Els 55 invencibles del futbol català

A 8 d’octubre que estem hi ha 55 equips catalans de Primera Divisió a Quarta Catalana que encara no han cedit cap punt a la lliga. El Barça és el que acumula més jornades, mentre que la Quarta Catalana és la categoria amb més equips que han fet ple

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

El Peralada suma cinc victòries en cinc jornades de lliga I Foto: @fcperalada
El Peralada suma cinc victòries en cinc jornades de lliga I Foto: @fcperalada

Totes les categories del futbol de Catalunya ja estan en marxa i jornada rere jornada els equips, com és normal, van perdent la imbatibilitat. Hi ha 55, però, que es resisteixen a cedir cap punt i, com no podia ser d’una altra manera, lideren les seves lligues. És el cas del Barça a Primera Divisió o el Peralada a Primera Catalana. També hi ha cinc equips que mostren un registre de ple de victòries a Segona Catalana, cinc a Tercera Catalana i fins a 43 a Quarta Catalana.

El líder d’aquest registre pel que fa a la duració de la seva ratxa de victòries és el Barça. El campionat de lliga a Primera Divisió està més avançat que no les categories regionals i ja s’han disputat 8 jornades. Tres menys té a hores d’ara la Primera Catalana, de la que el Peralada n’és líder al grup 1. Els de Nacho Castro han sumat cinc victòries en els cinc primers partits de lliga i lideren en solitari la seva lliga.

Pel que fa a la Segona Catalana hi trobem cinc equips amb ple de punts. Dos d’ells – Sant Ildefons i UE Bellvitge – comparteixen grup (el 3). Els tres restants són el Manresa (Grup 4), l’Albi (Grup 5) i el Reddis (Grup 6). El nombre de clubs que comparteixen aquesta circumstància a Tercera Catalana és idèntic. Corbera d’Ebre (Grup 1), Can Parellada – amb una jornada menys, això sí – (Grup 4), CE Tecnofutbol “B” (Grup 11), Alcoletge (Grup 13) i Roses (Grup 15) són els que encara no han cedit cap empat ni derrota.

La Quarta Catalana acapara 3/4 dels plens

A la categoria més baixa del nostre futbol, la Quarta Catalana, és a on hi trobem la majoria de casos d’equips amb ple de victòries. És un fet lògic, ja que d’una banda hi ha una quantitat de clubs molt més gran i de l’altra s’han disputat menys jornades.

Montmajor (Grup1), Sant Julià de Vilatorta “B” (Grup 3), Centelles, Balenyà i Folgueroles (Grup 4), Associació Esportiva l’Empenta (Grup 5), Llavaneres i Calaf (Grup 6), Anoia i Penya Madrid de Tossa de Montbui (Grup 7), UD Lourdes (Grup 8), La Llagosta i l’Ametlla (Grup 9), Cervelló i Castelldefels “B” (Grup 11), Incresa Atlético, Pescadores i Espluguenc (Grup 12), Juan XIII i Castellar “B” (Grup 14), Mirasol Atlético i L’Esquerra de l’Eixample “B” (Grup 15), CE Olympia, PB Trinitat Vella i CE Europa “B” (Grup 17), Escola Pia Sarrià (Grup 18), Godall i Jesús Catalònia “B” (Grup 20), Club At. Torregrossa (Grup 22), Santjoanenc (Grup 27), Cassà “B” (Grup 28), AE Vilobí (Grup 29) i CE Juncaria (Grup 30) són els afortunats.

No hem mencionat a deu perquè formen part de les dues lligues amb més equips amb ple de victòries: els grups 24 i 25. El cas de Selva del Camp, Salou “B”, Vallmoll, Alcover “B” i Vilafortuny (Grup 24) i Sant Salvador, Pobla de Mafumet “B”, At. Bellvei, Escola Futbol Base Calafell i Altafulla (Grup 25) és anecdòtic, ja que només s’ha disputat una jornada de lliga en ambdós campionats.