Els equips catalans canvien a domicili

Després d’un cap de setmana a casa on gairebé tots van demostrar la seva superioritat, la veritat es que els equips catalans canvien a domicili, i només Prat, Olot i Andorra han aconseguit els tres punts

La veterania es va imposar al filial // FOTO: FC Barcelona B

@JordiGrifol

Ha quedat clar aquesta jornada que els equips catalans canvien a domicili. Primer, el Nàstic va sumar el seu segon empat consecutiu en aquesta segona fase, després de no passar de l’1-1 al Collao. En un inici força mogut, Juanan va avançar als locals. La resposta dels de Seligrat va ser immediata, i Fran Carbià no perdonava.

A partir de llavors, el partit va anar baixant revolucions, i les ocasions van començar a arribar amb menys freqüència. Un cop de cap de Trilles podria haver canviat el partit, però una bona mà de José Juan ho va evitar. La setmana que ve, partit clau davant l’Ibiza.

Després de vuit partits sense conèixer la derrota, el Barça B va tornar a sucumbir. L’experiència va pesar, i la pilota aturada va ser determinant. Un servei de cantonada acabava amb el remat en pròpia porteria de Rey Manaj, que posava les coses complicades als blaugrana. Tot i així, la rèplica no va tardar en arribar, i Peque va aconseguir fer un gran gol per empatar.

En una segona meitat amb interrupcions i dificultats per part dels de Pimienta per generar joc, un nou servei de cantonada clau va condemnar els visitants. Castel, després de rematar de cap, caçava el rebot i feia el 2-1.

L’ANDORRA SEGUEIX COMPLINT

L’Andorra de Sarabia segueix imparable en aquesta segona fase. Després de guanyar a casa a l’Ibiza, a fora tampoc van fallar. Tot i que el Villarreal B es va posar per davant gràcies a un bon gol de falta directa de Lozano.

Abans del descans, Héctor va tornar l’empat al marcador amb un xut potent i, ja en la represa, els tricolors es van fer el partit seu. Pau Martínez i el de sempre, Carlos Martínez, donaven una gran victòria per posar-se en tercera posició, la que dona accés als playoffs.

L'Andorra està 'on fire' en aquesta segona fase // FOTO: Andorra FC
L’Andorra està ‘on fire’ en aquesta segona fase // FOTO: Andorra FC

DIFICULTATS PELS CATALANS FORA DE CASA

El Badalona no va poder emportar-se res de l’imponent Rico Pérez, firmant així la primera derrota de la segona fase. En un partit igualat i on les ocasions arribaven amb comptagotes, poc a poc l’Hércules va anar guanyant terreny per, just a la represa, avançar-se en el marcador.

Manolo González va anar a per totes, però l’equip es va trobar amb un Falcón molt segur sota pals, que va evitar la reacció visitant. La setmana que ve, als escapulats els toca descansar.

L’estrena del Llagostera en aquesta segona fase no ha estat la millor. Els d’Oriol Alsina van caure derrotats davant l’Atlético Levante. En un partit igualat i amb poques ocasions, els locals van començar a apretar durant la segona meitat, i això els va permetre marcar primer.

Els catalans van reaccionar ràpid, i Sergio Cortés empatava poc després. Malgrat això, el domini granota es va acabar traduint en un altre gol a falta de cinc minuts. Tocarà seguir remant.

Empat positiu del Cornellà a La Nucía que els manté líders del grup per aconseguir una plaça a Primera RFEF. En un partit sense masses ocasions clares ni la balança decantada per cap dels dos equips, el Cornellà ho va intentar, sobretot per mitjà de Víctor Fernández, però no va ser suficient. El 0-0 va ser inamovible.

ELS D’ABAIX RESPONEN

Evitar el descens a Tercera no serà gens fàcil, però el Prat ho lluitarà fins el final. Els de Pedro Dólera van començar molt forts, i al minut 1 Sergio Montero ja havia posat als seus per davant. Tot i així, l’Atzeneta no es va quedar amb els braços creuats i, després d’uns quants avisos, abans del descans van empatar el partit.

Els potablava tenien clar que necessitaven els tres punts, l’empat no valia. Éric Jiménez va fer el gol de la victòria i Craviotto, des dels tres pals, es va encarregar de fer-lo valer. Victòria crucial.

El Prat no perd la fe  i els catalans segueixen en la  lluita per la permanència// FOTO: AE Prat
El Prat no perd la fe i els catalans segueixen en la lluita per la permanència// FOTO: AE Prat

La UE Olot també va fer-se fort a domicili, guanyant al València Mestalla. I quin moment per fer-ho. Els olotins encara no sabien què era guanyar fora de casa. En un partit molt treballat, els de Gabri Garcia van ser sòlids al darrere, evitant que el filial pogués fer mal, i van lluitar per trobar el gol.

Després de buscar-lo durant gairebé tot el partit, un cop de cap salvador d’Eloi Amagat donava una victòria èpica als seus. Ben vius.

ES COMPLIQUEN LA VIDA

Després d’aconseguir una victòria important a casa, l‘Hospitalet no va córrer la mateixa sort a domicili, on va veure’s superat per la Peña Deportiva. Tot i un inici igualat i amb ocasions pels de la Franja, la efectivitat la van posar els locals. Un golàs de falta i una errada defensiva visitant, deixaven als eivissencs amb un 2-0 favorable abans del descans.

L’Hospi va intentar sacsejar el partit amb quatre canvis, però la resposta no va ser suficient i, pel moment, es mantindria fora del descens, però a un punt del Prat i de l’Olot. Prohibit badar.

Derrota cruel per l‘Espanyol B davant l’Orihuela. Els blanc-i-blaus van començar amb intensitat, i les ocasions van començar arribar. No obstant això, una falta lateral favorable als locals acabava en gol. Només cinc minuts després, abans del pas a vestidors, Becerra feia l’empat.

En la represa, els locals van apretar, però el partit seguia ben obert. I quan l’empat semblava fet, Salinas donava la victòria als locals a la sortida d’un còrner. Dura derrota pels catalans de Luis Blanco que veuen que no tenen assegurada la permanència ni de bon tros.