Enric Vallès, vist i no vist al Manresa

Té una classe extraordinària, un luxe per al futbol encara que la fortuna ha estat el seu pitjor enemic. En el 2016 vol triomfar a Noruega, però, ara per ara, el ‘cuiden’ a Manresa

Enric Vallès vol triomfar a Noruega
Enric Vallès vol triomfar a Noruega / FOTO: Sandefjord FC

Pocs futbolistes amb 25 anys poden recitar el currículum d’Enric Vallès. Comptats. Des del futbol base del FC Barcelona, on va coincidir amb Bojan, Iago Falque o Fran Mérida, passant pel Nac Breda (amb 18 anys), el Birmingham (amb 20), retorn a Olot, Llagostera i Cornellà, Manresa, i volta a rodar tant amb el Harrisburg City Islanders (Philadelphia, USL) i Sandefjord FC de Noruega, a partir de gener del 2016. Impressionant!.

La vida esportiva d’Enric Vallès sempre s’ha caracteritzat per moments decisius. El seu caràcter amable i exquisit fora dels terrenys de joc es va unir a la qualitat dins dels camps de futbol on la fortuna se li va mostrar esquiva.

El seu pas pel Barça va definir el futur d’un crack inconformista. No va esperar el seu moment sinó que el va buscar. Amb 18 anys va triar anar-se a Holanda i provar a Anglaterra i allà va saber el que és caure lesionat i caure en mans que li van apartar de jugar al futbol. Inconformista i lluitador, Enric va superar un any i mig de desesperació i va tornar a casa en el 2013.

Manresa li va tornar l’alegria

En el 2013 va arribar a Olot i va acabar una temporada feliç. Això li va portar a Llagostera per a la temporada 2013-14, però va ser un fitxatge fugaç que va morir en els despatxos. Va aterrar a Cornellà on una lesió el va obligar a deixar la Segona B per recalar a Manresa. Allà li esperava Dani Andreu amb qui aconseguiria el títol de campió de Catalunya.

“Té un nivell espectacular, sempre l’ha tingut. El dia que cregui en si mateix i s’autogestioni serà espectacular. La seva categoria personal i futbolística és increïble”, afirma l’entrenador manresà qui ja sap el que li espera. “Me’n alegro molt per ell encara que la seva arribada al costat de la de Gerard Bordas ens assegurava estar a dalt amb totes les possibilitats. Enric ens marcava el nostre estil de joc i Gerard defineix, però caldrà buscar solucions”.

Enric Vallès
Enric Vallès, 25 anys i totda una vida esportiva per davant/ FOTO: LAXARXA

Enric va arribar a jugar tres partits aquesta temporada amb els del Congost, però no va poder perllongar la seva estada, ja que el trànsfer de la USL no va arribar a temps i per evitar ‘mals majors’ (impugnacions), el Manresa, que tenia el permís de la Federació Catalana (encara figura en la relació), es va curar en salut.

4 octubre – Manresa-Andorra 0-2 (els 90’, veu targeta groga)
10 octubre – Farners-Manresa 0-1 (els 90’)
18 octubre – Manresa-Abadessenc 3-1 (suplent, entra en el minut 55 per Rebollo, veu targeta groga)

Noruega espera

Passat i present per a un Enric Vallès que seguirà treballant amb Andreu, acabarà la seva carrera universitària aquest 2015 i volarà fins a Noruega per jugar en el Sandefjord, equip de la Primera Divisió. Allà es compromet per dues temporades. Ha estat una mica més d’un mes amb els del Congost que s’han quedat amb la mel en els llavis encara que personalment se’n alegrin pel futur del jugador.

“Sóc mitjapunta o migcampista. M’agrada passar la pilota el màxim que puc”. Així es va presentar Enric Vallès a les càmeres del que serà el seu nou club a partir del 2016. Respectuós i elegant en la seva posada en escena, el de Puig-reig segueix obstinat a triomfar en el que més li ha agradat sempre.