Enric Gallego segueix l’estela de Boris Garrós

Hat-trick del capità del Cornellà, que s’enfila com a màxim golejador en solitari del grup 3 amb 13 gols. El seu encert va tombar el Sabadell i col·loca els verds a un sol punt del play-off

JORDI MESTRES @jordimestres7
Enric ha marcat 13 gols en 13 partits de lliga // FOTOS: FutbolCatalunya

Quina bèstia Enric Gallego. Ha marcat cinc gols i ha fet tres pals en els últims tres partits. Sens dubte, tenir un davanter així marca la diferència al grup 3. El gol, el bé més preuat al futbol, té nom i cognom a Cornellà. El Municipal està entregat al seu capità i no és per menys. Sempre ha estat encertat de cara a porta amb la verda posada, però el que està fent aquesta temporada trenca tots els registres. Enric va a gol per partit i ha marcat un 76% dels que ha convertit el seu equip. És el gran argument ofensiu d’un Cornellà revel i intens. Capficat en dur a terme una gran temporada i lluitar contra transatlàntics de la categoria. El Sabadell i l’Olot l’han patit aquesta setmana. Que passi el següent.

La derrota arlequinada pren més trascendència per tractar-se d’una golejada (3-0), però també perquè es tractava d’un dia idoni per a entrar al play-off. El Lleida Esportiu, quart, va perdre a Formentera. Primera derrota lluny de la terra ferma per a l’equip de Gerard Albadalejo, que no va acabar d’adaptar-se a les dimensions del terreny de joc. Els blaus també van desaprofitar una jornada propícia, ja que Elche i Villarreal B van igualar en el duel directe que els enfrontava.

La jornada va ser nefasta pels nostres, amb l’única victòria del Cornellà. El Badalona va ser un dels perdedors, en aquest cas contra l’Alcoyano. El més probable quan visites el Collao és tornar de buit. Tot i això, els escapulats van competir. Van igualar el gol inicial al minut 5, però van acabar cedint a la represa. En set dies, Badalona-Cornellà a Montigalà.

El Llagostera té problemes per guanyar // FOTO: Eloy Molina

No hi ha manera a Llagostera

L’únic que no va perdre de la resta va ser el Llagostera. Tampoc va guanyar quan la victòria semblava feta. Tenia un 2-0 a favor a casa contra el Deportivo Aragón, cuer i únic equip que no ha sumat cap triomf. Incomprensiblement, els d’Óscar Álvarez van veure com el rival igualava a l’última mitja hora de joc. Pitjor regust, impossible. Pinten bastos a Llagostera.

El mateix podem dir dels altres equips gironins del grup. L’Olot va caure a Zaragoza contra un rival directe com l’Ebro. Toril va igualar el marcador als dos minuts de la represa, però una errada individual (un penal comès) va decidir el partit. Situació límit a la Garrotxa, on només han guanyat un partit en 13 jornades. Martín Posse i el seu projecte trontollen.

El Peralada, en una situació similar, està una mica millor. Dos punts per sobre, concretament. Final cruel per al filial del Girona a El Clariano, on va caure amb un gol al minut 88. L’Ontinyent, com ja va fer contra el Badalona, certificava els tres punts com a local als darrers compassos. Peralada i Olot, quatre i sis punts per sota de la permanència, comencen a despenjar-se.