El Vilanova aixeca el partit… i el liderat

El Vilanova és el nou líder en solitari del grup 2 de Primera Catalana en una jornada en què el Castelldefels ja és segon i el Balaguer segueix desinflant-se. A la zona calenta, Viladecans i Terrassa 1906 agafen aire

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'alegria dels jugadors del Vilanov estava més que justíficada després d'una remuntada de líder // FOTO: fcsantboia.cat
L’alegria dels jugadors del Vilanova estava més que justíficada després d’una remuntada de líder // FOTO: fcsantboia.cat

La jornada 24 es presentava intensa i amb partits clau; els quatre primers s’enfrontaven entre ells amb el liderat en joc. Dos dels co-líders, Vilanova i Santboià es veien les cares a l’Alumnes Obrers. L’encontre s’ha posat de cara pels de Sant Boi quan s’han avançat amb un gol de Josele al min. 38. Els de Dani Gimeno, però, han aconseguit remuntar amb gols de Carlos Contreras al 69 i Juanjo Carricondo, de penalti, quan faltaven 15 minuts pel final. Tres punts d’or pels vilanovins que els permet fer-se amb el lideratge en solitari. El Santboià cau derrotat després de 3 victòries consecutives i baixa fins a la tercera posició, ara tres punts per sota del nou líder.

L’altre co-líder fins aquesta jornada, el Balaguer, volia continuar amb les bones sensacions de l’últim partit i no perdre pistonada. El rival no era fàcil, arribava al Municipal de Balaguer un Castelldefels amb la moral alta i una ratxa de 3 partits sense perdre. Els visitants han marcat aviat, concretament al minut 11 Marc Martínez ha posat el 0-1 al marcador i al 33 Oriol Fernández ha fet el 0-2. Així s’ha arribat a un descans que li ha sentat bé als locals ja que a la segona meitat han apretat i Yerai ha reduït diferències al 73, però els mariners han sabut patir i aguantar el resultat que al cap i a la fi els hi ha donat els tres punts que els col·loca segons a la taula, en playoff d’ascens. Per la seva banda els de La Noguera, amb només 4 punts dels darrers 15, s’han anat desinflant a poc a poc fins a baixar a la quarta posició.

‘TORRE’ DE PATIMENT

Torredembarra i Suburense van signar un empat lluitat // FOTO: cfsuburense

Pel que fa a la zona baixa de la classificació tan sols Viladecans i Terrassa 1906 han aconseguit guanyar. La lluita per la salvació s’obria dissabte amb el partit entre el Torredembarra i el Suburense. Els d’Isaac Fernández volien aconseguir la segona victòria consecutiva de la temporada i van estar a punt de fer-ho. Van controlar el partit des de l’inici i al minut 38 Joan Soriano va transformar aquest domini en gol, no obstant això, l’expulsió de Unai Barceló al 58 deixava molt tocats als torrencs que van veure com Caparrós feia l’empat, acabant amb les esperances locals, al minut 89. El Torredembarra suma un punt que de poc els serveix però que els permet continuar somiant amb el miracle. El Suburense es manté a la zona tranquil·la de la taula.

La tarda de dissabte també ens oferia un encontre d’urgències entre el Terrassa 1906 i el Reddis. Dani Uréndez debutava a la banqueta egarenca, i aquesta vegada si s’ha complert la dita d’entrenador nou, victòria segura. Els visitants feien una gran primera meitat avançant-se al min. 16 amb gol de Lasaosa; fins i tot van poder ampliar el marcador encara que el porter i els pals ho van impedir. La segona meitat començava amb un gol matiner del filial delTerrassa al minut 49 de Youssef, gol que deixava sense reacció als jugadors de Miquel Aguza que veien com Egaña primer i, de nou Youssef, posaven el 3-1 definitiu. Amb aquesta derrota els reusencs tornen a entrar en zona de descens, mentre que els locals agafen una mica d’aire.

SENSE PIETAT

Aquest diumenge han jugat els altres equips implicats en aquesta zona calenta. El Viladecans rebia a un El Catllar molt necessitat després de quatre derrotes seguides. L’expulsió del catllarenc, Yan Carlos Pérez al minut 41 ha permès que els del Baix Llobregat obrissin la llauna i acabessin golejant a l’equip visitant. Manolo Bueno -últim reforç en arribar a Viladecans-; Miguel Sanvidal, per partida doble, i David Rosa han marcat els quatre gols locals. Wail El Kegiri ha aconseguit el gol de l’honor pels visitants al minut 63. Tres punts importants pels de Raúl Paje, qui aconsegueix la seva primera victòria a casa i que els permet treure-li 3 punts al Reddis.

L’últim encontre amb presència d’un conjunt de la zona baixa era un Rapitenca-Amposta que no ha tingut gaire història com reflecteix el 5-0 final. El 2-0, obra d’Àlex Fores, amb el que s’ha arribat al descans, ha deixat el partit gairebé sentenciat pels de la Ràpita, que amb l’expulsió del blanc-i-negre Joan Barrufet al 65, han vist com encara se’ls hi posava tot més a favor; Xavi Anell, Iván Páez i David Silva han acabat d’arrodonir una gran tarda al Municipal de La Devesa. Amb aquests tres punts, la Rapitenca trenca amb una dinàmica de dues derrotes seguides. Quarta derrota consecutiva dels ampostins, que els situa a 7 punts de la salvació.

EL DIA D’IVÁN

Els jugadors del Vista Aelgre van poder dedicar la victòria al lesionat Raymer // FOTO: Twitter udvistaalegre

Aquesta jornada també ens deixava partits molt interessants a la zona tranquil·la de la taula. Sant Ildefons i Lleida Esportiu B es veien les cares a Cornellà separats només per tres punts. Els visitants s’han avançat molt aviat amb un gol de Carlos Doncel al minut 7, tot i que l’alegria els ha durat tan sols 5 minuts, els que ha tardat Iván García a establir la igualada al marcador. No ha estat fins al darrer minut quan, de nou, Iván García ha marcat el 2-1 que li ha donat la victòria als de Javi Gómez permetent-los continuar amb la bona dinàmica d’aquestes setmanes (12 punts de 12 possibles) i empatar amb el seu rival.

Dos equips que lluiten en la mateixa lliga són Vista Alegre i Igualada, els quals s’enfrontaven a Can Vinader. El partit ha començat amb l’homenatge que l’equip local ha fet a Raymer, lesionat al genoll. Tot s’ha decidit amb el solitari gol de Naoufal El Ghrim al minut 15. El marcador ja no es mouria i els de Castelldefels s’han endut tres punts que els mantenen lluny de la zona perillosa. L’Igualada es despenja una mica dels llocs capdavanters encara que continua a la ‘pomada’.

Per últim un dels encontres més atractius s’ha viscut aquesta tarda a Deltebre. Dos dels equips revelació, Jesus i Maria i Vila-seca volien tornar al camí de la victòria i recuperar bones sensacions. Els tarragonins han perdut 2-0 i ja porten 5 partits sense guanyar el que ha fet que baixin fins a l’onzena posició. Els locals es refan després de la derrota contra el Castelldefels i es col·loquen cinquens.