Els clubs de Segona B es preparen per a la guerra

Una cinquantena dels 79 equips que conformen els quatre grups de la segona B s’han citat aquest proper dimecres 19, a Madrid, amb la finalitat d’unir forces i plantar cara a la Federació Española. Volen més diners per cedir els seus drets televisius i per la Copa del Rei

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Partit Prat-Llagostera 2013// FOTO: AE PRAT
Partit Llagostera-Prat 2013// FOTO: AE PRAT

La tercera categoria del futbol espanyol vol plantar cara al president de la Federació Espanyola, Ángel Villar. Almenys això és el que diuen extraoficialment algun dels presidents que representen a diversos clubs de la segona B, que exposaran el seu malestar aquest proper dimecres en un hotel de Madrid en una reunió a la qual han estat convocats. De fet, segons ha pogut saber Futbolcatalunya, ja han confirmat la seva assistència una cinquantena dels 79 equips que conformen la categoria.

Els clubs afectats consideren que han de cobrar més no només per la seva participació a la Copa del Rei (25.000 euros fixos més un variable segons eliminatòries) sinó per la seva inclusió en algunes jornades de la Travessa. En la Federació Espanyola creuen que els milions que actualment abona la Lliga del Futbol Professional per aquest apartat no són suficients, mentre que Javier Tebas no creu que es pugui mantenir donat l’actual descens en els ingressos de la LFP.

Així les coses, alguns clubs de 2ª B volen abordar la futura creació d’una Associació que planti cara a Villar encara que caldrà esperar a veure com es desenvolupen els esdeveniments. Caldrà esperar a veure com respiren els deu clubs catalans (Grup III) en aquesta trobada a Madrid.