Els clubs de Tercera volen una Travessa pròpia

La idea de crear una travessa exclussiva es comunicarà a la Federació Catalana de Futbol per buscar recolzament i la millor manera d’implementar-la

CRISTINA BUSQUETS
redaccio@futbolcatalunya.com

FOTO: Arxiu FC
FOTO: Arxiu FC

Els clubs catalans de Tercera Divisió no volen quedar-se de braços creuats davant la crisi i per això estudien fórmules alternatives per aconseguir ingressos i que, al mateix temps, beneficiïn la competició. L’última pensada ha estat crear una travessa de futbol oficial del grup cinquè de Tercera Divisió, una idea que en els propers dies posaran sobre la taula diversos presidents tot analitzant els pros i els contres.

Guillaume de Bode (Europa), Ramon Andreu Caufapé (Santboià) i Josep Anglada (Manlleu) estudiaran aquest tema i és probable que el traslladin a la resta de dirigents de Tercera Divisió. La idea també es comunicarà a la Federació Catalana de Futbol buscant recolzament i la millor manera d’implementar-la.

Fa unes setmanes la Liga Endesa de bàsquet va posar en marxa una iniciativa similar sota el nom de Quinibasket, un joc que consisteix en pronosticar els 9 resultats de l’ACB que es disputen cada jornada. Al futbol català la fórmula també podria funcionar perquè els aficionats estan molt involucrats amb la competició de lliga.

Cal recordar que fa unes setmanes, a Granollers, els presidents del grup cinquè de Tercera van reunir-se per intercanviar impressions i fer pinya. D’aquesta cita, que es tornarà a repetir en properes setmanes (possiblement el dia 24 d’octubre, i si no al novembre), podria néixer l’embrió d’una nova associació de clubs. L’objectiu dels clubs és treballar units, compartir problemes comuns i buscar possibles solucions al seu difícil dia a dia.