Els clubs no volen una Segona B de 80 equips

Molts clubs de la categoria de bronze proposen reformular el format actual, amb la creació d’una lliga intermitja entre Segona A i Segona B. La RFEF haurà de decidir, però a Las Rozas no han agradat les queixes que ha rebut pel seu nou format de final de temporada

JORDI MESTRES @jordimestres7
Joan Soteras es va reunir per videoconferència amb Luis Rubiales el passat dilluns i va traslladar la resposta dels equips catalans a la proposta de la RFEF per acabar les lligues // FOTO: FCF

Les especulacions sobre el desenllaç d’aquesta temporada a Segona B es succeeixen amb el pas dels dies. Primer informàvem a FutbolCatalunya que la AFE faria una proposta a la RFEF per acabar abans del 4 d’Agost. Després, la pròpia Federació es va avançar i va transmetre la seva voluntat de finalitzar les lligues sense descensos i amb un play-off express dels quatre primers classificats. Aquesta decisió suposaria l’ampliació de la categoria de 80 a 98 equips pel següent curs i això preocupa molt als clubs. I és que si el format actual ja és deficitari ampliar els participants podria ser encara pitjor.

Per aquest motiu bastants clubs de Segona B donen suport a una reformulació de la categoria, la denominada Segona B Pro. Suposaria la creació d’una categoria intermitja entre Segona i Segona B, formada per 40 equips. Els clubs estarien dividits en dos grups – nord i sud – i pujarien els dos campions. El tercer i quart classificat de cada grup disputarien un play-off d’ascens per a pujar a Segona Divisió.

 

4 grups i 80 equips des de 1987

 

Seria un canvi revolucionari, ja que la Segona B, creada el 1977, té 80 equips dividits en quatre grups des del 1987. Més de 30 clubs, segons informaven ahir alguns mitjans, han remés a la RFEF la seva voluntat de crear aquesta Segona B Pro. La disputarien els quatre descendits de Segona, els 12 situats en play-off aquesta temporada i els equips situats entre la cinquena i desena posició als quatre grups aquesta temporada.

Per tant, si fem referència als catalans la jugarien Sabadell, Barça B, Cornellà, Lleida Esportiu, Olot, Espanyol B i Andorra. Ara la ‘pilota’ està a Las Rozas. La RFEF ha de decidir el desenllaç d’aquesta lliga i com queden les venidores. La seva proposta ha agradat als equips situats en play-off i als de la zona baixa, però ha indignat als que estan entre la cinquena i la vuitena posició de cada grup, per exemple. La Segona B Pro acontentaria a tothom? Això, com veuen, va per llarg i no té fàcil solució.