Els cinc primers de la classificació no perdonen

Nou capítol victoriós pels cinc primers de la taula. Van guanyar la Muntanyesa, l’Europa, l’Ascó i el Terrassa, mentre el Rubí va empatar i va ressuscitar el Cornellà. Per baix, el Castelldefels queda a només un punt de sortir de la zona de descens i segona victòria del Vilassar de Mar en 13 jornades

REDACCIÓ
redaccio@futbolcatalunya.com

Pol Roigé celebra un gol // FOTO: Àlex Gallardo

Jornada d’examen per a molts equips a la jornada 13ª, en la qual el primer que cal dir és que els equips capdavanters no baixen la guàrdia, mentre per la part baixa les diferències es redueixen i tot s’estreny més. Però, una setmana més, i van tretze, la Muntanyesa, després de caure en la seva única derrota a La Ràpita, ha tornat al liderat desprès de que l’Europa li va prendre només una estona. Gran Manolo González i grans els seus futbolistes, així com l’immillorable Figueres (vuit partits sense perdre, dels quals cinc empats consecutius) que va saber obtenir un punt en el fortí invicte de Nou Barris. Pol Compte va animar la segona meitat amb el seu gol abans del descans. Nils ja porta 7 i Teixi, amb  dues dianes, va guanyar, en dotze minuts, un punt d’or per al seu equip.

La tarda del dissabte ja va començar amb calma. Els triomfs per la mínima s’imposen i un gol va ser suficient per l’Europa i l’Ascó (només han cedit un empat dels set partits a casa) per portar-se tot el premi. Gran gol de Javi Sánchez desprès d’una centrada mil·limètrica de Diego i oportuníssim Sergi Moreno enfront del veí, la Pobla Mafumet.

La quarta plaça la lluiten Rubí i Terrasa. Els de Martí Cifuentes acumulen quatre jornades sense guanyar mentre els d’Osona en porten sis: es va avançar Sala pels de Dot i va igualar, qui?, Ernest en el minut 60 i ja porta 11 el Pichichi de tercera. Aquest diumenge han marcat tots els seus competidors: ho va fer Ernest al igual que Óscar Muñoz, Javi Revert, Javi Sánchez i Nils. D’altra banda, els de Miki Carrillo van haver de remuntar el gol inicial de Geri i ho van fer en els últims minuts de la primera part i de la segona. Després d’un empat i una derrota, a la tercera va guanyar al Masnou de Miguel López que es presentava invicte des del passat 29 de setembre.

Aquesta data era inoblidable pel Vilassar de Mar de Toni Fuentes i ho serà aquest diumenge també, ja que encara que el Cerdanyola Vallès ja acumula set jornades sense guanyar, els de el Maresme només sumaven un triomf en tretze jornades- Joan Vives va marcar dos gols i Ramón Fernández va posar el suspens per tota una segona part igualada.

Però si aquest diumenge era clau per a algú calia anar a la Ràpita. Teixidó esperava amb ganes a un Cornellà que portava quatre duríssimes derrotes. I, per descomptat, que els de Jordi Roger van tornar a patir. Munta va avançar als locals, com gairebé sempre contra els verds, i va aparèixer al rescat el mag Baruc per ser Óscar Muñoz qui anotés l’1-2 definitiu. Un gran gol que aportarà serenitat a aquesta gran plantilla. La mateixa que tindran Palamós i Santboià, on es van repartir les mitges parts els dos equips; primer van anotar els locals, Revert inclòs, i a la segona va reaccionar un Santboià en que, encara que mira la zona de descens amb dos punts d’avantatge, no ha d’oblidar que això ha estat producte de quatre victòries consecutives i un empat (bona marca: 13/15).

La cua de la classificació es posa sensacional: del 10º (Vilafranca) al 18º (Castelldefels -9 punts assolits de 12 disputats) només hi ha quatre punts, mentre que fins al cuer (Gramenet) augmenten a set.

I, per acabar, un nom cridat a reclamar l’atenció de tots. És camerunès, es diu David Biyong. Té una llarga història encara que només 20 anys. A Nou Barris el coneixen i a Gavà l’estimen. Aquest diumenge va arribar i va ajudar a la victòria per respir de Poch i els seus, ja els feia falta.

JORNADA 13ª.

29 GOLS (14 locals/15 visitants)

3 Triomfs locals
3 empats
4 Triomfs visitants

PROMOCIÓ D’ASCENS: MONTAÑESA (28), EUROPA (28), ASCÓ (27), RUBÍ (24)

DESCENS: CASTELLDEFELS (12), VILASSAR MAR (9), GRAMENET (89)

MARCADORS

Terrassa-Masnou 4-2 (Héctor Umpiérrez 42’, Juancho 56’ i 72’ i Alex Gallar 88’/ Geri 28’ i Eric Blasco 89’)
Rapitenca-Cornellà 1-2(Munta 22’/ Baruc Nsué 37’, Óscar Muñoz 78’)
Palamós-Santboià 2-2 (Arimany 33’, i Javi Revert  41’/ Pedro Bravo 49’, Jordi Martínez, 72′)
Vilafranca-Gavà 0-1 (Biyong 80’)
Gramenet-Castelldefels 0-2 (Pol Roigé 12’  i Albert Cervantes 64’)
Santfeliuenc-Europa 0-1 (Javi Sánchez 84’)
Vilassar Mar-Cerdanyola Vallès 2-1 (Joan Vives 18’, 35’ / Ramón Fernández 41’)
Rubí-Manlleu 1-1 (Ernest Forgas 60’ / Manel Sala 17’)
Ascó-Pobla Mafumet 1-0 (Sergi Moreno 66’)
Montañesa-Figueres 3-3 (Sascha 3’, Dani Sánchez 38’ i Nils 59’ / Pol Compte 40’, Teixi 78’ i 89’)

PICHICHI

Amb 11 gols, Ernest -4 de penalti- (Rubí); amb 8, Oscar Muñoz (Cornellà) i Javi Revert -3 de penalti- (Palamós); amb 7, Javi Sánchez (Europa) i Nils (Montañesa); amb 6, Manel Sala (Manlleu), Santi Triguero (Vilafranca) i Pedro -2 de penalti- (Terrassa).

ZAMORA

Amb 0,57 gols per partit, Alberto (Pobla Mafumet); amb 0,69 gpp, Chiné (Ascó); amb 0,73 gpp, Tato Burgada (Montañesa); amb 0,83 gpp, Rafa Leva (Europa); amb 0,85 gpp, Santi (Santfeliuenc).