carrer?”.

La resposta del madrileny no té desperdici. Durant seixanta segons, que pot escoltar a ‘Futbol en Movistar Plus+, el protagonista afirma que “perquè jo crec que en el futbol base està molt establert l’organigrama i els entrenadors també volen créixer. Hi ha un rendiment més que una formació; si no guanyes el dissabte, potser hi ha un problema”.

DECLARACIONS DE MÍCHEL A JORGE VALDANO A MOVISTAR+

En la mateixa resposta s’inclou que “les escoles de futbol o els equips volen pujar de categoria, hi ha competitivitat i jo la competitivitat que vull és la dels jugadors i no la de l’entrenador”.

En resum: “Ens falta donar-li una mica més de llibertat a les escoles i en les pedreres al nen, aquesta llibertat de joc”.

Miguel Ángel Sánchez Muñoz 'Míchel' és l'entrenador de moda del futbol espanyol // Captura: Movistar Plus
Miguel Ángel Sánchez Muñoz ‘Míchel’ és l’entrenador de moda del futbol espanyol // Captura: Movistar Plus

MOLTS ASPECTES A OBSERVAR

No obstant això, Míchel comenta moltes més coses amb Jorge Valdano. Aspectes relacionats amb la salut mental de l’entrenador i la corresponent ajuda professional per a ‘sortir del pou’.

“Vaig estar tres anys amb el psicòleg, amb el psiquiatre i a poc a poc ja vaig visualitzant i mecanitzant molt els meus pensaments”, admet Míchel. Atacs d’ansietat, desesperació i lluita també apareixen al llarg d’aquesta interessant reunió entre dos grans responsables de banquetes de futbol.