Els ‘vices’ de la FCF li posen nota a Soteras

El passat 29/9 es va complir el primer any com a president de Joan Soteras en la FCF. Amb cert retard, però aquí està el resum dels seus 5 vicepresidents: Josep Llaó, Joan Josep Isern, Jordi Terés, Josep Vives i Jordi Bonet li posen ‘la seva’ nota

MANUEL SEGURA @ManuelSeguraM
Joan Soteras, FCF, Federació Catalana
Joan Soteras i la seva junta al 2018/FOTO: FCF

Un any dóna per a moltes coses encara que es tracti d’un període que ja va néixer amb l’etiqueta de ‘continuisme’. En bona part, la FCF ha seguit el camí marcat per l’expresident Andreu Subies, però, com és lògic, la mà de Joan Soteras es nota i, encara que per a bé o per a malament seran els clubs els qui tinguin la paraula final, la veritat és que encara té termini fins al 2022 i després…. qui ho pot saber?

Cinc opinions

Aquesta va ser la intenció de Futbolcatalunya: escoltar i poder llegir les opinions dels cinc primers col·laboradors d’un president actiu, impulsiu, directe i humà. Res nou que no es conegués al llarg d’un historial esportiu viscut a Sabadell i en la seva etapa prèvia federativa.

Ara sorgeixen molts interrogants i a aquests se’ls intenta donar resposta en cinc entrevistes que tenen un guió semblant i que també inclou assumptes molt personals propis de la responsabilitat de cada protagonista.

A través de diferents ENLLAÇOS podran no sols llegir els textos corresponents a cada vicepresident sinó que incloem els enregistraments a les quals tots es van prestar amb total predisposició.

ENTREVISTES

JOSEP LLAÓ: “En aquesta junta tots som responsables”

JOSEP VIVES: “Subies va revolucionar el futbol català”

JORDI BONET: “M’agradaria ser responsable en un futur llunyà de la FCF”

JOAN JOSEP ISERN: “Els clubs estan contents amb la Federació”

JORDI TERÉS: “Ser directiu suposa tenir responsabilitats i cal complir-les”

Passat, present i futur

Assumptes com l’actual moment del futbolcat, la qualificació sobre la gestió de l‘any-Soteras i l’arribada d’un especialista del futbol sala (José Miguel Calle) com a ‘adjunt o coordinador de Secretaria i presidència amb les Delegacions’ – cosa que no s’ha entès encara molt bé- apareixen amb la seva corresponent resposta.

També aspectes molt excepcionals com la ‘invitació a sortir’ del president Soteras a qui no estigués d’acord amb una decisió seva, i, especialment, la influència evident del passat president Subies en el dia a dia federatiu. Qualificat com a ‘revolucionari’, ‘el millor president de la història’ (després matisat) i fins i tot amb la porta oberta a un retorn són aspectes que ningú dubte a afrontar.

Però passin, llegeixin i escoltin perquè la coincidència absoluta és impossible com ho és que una realitat tingui tants matisos, tants punts de vista diferents i, en algunes opinions, alguns buits preocupants.

Des de Futbolcatalunya, MOLTES Gràcies a tots els vicepresidents de la FCF per les facilitats mostrades per a poder fer el nostre treball.