Els deu equips catalans de la 2ª B ja estan en marxa

Els deu equips catalans del grup III ja han començat la temporada 2013-2014. Saben la data en la qual començaran oficialment (25 d’Agost), però encara desconeixen  el calendari. Mentrestant, Olot i L’Hospitalet s’incorporen al treball al complet

Desconeixedors del calendari i dels múltiples problemes que giren entorn del món de Segona B i que tenalla al president Villar, els deu equips catalans ja estan immersos en la temporada 2013-2014. L’Hospitalet, campió el curs passat a 2ª B, i Olot, campió del Grup V de Tercera, també estan íntegrament a la disposició dels seus tècnics. Comença el compte enrere.

Els més matinadors van ser els pupils de Santi Castillejo. El passat dia 10 ja van trepitjar la gespa, van debutar dissabte passat enfront del Vila-real i ja preparen a Rialp la propera edició del Ciutat de Tarragona davant el Saragossa. Li va seguir el Badalona de Piti Belmonte qui segueix preparant l’estrena aquest dimecres en el Centenari; l’ajust pressupostari no ha impedit als escapulats fitxar futbolistes contrastats com el golejador Enric Gallego. També es va unir al grup aquest dia el Llagostera qui també es va estrenar davant el Southampton de Pochettino el passat 17; ara toca rebre la visita del Girona a el ‘Vila de Llagostera’, un altre ‘plat’ estel·lar aquest estiu.

El Reus d’Emili Vicente va obrir foc el dilluns 15 i ja està amb els seus 26 futbolistes a Rialp fins al proper 26. Impressionat amb la incorporació dels xavals de La Pobla, l’ex tècnic ilerdenc es mesurarà a La Pobla, Rapitenca (Copa Catalunya) i al propi Lleida Esportiu (4/8) en la seva posada de llarg. Aquest mateix dia també va tirar a rodar un dels ‘gallitos’ del grup, l’Espanyol B de Manolo Márquez. Després d’una setmana en la Ciutat Esportiva, els pericos s’han desplaçat a Ribes de Freser (Girona) on treballaran aquesta setmana. El seu primer xoc serà davant el Taradell el dissabte 27.

El nou projecte de la UE Sant Andreu va arrencar de la mà de Patxi Salines el dimarts 16. Va ser un dia carregat d’emocions noves en el Narcís Sala de cara a una campanya on el campió de la Copa Federació haurà d’afrontar reptes cada vegada més complicats. No aniran a Xina sinó que es quedaran en el Narcís Sala on arribarà la Gramenet el dimecres 31 per començar a jugar. Ja es veurà quina Gramenet.

Els de Toni Seligrat, a els qui, per descomptat, se’ls espera en el Grup III, ja sofreixen la calor de la pretemporada des del dia 17. És més, van debutar davant l’Altorricó (3-4) el dissabte 20. L’equip prosseguirà el seu treball en el Càmping de Prades  des d’aquest dilluns i tornar a jugar el 27 enfront del Tamarife. Aquesta data va ser la triada pel Prat d’Agustín Vacas que s’estrena aquest dimecres 24 davant el Cerdanyola del Vallès. Pocs canvis (quatre), als  quals cal afegir els juvenils, però amb totes les garanties que ofereix una entitat complidora.

ELS DOS GRANS CAMPIONS

CE L’Hospitalet i UE Olot  han tornat al treball només 21 dies després d’haver assaborit la creu i la cara de la competició. El renovat Hospi ha de tornar a centrar-se a repetir èxits de la mà de Martín Posse mentre el nouvingut Olot haurà de buscar una adaptació el més ràpida possible per a tots els seus futbolistes. En temps porta avantatge Eduardo Vílchez qui partirà amb l’etiqueta de favorit a un altre ascens al costat de Lleida Esportiu, Nàstic i, per descomptat, Hospi, encara campió del curs passat.