El Prat i el Llagostera tenen una nova cita amb la història

Pota blava i blaugrana es van desfer de Badalona (0-1) i L’Hospitalet (3-1) a semifinals i s’enfrontaran el dissabte a dos quarts de set pel títol. Els dos arriben a la final per primera vegada i per tant el nou campió serà inèdit

Prat i Llagostera disputaran la final de l'Històrics 2013 // FOTO: Bernat López
Prat i Llagostera disputaran la final de l’Històrics 2013 // FOTO: Bernat López

La història torna a citar a Prat i Llagostera. Els finalistes de l’històrics van pujar de Tercera Divisió a Segona B consecutivament i ho han fet molt bé a la categoria de bronze del futbol espanyol. El passat 17 d’octubre de 2012 ambdós van enfrontar-se en la tercera eliminatòria de la Copa del Rei i els gironins van ser vencedors en un partit èpic guanyat a la pròrroga (2-3). La revenja d’aquell duel pot arribar pel Prat, mentre que el Llagostera pot confirmar la seva eficiència a les competicions del KO.

NUHA APROFITA EL REGAL I CLASSIFICA EL LLAGOSTERA

La jornada de semifinals s’obria amb un Badalona-Llagostera que prometia molt. L’inici va complir les expectatives, però només pel que fa a un dels equips. I és que el Llagostera va disposar de fins a quatre oportunitats en els primers 20 minuts, la més clara una rematada al travesser d’Eloy Gila. La pilota aturada i el físic dels gironins, amb Sellarès i Chamorro com a referències, va causar estralls en un Badalona que no va reaccionar fins a l’equador del primer temps.

La primera mostra va ser una bona jugada individual de Xavi Boniquet, que al minut 20 va fregar el gol en un xut enverinat. Aquesta acció va obrir un període de 10 minuts, que van ser els millors del Badalona. El domini escapulat va tenir el seu punt i final amb una voleia desviada d’Enric Gallego al 32’. Com si d’una guerra es tractés, ambdós equips van donar-se una treva fins el final del primer temps. La forta calor al Guinardó va ajudar, tot sigui dit, i Enric Pi va desafiar-la amb una gran rematada de cap a deu minuts pel descans.

Ambdós equips van retirar-se als vestidors del Guinardó amb empat a zero i durant el descans, probablement, ambdós entrenadors van fer rectificacions tàctiques per a mantenir la porteria a zero. Només així s’explica que la primera ocasió del segon temps no arribés fins al 67’. Ocasions, millor dit. I és que Joaquín pel Badalona i Fullana pel Llagostera podrien haver encetat el marcador en dues accions consecutives. No va ser així, i a partir d’aquest moment no hi van haver més escomeses.

Semblava que als dos equips els hi estava bé jugar-se el tot o res als penals, però a cinc minuts pel final una errada de Bermudo va decidir el matx. El capità del Badalona va perdre la pilota sent l’últim home i va deixar el gol servit a un Nuha que va superar l’u contra u davant Marcos Pérez. El gol va ser un cop mortal pels escapulats, que ho van intentar a la desesperada però sense premi. D’aquesta manera l’equip de Piti queia per segon any consecutiu a semifinals i el Llagostera arribava a la final en la seva primera participació al Torneig d’Històrics.

Fitxa tècnica

CF Badalona: Álex Sánchez (Marcos 46’), Grima (Ferrón 46’), Castillo, Cárdenas (Maestre 46’), Bermudo, Sergio Gómez (Lázaro 46’), Lolo, Tacón (Abraham 46’), Boniquet, Moha (Joaquín 58’) i Enric Gallego (Jordi Sánchez 77’).

UE Llagostera: Moragón, Masó (Aimar 46’), Vallho, Òscar Álvarez (David Cano 46’), Enric Pi (Barón 46’), Tito (Barnils 77’), Fullana, Eloy Gila (Aumatell 83’), Chamorro (Nuha 69’) i Sellarès (Manga 46’).

Àrbitre: Pau García Fuster. TG: Castillo / Aimar.

Gols: 0-1 Nuha (85’).

Incidències: semifinal del Torneig d’Històrics disputada al Municipal de Guinardó davant 200 espectadors.

EL CONTRAATAC DEL PRAT ‘MATA’ A L’HOSPI

La primera semifinal deixava pas a un interessant derbi del Baix Llobregat entre els veïns Prat i L’Hospitalet. Com i no hi hagués hagut cap interrupció, aquest partit semblava una continuació de l’anterior. I és que les disputes de pilota i la poca continuïtat en el joc van marcar els primers minuts del matx. Dins d’aquest ‘desgavell’ Matas va ser el més llest per a enviar la pilota al travesser al quart d’hora.

El Prat semblava trobar-se còmode amb el partit i també podria haver-se avançat en un gol de Murillo al 22’ que va ser anul·lat per fora de joc. L’Hospitalet, per la seva part, no trobava la forma de traduir la seva major possessió en arribades a l’àrea. Sí ho feia, en comptagotes però clarament, l’equip de Vacas que va tenir el segon pal del partit al 34’. Fran Bea, com no a pilota aturada, va llençar magistralment una falta que va acabar impactant a la fusta.

Abans del descans L’Hospitalet va ensenyar una mica les dents amb un xut d’Iván Salvador que va fer volar Toni Texeira (38’) i amb un altre llançament llunyà de Peque (40’). Com en el Badalona-Llagostera, s’arribava al descans amb empat a zero i tot obert de cara a la segona meitat.

L’incertesa va durar sis minuts a la represa, fins que el Prat va estrenar el marcador. Ignacio Rosillo culminava una gran acció d’estratègia per a aconseguir el primer gol pota blava i el seu segon en el torneig. A partir d’aquest moment els de Vacas van sentir-se com peix a l’aigua en una situació immillorable: avantatge al marcador i espais a la defensa de L’Hospitalet.

L’equip de Posse no va trobar-se còmode en cap moment i les contínues interrupcions en el joc li impedien entrar en el partit. La joventut de l’equip que va proposar el tècnic argentí a la segona meitat tampoc va ajudar i lluny d’empatar va arribar la sentència del Prat. Víctor Oribe, en la primera pilota que tocava, va marcar el segon al 71’ i deu minuts després Fran Bea coronava el seu gran partit amb un gol de penal.

El 3-0 revivia vells fantasmes no tant vells per a L’Hospi, que lluny de venir-se avall va marcar el gol de l’honor a cinc minuts pel final. Canario en va ser l’autor gràcies a un gran llançament de falta. El 3-1 va ser definitiu i col·locava el Prat-L’Hospitalet com el partit amb més gols del present torneig d’Històrics. Una edició que acabarà demà a dos quarts de set i que coronarà a un campió inèdit degut a que els seus dos finalistes arriben a la final per primera vegada.

AE Prat: Toni (Ramos 46’), Álvaro, Murillo (Lucas 82’), Vivó (Sierra 70’), Larios (Artabe 70’), Granell (Manu 70’), Rosillo (Guille 82’), Sebas (Fer 46’), Fran Bea, Víctor (Kante 70’) i Matas (Oribe 70’).

CE L’Hospitalet: Craviotto, Peque (Moussa 46’), Valentín (Oriol 46’), Viale (Pedro 63’), Moyano, Pau (Fragoso 6’), Iván Salvador (Provencio 63’), Pol Llonch (Alan 46’), Manel, Bebo (Canario 46’) i Carreño (Mario 46’).

Àrbitre: Llopart Carbó. G: Larios i Oribe / Iván Salvador i Moussa.

Gols: 1-0 Rosillo (51’), 2-0 Oribe (71’), 3-0 Fran Bea (p) (81’).