Els ‘alumnes’ més aplicats de la Tercera (Part II)

En l’última setmana de trimestre, després d’avaluar els meus estudiants, em demanen que pensi en els ‘alumnes’ més aplicats de la Tercera, 10 noms propis. Em surten, fàcilment, més de 20 jugadors molt ‘aplicats’ sense haver de pensar massa

Excel·lent temporada la dels parroquians i, particularment, la del barceloní Mario Cantí // FOTO. CP San Cristóbal

Excel·lent temporada la dels parroquians i, particularment, la del barceloní Mario Cantí // FOTO. CP San Cristóbal

JAVI SÁNCHEZ CAMACHO

@Javitosanc

TERCERA GRUP V

MARIO CANTI- SAN CRISTÓBAL- DAVANTER

(4 gols en 19 partits)

Aquesta segona part dels ‘alumnes’ més aplicats de la Tercera comença amb un dels “pesadets”. Però sempre es surt amb la seva. El recordo del Viladecans, del Sants... I és exactament el mateix jugador a San Cristóbal, on s’ha erigit en un digne representat d’aquest grup de jugadors que està fent una temporada per a emmarcar, ja sigui en banda o de segona punta, en Mario Canti és un jugador intens.

Molt bo jugant d’esquenes, amb un molt bon joc aeri, tot i no tenir una alçada considerable, i amb detalls tècnics amb la pilota als peus digne d’un jugador de futbol sala.

A tot això li suma olfacte golejador i una fam considerable per aconseguir fites, difícils de pensar inicialment, per a un Centre Parroquial que mereix el respecte de tots els amants d’aquesta Tercera Divisió.

Carlos Cano, possiblement, un dels ‘alumnes’ més aplicats de la Tercera  del grup B i només té 24 anys // FOTO. UE Vilassar Mar
Carlos Cano, possiblement, un dels ‘alumnes’ més aplicats de la Tercera del grup B i només té 24 anys // FOTO. UE Vilassar Mar

CARLOS CANO- VILASSAR DE MAR- DAVANTER

(10 gols en 19 partits)

L’alumne popular. Tothom el vol convidar a la seva festa.

Des de que Sascha Andreu va deixar la Tercera Divisió per a convertir-se en un referent de la Segona Divisió B, no he vist a cap davanter amb aquesta insultant superioritat física. Aguanta molt bé d’esquenes, no té por d’anar al xoc i quan arrenca a córrer a l’espai és molt complicat d’aturar.

Intel·ligent en els seus moviments i amb un gran potencial, segur que no li han faltat ofertes per marxar.

Amb 10 gols ha mantingut al conjunt de Peque amb opcions clares de classificar-se per al Playoff d’ascens fins a l’última jornada. Possiblement, el jugador més determinant del grup B de la #3div5 i només té 24 anys.

Indiscutible, capità, potent. l'escut de la FE Grama, Juan Carlos Oliver // FOTO: FE Grama
Indiscutible, capità, potent. l’escut de la FE Grama, Juan Carlos Oliver // FOTO: FE Grama

JUAN CARLOS OLIVER- FE GRAMA- CENTRAL

(4 gols en 16 partits)

Sempre està al darrera de la classe, tot i que sempre encerta quan surt a la pissarra.

Si tens 24 anys, ets el capità d’un equip amb aquest potencial i, a sobre, portes 4 gols essent un defensa, alguna cosa estàs fent bé. Un dels centrals amb més projecció del futbol català, elegant i contundent, imperial en el joc aeri i amb un olfacte golejador impropi d’un jugador de la rereguarda.

La Fundació confia en el seu capità i ell, evidenment, es sent com a casa en un equip amb el que va debutar fa ja 6 temporades a la 2a Catalana. Indiscutible per a Pons, l’ex jugador del juvenil de l’Europa continuarà defensant l’escut colomenc amb rauxa i il·lusió per a que els seus avis es continuïn sentint orgullosos allà on estiguin.

Àlex Calatrava, extrem pur, elèctric, desequilibrant, menut, amb bon domini de les dues cames i amb bons registres golejadors // FOTO: Pfotoalbum
Àlex Calatrava, extrem pur, elèctric, desequilibrant, menut, amb bon domini de les dues cames i amb bons registres golejadors // FOTO: Pfotoalbum

ÀLEX CALATRAVA- UE SANTS- EXTREM

(5 gols en 19 partits)

Arribava nou a l’escola, però no trigarà en marxar a la universitat.

Només vaig necessitar veure el primer control orientat en la segona part d’un Sants vs Europa de pretemporada, a l’estiu, per veure que era un jugador diferent. Tothom el que va assistir al Camp de l’Energia aquella tarda va veure el recital, al punt, com deia Serrat -“Esos locos bajitos”-, va a un altre ritme.

Extrem pur, elèctric, desequilibrant, menut, amb bon domini de les dues cames i amb bons registres golejadors. Un dels principals artífex de la salvació d’una UE Sants que tothom donava per morta a la jornada 3 i que han de gaudir el que queda, que l’any vinent se’n va d’Erasmus a una Lliga superior.

L'irundarra Ion Vázquez, amb el seu potent xut de mitja distància, ha sostingut a un equip que es nega a donar-se per vençut. // FOTO: @peQe_89
L’irundarra Ion Vázquez, amb el seu potent xut de mitja distància, ha sostingut a un equip que es nega a donar-se per vençut a la Tercera // FOTO: @peQe_89

ION VÁZQUEZ- MONTAÑESA- MIGCAMPISTA

(1 gol en 18 partits)

El que mai està quiet encara que no li pots renyar. Massa bon noi.

Si en saps una miqueta de futbol, sempre voldràs tenir a aquest noi d’Irun al teu equip; es més, si a sobre ets company, sempre el voldràs tenir ben a prop i, això, la Monta ho sap. Amb tanta sortida i entrada, en Ion ha estat sempre un jugador indispensable per a qualsevol dels tres entrenadors que ha tingut el club de Nou Barris. En conseqüència: un crac.

Tot i que és molt difícil lluir en un equip amb aquesta dinàmica, ell ho ha aconseguit en cadascú dels 18 partits que ha disputat. Fins i tot ha corregut per ell i pel company, ha posat a prova a molts dels porters del grup A de la #3div5 amb el seu potent xut de mitja distància i ha sostingut a un equip que es nega a donar-se per vençut.

Dificilíssim escollir només 10 noms en una categoria amb un nivell individual descomunal, però aquests han estat algun dels jugadors més destacats segons la meva humil opinió.

D’aquesta manera, s’han guanyat l’Excel·lent però tots lluitaran per buscar una Matrícula d’Honor en els Playoffs que comencen la setmana vinent. En resum: llarga vida a la Tercera i als seus protagonistes, els ‘alumnes’ més aplicats de la Tercera!