Els clubs de Tercera no entenen moltes coses

Desorientats. Aquest seria el qualificatiu per a resumir la reunió dels clubs de Tercera Divisió a la FCF aquest passat dimarts. Menys subvenció, més despesa sanitària (a càrrec seu) i discriminació

@ManuelSeguraM

No estan d’esquena a la realitat sinó tot el contrari // FOTO: FCF

Les notes oficials presenten un panorama totalment contrari a la realitat. No és res nou, sinó que presenta l’actual situació en la qual la xerrameca i la transcomunicació vol confondre. Fins que arriba l’hora de la veritat i els 22 clubs del Grup V de Tercera Divisió es reuneixen al carrer Sicília amb un president, Joan Soteras, pendent de Madrid i envoltat de massa incògnites.

NOMÉS COVID, NOMÉS COVID

La insistent sol·licitud del president professional de la FCF girava entorn de la COVID-19, el problema més gran, sens dubte, que ens perjudica a tots i que li ha tocat gestionar (gens fàcil) a una junta dividida i sense nord. Es va parlar del maleït coronavirus i es va parlar molt encara que les incerteses també van augmentar perquè no hi ha res clar.

No és responsabilitat exclusiva de la Catalana encara que qui estigui lliure que llençi la primera pedra. Han tingut molts mesos per a presentar un calendari d’actuació, però l’escassa diligència de Luis Rubiales i la RFEF han conduït a un estat d’alarma generalitzat.

Els clubs ja saben que, si hi ha 1 cas d’afectat, ho pagarà l’equip durant tota una setmana i no podrà disputar el partit de competició corresponent. Per què 1 quan en Segona B són 3? Per què aquesta discriminació? Ah!!?

Soteras mira al capdavant d’una situació molt complicada // FOTO: FCF

Soteras, que promet més presència catalana en les competicions de l’Espanyola, pren nota per a preguntar-s’ho a Rubiales dijous que ve encara que després pot passar el que ja va ocórrer amb els catalans de Segona B- els clubs van demanar repartir-se 5 i 6 en els dos subgrups i el president va votar el contrari-.

Els dirigents d’aquest Grup V no volen que baixin 6 aquest curs i l’expresident arlequinat també va prometre la seva àgil intermediació.

TESTS MASSIUS

La RFEF promet enviar sobre 200.000 tests serològics, va dir el ‘presi’, per a tots els integrants de la RFEF, tests que hauran de pagar, a qui els arribi, els interessats a 4 o 5 euros per cap. “Guardeu-vos els rebuts que igual després els paguen” es va sentir a la sala mentre el president de la Fundació Esportiva Grama, Antonio Morales, entrava en matèria econòmica.

Les aportacions de Felipe López (Cerdanyola), Adolf Borgoñó (Castelldefels), Alberto Prieto (Santfeliuenc), Ruth Guerrero (Manresa) i Francesc Jorba (Igualada) també mereixen ser destacades.

MÉS PROTAGONISTES

A partir d’ara, cal prendre nota: només 6 persones poden aparèixer en la banqueta així que resta d’auxiliars i personatges o es posen a un costat o per darrere; d’altra banda, ha d’haver-hi responsable d’instal·lació, sanitari, neteja i delegat que vigili tota la documentació dels ‘artistes’.

En el cas d’un positiu, els clubs hauran de presentar resultats d’altres proves positives amb marge fins al dijous de la setmana de competició; en competició local es pot presentar un minut abans, però per a Rubiales no serveix.

Els presidentes de Tercera estan molt preocupats amb el present i futur dels seus equips // FOTO: FCF

El primer pas que s’haurà de donar és acudir al CAP corresponent, però, si hi ha problemes logístics, s’intentarà complir amb la reglamentació federativa. “Ningú sap com s’haurà de fer, ningú té clar com funcionarà tot això ni la mateixa FCF”, afirmen a Futbolcatalunya diversos dels presidents presents

FINS A 2000 PERSONES
Quant a públic que sàpiguin els aficionats que, encara que manen els Ajuntaments –així s’està observant-, hi ha un topall de 2.000 persones com a presents en les graderies encara que es poden ampliar a 3.000 en el cas d’estar assignades en alguns camps. Per descomptat que hi ha moltes instal·lacions on això és impossible de complir, d’entrada. 

REBAIXA DE 6.000 EUROS

L’assumpte econòmic mereix capítol a part. Els clubs pateixen moltíssim amb l’assumpte de quotes i els ingressos van en contra i així ho van exposar a la FCF. Finalment seran 36.000 euros per la campanya ‘Impuls 23’ encara que també la quantitat arriba amb ‘regal’; als clubs se’ls demana que abonin la totalitat de l’IVA (sobre 8.000) en el moment que rebin el primer (9.000) dels quatre pagaments proporcionals (Novembre, Gener, Abril i Juny).