Els capitans de 3a busquen solucions amb l’AFE

Primer contacte dels capitans de Tercera (Grup V) amb el sindicat de futbolistes AFE a la recerca de solucions que puguin ajudar en el retorn del futbol. És temps de diàleg i de paciència

capitans, braçalet, Manresa, Tercera, AFE
La responsabilitat de portar un braçalet/FOTO: CE Manresa

L’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha aconseguit el que hagués semblat inimaginable mesos enrere. Reunir a tots els capitans dels 19 equips de tercera divisió pot resultar normal, màxim amb els mitjans que tenim tots al nostre abast, encara que, ara per ara aquesta unitat no havia quedat reflectida mai. La veritat és que la mediació del sindicat, al qual només estan afiliats una petita part dels protagonistes, obre la porta a un necessari diàleg entre tots els participants.

Amb presència i intervenció del president de l’AFE, David Aganzo, Toni Soldevilla, Felipe Sanchón i diversos advocats (entre ells, Santiago Liste), els participants a la reunió per videoconferència han repassat durant hora i mitja tot el relacionat amb una actualitat que passa pel reinici de competicions (sempre que doni el OK el Ministeri de Sanitat), l’aparició dels ERTOS i les condicions laborals en el retorn. L’acord d’aquesta primera reunió tindrà continuïtat en quinze dies una vegada s’hagi informat a totes les plantilles per part dels capitans.

Santi Triguero, Igualada
L’ etern Santi Triguero ‘Triguerinho’, /FOTO: S.T.

L’etern Santi Triguero

“Jo sóc partidari que el primordial per tothom i el més important en aquest moment i sempre és la salut!. A partir d’aquí quan els portaveus i autoritats sanitàries i de govern donin autorització per poder tornar a fer esgraonadament vida normal i autoritzin també poder tornar a fer esport amb les màximes garanties per a tothom. Llavors ens haurem de plantejar les dates, condicions, etc…”, diu el màxim golejador del futbol català, ara capità de l‘Igualada

Videoconferència, AFE
Videoconferència amb l’AFE/FOTO: S.T.
Realitats i dubtes que han estat exposades pel de Vilanova aquest dimarts. “Per exemple: Igualada és la zona zero a Catalunya del Covid19. Les autoritats autoritzaran l’utilització de l’estadi?. Jo penso (reitero) que en primer lloc és la salut i benestar de tots; un cop això s’aconsegueixi que no serà gens fàcil, si és decideix reprendre la Lliga en aquest cas de 3a Divisió, crec que hauria de ser amb el consentiment de tots els clubs implicats i les màximes garanties i igualtat de condicions per a tots ells. Fàcil no ho serà!!.. Veurem com acaba tot plegat! Salut companys!!”

Rubén, paraules d’un ‘treballador’

Rubén Giménez, segon capità del Cerdanyola, creu que “com diu l’AFE, la màxima força som nosaltres. Sí, som nosaltres, però també és molt diferent ser futbolista professional que, com en la majoria dels nostres casos, amateurs”. El que sí que és cert és que “la RFEF mana però també tenim nosaltres la nostra paraula i molt a dir. Hem vingut a escoltar la majoria i ara ens toca comentar-ho amb els nostres companys d’equip. La base ha de ser la unitat i fer força entre tots”.

Rubén Giménez,, Cerdanyola
Rubén Giménez, capità a les Fontetes/FOTO: Cerdanyola
Per al migcampista barceloní “l’AFE vol que se’ns tracti i se’ns consideri igual que als companys de 1a i 2a i això és el que volem tots”. Per cert, Rubén és partidari de “donar per acabada aquesta temporada encara que sé que equips com l’Hospi, Terrassa o el Sant Andreu puguin estar en contra”.

El ‘feedback’ de Llamas

José Antonio Llamas, capità de la UE Sant Andreu, admet que ara toca plantejar als companys “la seva opinió sobre la possibilitat de jugar dimecres i diumenges, per exemple. Ara estem tots a l’expectativa, escoltar el que tots pensem, el ‘feedback’ que tenim i a veure quan es pugui veure alguna solució”. Segons el defensa terrasenc, “no sé fins a quin punt podem els jugadors de Tercera rendir al mateix nivell que un professional de 1a o 2a amb dos partits a la setmana al cent per cent i treballant en altres feines, com és el cas de molts”.
Tots aquests dubtes han sortit aquest dimarts a debat, un debat que tindrà continuïtat en uns quinze dies sota la coordinació de l’hospitalenc Felipe Sanchón. Això només ha fet que començar.

Sant Andreu, Llamas
Els quadribarrats, com tots, esperen novetats/FOTO: UE Sant Andreu