“El Vilafranca per mi ha estat un conte de fades”

El projecte d’Iván Moreno a la capital del Penedès és un dels més extensos del futbol català. L’entrenador tarragoní acaba de viure la seva pitjor temporada després de nou anys al Vilafranca, però es mostra disposat a allargar aquesta bonica història

@JordiMestres_

Iván Moreno ha fet història a Vilafranca // FOTO: Felipe Gaitán

Iván Moreno i FC Vilafranca són dos noms estretament lligats els últims anys. Des que va arribar de la Pobla de Mafumet el 2013, l’entrenador tarragoní ha fet història al degà penedesenc. I no és un dir, ja que ha fet més d’un playoff, va aconseguir un ascens frustrat als despatxos a Segona RFEF i ha tingut gestes memorables a la Copa RFEF i la Copa Catalunya. Ara, el moment és ben diferent. El ‘Vila’ ha patit molt aquesta temporada, però sembla que té la permanència a la butxaca.

“Aquesta és la temporada més difícil que he viscut com a entrenador al Vilafranca”, admetia Iván Moreno a l’Instagram Live de FutbolCatalunya el passat dilluns. Segons l’entrenador, “a la segona volta ens hem enfonsat. No hem defensat bé, hem tingut lesions i com entrenador m’he equivocat”.

En definitiva, “no hem estat a l’alçada”. Les baixes han estat un problema, sobretot la del capità Víctor Oribe “el jugador més diferèncial de la lliga. Per mi és el millor”. La solució davant l’adversitat ha estat la pinya del vestidor, ja que  “si no fos perquè conec els jugadors diria que m’estaven fent el llit, però aquesta no és la sensació”.

“EL NOSTRE PROBLEMA HA ESTAT MENTAL”

No ha estat una temporada gens fàcil pel Vilafranca, però també per altres equips d’una categoria, la Tercera RFEF, que tindrà una bona quantitat de descensos: “aquest any pot haver una destrossa important al #futbolcat. Espero que de cara al futur no hi hagi 5 o 6 descensos”.

Iván Moreno durant el directe a l’Instagram Live de FutbolCatalunya

Tot dependrà dels descensos no compensats, però fent la vista enrere Iván Moreno només pot sentir una satisfacció enorme: “La sensació de veure tot el que hem fet al Vilafranca ens omple d’orgull”. La clau de l’èxit és que el ‘Vila’ “està ple de bones persones” i per això “com a club sempre hem complert amb el que hem dit”

“LA FILIACIÓ AMB EL LLEIDA NO VA SER POSITIVA”

Un lunar d’aquesta etapa va ser la temporada passada. El Vilafranca va guanyar-se un ascens a Segona RFEF per mèrits propis, però la condició de filial del Lleida Esportiu li va impedir pujar. Per tant, “la filiació amb el Lleida no va ser positiva”.

I és que les males praxis d’altres clubs contrasten amb la serietat d’un projecte humil, però molt treballador: “La primera pregunta que li faig a un jugador quan el truco és si treballa a algun lloc, perquè aquí no pot viure del futbol. Miro el futbolista, però també la persona. Aquest any sense bones persones estaríem molt pitjor”.

El Vilafranca ha aconseguit grans èxits amb Iván Moreno // FOTO: Felipe Gaitán

El Vilafranca entrena tres dies a la setmana i juga els dissabtes per “facilitar la vida als jugadors”. De fet, la majoria treballen, com per exemple el David Fontanils que “sempre arriba tard perquè ve de la feina. Sé que no m’enganyen i fan un esforç important”. També treballa Iván Moreno fora del futbol, en aquest cas de mestre.

“SI VOLEN QUE SEGUEIXI, SEGUIRÉ”

“Aprofito les estones lliures de la feina per preparar la feina al Vilafranca”, explicava el tècnic penedesenc que admetia que “el sacrifici del #futbolcat val la pena”. Més quan ha gaudit molt, com per exemple”l’any del segon playoff amb el Vilafranca és la millor plantilla que he tingut “.

Preguntat pel futur, Iván Moreno va reconèixer que “m’asseuré amb el president i faré el que em digui i si em diu que segueixi, seguiré”. Queda dit, doncs, per part d’un entrenador fidel que ha pogut sortir alguna vegada, però ha preferit consolidar un projecte d’autor: el del FC Vilafranca.