Endavant Atlètic Lleida Genuine!

Lleida comptarà amb un equip Genuine gràcies a la suma de forces de la Fundación Alex, el C. E. Atlètic Lleida i la Clínica Mi NovAliança del grup Clínicas Mi

Agustí Soler ( área social atc.Lleida), Gabi Masfurroll, Xavier Batalla i Xavier Caufapé ( director NovAliança Lleida) // FOTO: Atlètic Lleida
Agustí Soler ( Àrea social At.Lleida), Gabi Masfurroll, Xavier Batalla i Xavier Caufapé (director NovAliança Lleida) // FOTO: Atlètic Lleida

PREMSA ATLÈTIC LLEIDA

Les tres entitats han firmat un conveni de col·laboració pel qual endeguen la constitució, formació, organització i continuïtat de l’Atlètic Lleida Genuine.  El projecte es presentarà a la Gala Solidaria Fundación Alex, que tindrà lloc a les Caves de Raimat el pròxim 22 d’abril a partir de les 20 hores.

El club lleidatà, que comptarà amb 25 jugadors i jugadores (es tracta d’un equip mixt) de 16 anys en amunt, el formaran joves amb discapacitat intel·lectual. El cos tècnic estarà composat per personal especialitzat.

Els jugadors realitzaran sessions d’entrenament periòdiques, celebraran partits amistosos contra altres equips Genuine i dins del propi equip i participaran en tornejos Genuine.

L’ATLÈTIC LLEIDA MAI S’ATURA

Tot això en un espai esportiu normalitzat com són les instal·lacions del camp esportiu municipal Ramón Farrús i formant part del Club Atlètic Lleida, en igualtat de condicions que qualsevol altre equip.

La iniciativa busca la millora de l’estat de salut d’aquestes persones a través del foment d’hàbits saludables, així com fomentar el progrés en el seu dia a dia amb la creació de rutines, la millora de l’autoestima i la psicomotricitat, etc. Al mateix temps, es potencia la socialització amb els companys i companyes mitjançant el sentiment d’equip i de pertinença a una institució com el Lleida Atlètic.

En aquesta línia, l’equip vol posicionar a la ciutat de Lleida com a impulsora de projectes socials d’integració vinculats a l’esport, i ampliar, així, la oferta esportiva per a que persones que, des de la seva diversitat funcional, volen i poden gaudir de l’esport des d’un paper protagonista.

Dos cracks: Xavier Batalla, president At. Lleida i Gabriel Masfurroll, empresari, conseller, exdirectiu FC Barcelona... // FOTO: At. Lleida
Dos cracks: Xavier Batalla, president At. Lleida i Gabriel Masfurroll, empresari, conseller, exdirectiu FC Barcelona… // FOTO: At. Lleida

RESPECTE, INTEGRACIÓ, ESFORÇ I TREBALL

Valors com el respecte, la integració, l’esforç i el treball en equip són característics de les tres institucions impulsores i es volen materialitzar i projectar a través del nou Atlètic Lleida Genuine.

Al maig d’aquest any es preveu la formació d’equip i cos tècnic, i al juny la celebració d’una jornada de portes obertes. Els entrenaments i primers partits tindran lloc a partir de setembre de 2022. Durant les pròximes setmanes es presentarà el projecte a les entitats que atenen a persones amb discapacitat a l’entorn de Lleida.

UNA GALA D’IL·LUSIÓ I MÀGIA

El projecte de l’Atlètic Lleida Genuine es presentarà el pròxim 22 d’abril a les Caves de Raimat de Lleida, a partir de les 20:00 hores, en el marc de la Gala Solidaria Fundación Alex. L’esdeveniment persegueix la dotació de finançament per a impulsar el nou equip en les millors condicions.

La gala comptarà amb la presència de personalitats tan destacades com el Mag Lari o els periodistes Susanna Griso i Aleix Parisé, que seran els conductors de l’esdeveniment.

Per a col·laborar, els interessats podran fer-ho de tres maneres: formant una taula corporativa per la gala, convertint-se en patrocinadors de l’equip o fent una donació a la fila 0. Per a més informació sobre l’equip, la gala i les possibilitats de col·laboració es pot visitar la pàgina web de a fundació: www.galasolidariafundacionalex.org.

LALIGA GENUINE SANTANDER DE FUTBOL VUIT

La competició LaLiga Genuine Santander es va formar per LaLiga Nacional de Futbol professional l’any 2017 per obrir la porta a jugadors que, a partir de 16 anys i amb un 33% o més de discapacitat, volguessin formar part d’equips mixtes amb ganes de competir amistosament en la modalitat de futbol vuit i, des de les seves ciutats, posar en pràctica la seva passió.

El projecte ha anat creixent i els 18 equips que van començar a la temporada 2017/18 s’han convertit en 42 l’any 2021/22. Un dels requisits per a poder participar-hi és que el primer equip del club jugui a una de les competicions de LaLiga Nacional de Futbol, pel que, de moment, el Lleida Atlètic no hi podria participar, però sí podrà gaudir de la pràctica de l’esport, els entrenaments i els partits amistosos interns.

https://twitter.com/atletic_lleida/status/1499040240996134916?s=20&t=QrABLOERFM7rV1piIoeUfw

SOBRE LA FUNDACIÓ ALEX

Nascuda el juliol del 2006,en memòria d’Alex Masfurroll, segon fill de la família Masfurroll-Cortada, la Fundación Alex té com objectiu aconseguir que totes les persones, independentment de la seva condició, tinguin accés a una pràctica esportiva de qualitat.

SOBRE ATLÈTIC LLEIDA

El Club Esportiu Atlètic Lleida, neix de la idea i voluntat d’un grup d’empresaris i professionals lleidatans per engegar un projecte social i esportiu, que pugui ser aglutinador del sentiment del futbol lleidatà . Amb la voluntat d’anar creixent, de manera sòlida i sostinguda i amb el suport de l’Atlètic Segre, juntament amb altres col·laboradors, realitzen accions a tots els nivells per tal de dur a terme aquest gran projecte.

SOBRE CLÍNICAS MI

Clínicas Mi (www.clinicasmi.com) és un grup de clíniques d’origen català, propietat de la família Masfurroll, un cognom amb gran tradició en l’àmbit de la sanitat espanyola. El grup compta amb dos centres hospitalaris a Barcelona (Clínica Mi Tres Torres) i a Lleida (Mi NovAliança).

L’equip gestor que lidera ambdues clíniques aporta una àmplia, intensa i dilatada experiència, a nivell domèstic i internacional, avalada per projectes històrics del sector,com la creació al 1998 del grup USP Hospitales, la primera xarxa d’hospitals privats del sud d’Europa.

L'Atlètic Lleida Genuine ja ès una realitat a LaLiga Genuine Santander //  FOTO. At. Lleida
L’Atlètic Lleida Genuine ja ès una realitat a LaLiga Genuine Santander // FOTO. At. Lleida

Els centres associats a Clínicas Mi es caracteritzen per l’agilitat i la qualitat del servei, acreditats per sistemes d’estudi de satisfacció de pacients, superiors a la mitjana del sector.

Amb el lema “Curar y Cuidar”, l’equip humà que hi ha darrere de Clínicas Mi aporta coneixement i talent, però també vocació i esforç, per aconseguir que pacients i familiars es sentin “casi com a casa”. A més, compten amb un projecte molt especial lligat a les clíniques: la Fundación Alex (www.fundacionalex.org), una entitat sense ànim de lucre que integra socialment a persones amb diversitat funcional.