Els clubs de 2aB i 3a rebran el seu ‘manà’

El coordinador territorial de la RFEF, Josep Ayuso, va provocar una irada i espontània reacció dels clubs de Tercera en ser informats de les subvencions de l’Espanyola. Una trucada telefònica va solucionar el malentès

@ManuelSeguraM
Oriol Camacho, Joan Soteras i Josep Ayuso, FCF
Oriol Camacho, Joan Soteras i Josep Ayuso / FOTO: FCF

La majoria de presidents de Segona B i Tercera Divisió han acudit aquest dimarts al carrer Sicília per a la presentació del nou coordinador territorial de la RFEF, el sabadellenc Josep Ayuso. Triat per l’Espanyola per a guiar als clubs en el programa de subvencions ‘Impuls 23‘, la seva presentació no va resultar molt aclaridora d’inici per als presents; és més, va provocar una irada i espontània reacció de la majoria, ja que la seva exposició no s’ajustava al que Luis Rubiales, president de la RFEF, va destacar en l’Assemblea Extraordinària del passat 4 de novembre.

Primera data: 24 de Gener

Ayuso va parlar del nou ‘manà’ que rebran els clubs de Segona B (162.000 euros) i Tercera (42.000), a part quilometratges i material esportiu, i es va brindar, que per això ha estat contractat -750.000 euros per ajuda administrativa per a totes les federacions-, a solucionar qualsevol dubte en la documentació que han d’enviar a Las Rozas abans del proper 24 de Gener. Deu dies és el marge per als interessats si desitgen sol·licitar aquesta ajuda que els obligarà en un termini de tres anys (2023) a lliurar totes les dades de les seves entitats (ingressos-despeses) de manera detallada.
FCF, Federació Catalana, clubs
Clubs catalans de 2b i 3a a la Federació/FOTO: FCF

Alguna cosa no va funcionar en el missatge perquè Ayuso va parlar de tots els clubs que tinguessin fitxes professionals i va provocar una desorientació majoritària al punt que el secretari general, Oriol Camacho, es va veure en l’obligació de trucar, via telèfon, al seu col·lega de l’Espanyola, Andreu Camps. Aquest intercanvi d’impressions va deixar molt clar que la mesura cobreix a tots els clubs tinguin o no tinguin fitxes professionals. De fet, a Tercera Divisió (Grup V) fins a 17 clubs no tenen ni una sola i Catalunya és una de les territorials pioneres.

Josep Ayuso, RFEF, FCF
Josep Ayuso, coordinador territorial de la RFEF/ FOTO: FCF
A més, tal com va dir la pròpia Espanyola, “els clubs hauran d’aportar en adherir-se a aquest programa les imatges de la competició en estadis i samarreta i participar en la bossa televisiva de la Federació”

Dates i cobraments

En la reunió d’aquest dimarts també va quedar clar que es farà efectiu el 50% de la subvenció el proper 28 de febrer, el 25% restant a l’abril i el 25% final al juny.

Segons la pàgina web de la FCF, també s’ha parlat del “conveni de coordinació amb els clubs de Segona Divisió ‘B’; la convocatòria d’ajuts de drets audiovisuals per als equips de Tercera Divisió que han participat a la Copa del Rei; i la convocatòria d’ajuts del CSD referent a la seguretat social de clubs i esportistes”.