Els delegats de la FCF es posen molt nerviosos

L’anunci de Juanjo Isern sobre les 200 falsificacions d’actes notarials en les eleccions del 13 de febrer han encès les alarmes de molts clubs i d’uns delegats submisos i molt nerviosos

Josep Ma Espasa (lleida), Jordi Bonet (Girona) i Albert Montull (V. Occ.) // FOTOS: FCF
Josep Ma Espasa (lleida), Jordi Bonet (Girona) i Albert Montull (V. Occ.) // FOTOS: FCF

@ManuelSeguraM

Aquest pròxim dilluns 17 els directius de la FCF tindran oportunitat de preguntar-li a la cara al seu encara president, Joan Soteras, i al seu encara director, José Calle, quin exercici de màgia amb les actes van realitzar dilluns passat 13 de febrer. La denúncia del candidat Juanjo Isern ha provocat molts moviments al carrer Sicília.

ELS CLUBS PREGUNTEN ALS DELEGATS

Les preguntes indignades a la Federació s’han multiplicat per part dels delegats que, a la vegada, reben les trucades dels clubs enutjats i amenaçadors. “Tot és mentida, tot és mentida” va contestar el totpoderós director al ‘futur president’, Jordi Bonet (Girona) –no li ho permetrà el cap-, i al místic Josep Maria Espasa (Lleida).

Amb aquesta “mentida” se’n van anar els dos a les seves delegacions encara que sabien que havien d’empassar amb corresponsabilitat. Les falsificacions de signatures són un delicte major i els clubs sempre respondran en els tribunals que van ser ells els qui li ho van demanar als clubs. El president-candidat septuagenari es renta les mans.

Però la bogeria va molt més lluny perquè ara estan estrenyent als presidents perquè enviïn escrits de suport a Soteras.

Aquest pròxim dilluns hi haurà junta directiva, una nova oportunitat per a callar, mirar cap avall i parlar sobre el bon estat del futbol català.

ISERN TORNA A ATACAR

D’altra banda, el candidat Isern segueix la seva croada a base d’al·legacions, ara com ara, perquè les demandes i les querelles (diuen) s’estan redactant. “Estem davant l’escàndol més gran del futbol català en tota la seva història” diu una vegada i una altra davant el silenci, ignorància o menyspreu de molts mitjans.

Aquest divendres va passar per SER Catalunya i va repetir el seu monòleg davant l’atònita imatge dels periodistes. “L’entorn de Soteras van redactar 200 documents amb delegació de representació cap a ell. Aquestes representacions són falses, ja que van ser signades pel seu entorn”.


A partir de la primera hora podeu escoltar l’entrevista a Isern

I per què no ho van denunciar els clubs?, li van preguntar. Fàcil resposta. “Cap club havia signat aquestes actes. És ara quan hem rebut la informació de la Junta electoral. Cap club era conscient del que havia fet i, quan els hem preguntat, ens han negat aquesta signatura”, va dir Isern.

En resum: pendents del TCE (encara que la recepció oficial de la secretària d’Esports de la Generalitat, Anna Caula diu moltes coses), el futbol català segueix amb el seu calvari.

Això sí: partit d’homenatge a Bojan Krkic amb Catalunya enfront de la potent Mali el 8 de juny. Per primera vegada en la història “s’obre procediment públic per a designar la seu del partit”. Girona es repeteix massa, Lleida busca honors i sempre apareix Sabadell perquè el ‘presi’ desitja treure pit.

Aquest dilluns 17 els delegats poden parlar a la junta // FOTO: FCF

Aquest dilluns 17 els delegats poden parlar a la junta // FOTO: FCF

I EL ‘MUT’ TALAVERA?

Ho ha afirmat en diverses ocasions el mateix Juanjo Isern perquè “en aquesta trama organitzada per a cometre aquest frau electoral massiu també es trobaria involucrat l’ex candidat Àlex Talavera, el qual va fer campanya per al candidat Soteras, al costat de membres de la seva candidatura amb col·laboradors de Girona, Vallés Oriental, Barcelona i el Baix Llobregat”.

Segons fonts pròximes a l’exvicepresident “alguns dels seus components no solament van demanar el vot obertament per a Soteras, sinó que van lliurar i van distribuir personalment les actes notarials presumptament i clarament falsificades als clubs que així ja l’han confirmat”.

Atenció perquè també està denunciat que “van ser ells els que les hi van lliurar sense reconèixer-se les seves signatures, en concret, clubs de Girona que tenien contacte amb la representant del ‘mut’ Talavera (està millor) a la zona. A més, cal considerar “trucades del mateix Talavera a clubs per a demanar el vot i el suport a Soteras”

Isern s'ha quedat sol en la seva denúncia contra Joan Soteras
Isern s’ha quedat sol en la seva denúncia contra Joan Soteras

Amb aquestes accions es confirmava, insisteix el grup d’Isern, “el pacte que tenien establert amb Calle després de les eleccions que va perdre al maig del 22, i motiu pel qual una majoria qualificada de la seva candidatura de maig li van abandonar en conèixer el pacte secret que mantenia amb el director”.

PRIETO, CARRILLO I LA TRAMA

Juanjo mai s’ha tallat a l’hora de parlar de la relació de Talavera amb Alberto Prieto, president del Santfelieunc, Cap de Presidència de Soteras i “a les ordres del director Calle” al costat de l’excandidat Iván Carrillo.

Tots aquests noms són, sempre segons el candidat Isern, “claus per a entendre tota aquesta trama de corrupció i manipulació, utilitzant tot el poder per a tenir sota el seu comandament als advocats de la mateixa FCF que reclamaran directament a Soteras. I, a més, ho hauran de fer “davant els treballadors del futbol sala i de les delegacions, presumiblement i necessàriament sota les ordres directes de l’organitzador, el director Calle”