Els capitans de Tercera es veuran per videoconferència

Els capitans dels 19 equips de Tercera Divisió (Grup V) es veuran les cares aquest dimarts 7 i intercanviaran opinions respecte a la terrible realitat que ens envolta. L’AFE intermedirá

@ManuelSeguraM
Adri Navarro (Sants) i Eric Gispert (Banyoles),
Adri Navarro (Sants) i Eric Gispert (Banyoles), capitans/FOTO: @Mark_SplashFoto

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) reunirà aquesta setmana als futbolistes dels 19 grups de Tercera Divisió amb la finalitat d’unificar posicions i recollir totes les inquietuds que envolten a aquest important col·lectiu. Pel que fa al grup català (V), la data prevista és dimarts 7 a través d’una múltiple videoconferència a la qual s’ha citat als capitans dels 19 equips.

Castelldefels, Joel
Joel Coch, capità mariner/FOTO. UE Castelldefels

L’ERTO és una eina dels clubs i això de la força major és molt discutible. Tots tenim drets i obligacions i els nostres futbolistes volen saber al que s’exposen”, afirma a Futbolcatalunya l’assessor jurídic del sindicat AFE, Santiago Liste.

Amb una quantitat superior als 10.000 afiliats, Liste també desitja manifestar que “lògicament nosaltres defensem a tots aquells jugadors que estan afiliats però també tenim les portes obertes a qualsevol futbolista que, encara que no pertanyi, tingui qualsevol dubte. L’AFE mai ha deixat d’atendre jugadors sense contracte. Cal recalcar una cosa en aquesta situació que ens fa mal a tots: el concepte parcialitat”.

Sergio Castillo (Horta) i Cristian Alfonso (L'Hospitalet)
Sergio Castillo (Horta) i Cristian Alfonso (L’Hospitalet)/FOTO: CELH

La celeritat amb la qual molts clubs han agilitat el procés dels ERTOS necessita una reflexió, ja que “es compta el 70% de la base de cotització dels últims sis mesos i queda un 30%, però és clar que no és el mateix aquest percentatge a temps parcial o amb jornada completa i això hi ha clubs que no ho han valorat”.

Tot això és el que sortirà a debat en la videoconferència a la qual assistirà Santiago Liste i el futbolista Felipe Sanchón com a representant a Catalunya. “Tots tenim molt clar que tots sortirem perdent encara que estem en un estat d’alarma. Sí, però no d’il·legalitat. Sempre apostem pel diàleg”, va afegir