Els presidents de Tercera s’uneixen per fer força

No és un eslògan sinó una realitat. Tal com va informar Futbolcatalunya dimecres passat, la majoria de presidents de Tercera Divisió de Catalunya van intercanviar impressions aquest dijous pel que fa a tota la problemàtica que els envolta. I el resultat sembla ser molt positiu

Gils de Bode, president CE Europa // FOTO: ceeuropa.cat
Gils de Bode, president CE Europa // FOTO: ceeuropa.cat

Cal remuntar-se a temps pretèrits quan l’Associació de Clubs de Catalunya es va posar a encapçalar del futbol català allà per… Des de llavors poc o gens ha destacat entorn d’uns clubs als quals la crisi castiga com a tothom i als quals se’ls vol marcar unes pautes de supervivència encara indefinidides. Per això, la reunió de 15 clubs (Palamós, Santboià, Castelldefels, Ascó i Muntanyesa van ser els absents) va ser un rotund èxit. Escoltar la realitat de cada club en boca del seu president només es pot qualificar així.

“Jo només porto dues temporades en el Manlleu, però tinc la sensació de que tots hem demostrat que les nostres misèries són comunes. Sé que ja s’ha dit allò que la unió fa la força encara que en el nostre cas és l’única realitat. No sabem ni tan sols el marc en el qual ens hem de moure”, comenta a Futbolcatalunya.com el president osonenc Josep Anglada.

Segons el màxim mandatari del club d’Osona “tothom sabem que les coses no s’han fet bé fins ara. No pot ser que un jugador cobri 1.000 o 2.000 euros (que això ja no passa) i que no es cotitzi a la Seguretat Social”. Admès aquest error, Anglada no vol dir que “no hi hagi voluntat de pagament, ni molt menys” doncs seria “més del mateix: una falta de solidaritat total i això es va acabar” àdhuc que també ha de saber-se “si qualsevol col·laborador al que només se li donen 100 euros per a la benzina (a molts no els arribarà per res) també han de cotitzar o és considerat com a servei voluntari”. El president del Manlleu vol posar un ordre lògic a l’actual situació d’ambigüitat i indefinició.

De Bode informa a Andreu Subies

Guillaume De Bode, president del CE Europa, és una de les dues cares visibles que van assumir aquesta iniciativa de reunir a tots els seus col·legues de la mateixa categoria. De fet, “som nosaltres els qui hem de tenir idees i presentar-les. Ens juguem molt més allà dels costos federatius i tots caminem bastant desorientats”, comenta a Futbolcatalunya.

Ha estat el propi De Bode qui “va enviar un mail informatiu abans i després” al president de la Federació Catalana, Andreu Subies, ja que “aquí ningú pot dir que fem alguna cosa a l’esquena. Porto molts anys i mai he viscut un ambient tan positiu com el qual es va viure el dijous”. És més, el president de l’Europa avança que “convidarem al president Subies al fet que acudeixi personalment a les nostres properes reunions”

Aquestes properes reunions tenen data: 24 d’octubre i 28 de novembre. “Aquesta reunió ha de servir per a molt. Hem parlat de màxims salarials, sobre la situació que se’ns planteja a alguns clubs pel que fa a les cotitzacions de la Seguretat Social, una possible unificació de preus en les entrades… molts assumptes que haurem de seguir abordant.

           COMUNICAT PRESIDENTS DE TERCERA

                             Resum de la reunió de Clubs de Tercera Divisió:, celebrada ahir a Granollers:

–          15 clubs presents a la reunió ahir a Granollers  /  9 clubs presents al sopar posterior que vam aprofitar per  intercanviar  informacións i opinions  (tot molt positiu)

–          Cada club va exposar la seva situació i va explicar com està organitzat (altes  o no  del personal,  jugadors, etc)

–          Hem decidit tornar a reunir-nos dies 24/10   i  28/11  per fer seguiment de les novetats al voltant Seg Social per decidir quines  accions concretes farem.

–          Hem decidit crear una Associació de Clubs de  la Tercera Divisió.

–          Hem intercanviat informacions sobre molts aspectes (remuneracions jugadors,  preus taquilles,    etc)

–          Les proximes reunions servirán per  concretar idees i definir les linees a seguir.

–          Hem aconseguit per primer cop des de fa  moltissims anys que presidents de Tercera Divisió  hagin organitzat una trobada.

–          Els clubs actuaràn a partir d´ara com clubs units de  Tercera

–          Els presidents han acordat  intercanviar opinions,  informacions, etc  sobre differents aspectes i compartir experiences sobre mon del futbol, jugadors i tecnics, etc .

–          Proximes reunions servirán per posar sobre la taula altres aspectes com  per exemple organització de la lliga, calendari,  cost fitxes federatives, arbitres, etc.

Manuel Segura
msegura@futbolcatalunya.com