Els Canadell: Tu a Mollerussa i jo, a l’At. Lleida

Per primer cop des de fa quatre temporades, Roger i Òscar Canadell no defensaran la mateixa samarreta. El gran dels dos germans s’acaba d’incorporar al projecte de l’At. Lleida, mentre que Òscar es queda a Mollerussa

Roger i Òscar Canadell van coincidir la passada temporada al Mollerussa però ara separen els seus camins // FOTO: CFJ Mollerussa
Roger i Òscar Canadell van coincidir la passada temporada al Mollerussa però ara separen els seus camins // FOTO: CFJ Mollerussa

El grup 2 de Primera Catalana 2020-2021 veurà desfeta –esportivament- una parella de germans acostumada a caminar plegats. Des del 2016, els Canadell es canviaven al mateix vestidor i defensaven els mateixos colors. Ara, al 2020, això canvia. Roger, el rodamón de la família amb experiència fins i tot a Segona B, ha acceptat el repte del que, en certa manera, suposa tornar a casa. És nou jugador de l’At. Lleida.

El club de la capital del Segrià és hereu de l’EFAC Almacelles, entitat on els Canadell van jugar entre 2016 i 2019. Allà es van retrobar després que Òscar arribés des del Lleida Esportiu B i Roger, de la UE Sant Andreu. I junts van viure tres campanyes al club, on fins i tot van arribar a ser tercers del grup 2 de Segona Catalana.

Els dos germans anaven alhora fins i tot per canviar de colors, com quan a l’estiu del 2019 van marxar junts cap al Mollerussa, on han jugat durant la darrera campanya. Però els seus camins s’han separat després que Roger tornés a Lleida per defensar la samarreta d’un projecte si més no engrescador, a les ordres d’Ismael Mariani.

Roger Canadell ja llueix els colors del seu nou -antic- club // FOTO: At. Lleida
Roger Canadell ja llueix els colors del seu nou -antic- club // FOTO: At. Lleida

“És un orgull formar part d’aquest projecte tan ambiciós, solvent i amb ADN Lleida”. Són paraules de Roger Canadell a les xarxes socials de l’At. Lleida un cop confirmada la seva incorporació. El mitjapunta és mostra il·lusionat per aquest repte i pel que considera que pot aportar: “La meva il·lusió és posar un granet de sorra per assolir els objectius més ambiciosos i que els nens/nenes del futbol base lleidatà tornin a tenir un equip referent i una motivació per sguir jugant”.

Unes paraules que de ben segur aprovarà el seu pare, Xavi Canadell. Ell va defensar la samarreta de l’antiga UE Lleida a Segona B com a davanter als anys 80, abans de convertir-se en entrenador i fins i tot president d’una altra entitat capdavantera al futbol de la capital del Segrià, la UE Bordeta.  Després de quatre temporades podent seguir els seus fills al mateix equip, en Xavi s’haurà de ‘desdoblegar’ per seguir a tots dos, encara que no li caldrà a la primera jornada de Lliga ja que –capricis del calendari- Mollerussa i At. Lleida es veuran les cares al Municipal de la capital del Pla d’Urgell.

UNA LLARGA CARRERA

Als seu 27 anys, Roger Canadell és un mitjapunta versàtil –preferentment interior esquerre- que a la seva etapa de formació va passar pel FC Barcelona i el RCD Espanyol. En acabar la seva etapa juvenil, va jugar al Lleida Esportiu, Ascó, Castellón i a la temporada 2015-2016 a l’Olímpic de Xàtiva i al Sant Andreu.

Mentre Roger seguia aquest camí, el seu germà Òscar, quatre anys més petit que ell i davanter centre, va passar la seva etapa formativa al Bordeta i al Lleida Esportiu, on es va incorporar com a infantil. La temporada 2015-2016, quan el seu germà jugava a Xàtiva i Sant Andreu, ell formava part del planter del Lleida Esportiu B, ja a Primera Catalana.

A l'EFAC, els Canadell van coincidir durant tres temporades // FOTO: EFAC Almacelles
A l’EFAC, els Canadell van coincidir durant tres temporades // FOTO: EFAC Almacelles

I a l’estiu del 2016, els seus camins es van unir a Almacelles, a les ordres de David Giménez. Ara, quatre anys més tard, Roger i Òscar, els Canadell Morancho, seran rivals per primer cop damunt el terreny de joc. Ho faran sota la mirada del seu pare a la terra, i la de la seva mare Montse des del cel. Cap dels tres no la pot oblidar des que ens va deixar ara fa vuit anys. Una nissaga de futbolistes amb Denominació d’Origen Terra Ferma.