Els partits duren fins el xiulet final

És una frase tan repetida com certa: els partits duren fins a la xiulada final. De fet, un repàs a les primeres 4 jornades de la 3RFEF5 mostren que gairebé el 20% dels marcats (14) han arribat a partir del minut 80

El Peralada d'Héctor Simón és el millor exemple d'equip lluitador fins que no xiula el final el col·legiat // CF Peralada

El Peralada d’Héctor Simón és el millor exemple d’equip lluitador fins que no xiula el final el col·legiat // CF Peralada

‘Els partits duren fins a la xiulada final’. Qui no ha escoltat aquesta eterna ‘cançó’ per a justificar el premi o el càstig de qualsevol partit? Moltes vegades, cert. Per això hem volgut recordar la importància que li donen els equips de nostra 3RFEF5 a aquests minuts que van des del 80 fins a arribar als 90′ reglamentaris i complir l’afegit corresponent.

Són només 4 jornades i la comparativa la podrem anar ampliant a mesura que avanci la competició, però val la pena destacar, en principi, el total de 14 gols marcats (sobre un total de 73, 19,1%). Pròxims a aquesta quarta part del total, es pot comprovar que hi ha veritables ‘especialistes’ en aquest esforç final.

FINS A LA XIULADA FINAL DELS PARTITS

El Peralada d’Héctor Simón ha sumat 3 de les seves 9 dianes fruit d’aquest esforç. Josué Prieto 81‘, de pena màxima, a Ca N’Anglada), Romero, en el minut 91′, i Marc Medina, amb el marcador resolt (87′, a Ascó) marquen el camí.

Gols marcats els últims 10 minuts de partit (Jornades 1-4 3RFEF5) INFO: DATTITUDE

Després, tres equips comparteixen aquesta doble oportunitat. Curiós: Guineueta (10è) Granollers (13é), i Hospi (16è). Pels de Nou Barris, ho van fer Oscar Muñoz (93′), en el primer partit d’aquesta Lliga contra la FE Grama, i en el quart (Goobless 87′) amb Granollers com a rival en el seu Municipal.

Els vallesans només sumen un triomf en els seus quatre partits, però van persistir davant l’Ascó (José Enrique 91′) i davant la Guineueta el diumenge passat (89′, Roger Escamilla).

Finalment, l’Hospi (antepenúltim de la classificació) només ha pogut marcar en 2 ocasions en 360 minuts de joc encara que les 2 ho ha fet al final contra el Girona B (86′ Carlos Cano) i a Sta Coloma (Miquel Ripoll 84′). No va servir de res però…

GOLS INESPERATS

De 14 marcats passem als 14 ‘inesperats’ per als equips que s’han trobat la pilota dins de la seva porteria en els minuts finals. La FE Grama acumula 3 dels 5 que ha rebut Guiseris (Muñoz, minut 93′, Romero 91′ i Ripoll 84′; el Girona de Vizuete, amb només 3 gols rebuts, compte 2 en els segons finals (86′ Canut i 83′ Eric López).

Gols encaixats els últims 10 minuts de partit (Jornades 1-4 3RFEF5) INFO: DATTITUDE

Dos també s’ha vist superat el porter del Granollers, Alex Baño, perquè l‘Ascó (Adrià Fdez, de penati ho va fer en el 89′) i la Guineueta (87′ Goobless) i, finalment, l’acabat d’ascendir Ascó també té 2 sobre els 7 del total. Els tarragonins van encaixar a Granollers (Adrià 89′) i a casa seva (Medina 87′).

En resum: els partits duren fins a la xiulada final de l’àrbitre de torn. Val la pena recordar-ho sempre encara que ja ho facin els entrenadors.