El Viladecans lidera i el Cambrils Unió ja guanya

El Viladecans es converteix en el nou líder del grup 2 de Primera Catalana en una jornada on el Cambrils Unió guanya el seu primer partit de la temporada

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Viladecans nou líder gràcies a la seva victòria i l'ensopegada del líder // FOTO: @UD_Viladecans
El Viladecans nou líder gràcies a la seva victòria i l’ensopegada del Mollerussa // FOTO: @UD_Viladecans

Cap de setmana apassionant el que hem viscut amb algunes sorpreses com les ensopegades d’alguns dels teòrics favorits, la primera victòria de la temporada del Cambrils Unió o el canvi de líder. Un liderat que ara ostenta el Viladecans després del seu triomf davant el Vista Alegre i de les ensopegades del líder i dels seus rivals. Al Municipal de Viladecans, els de Raúl Paje van culminar un partit molt complet tant amb pilota com sense. Uns primers minuts de control i d’aproximacions locals van tenir la seva rèplica en una gran ocasió visitant que va salvar Santi amb una gran aturada.

L’ensurt no va desestabilitzar el joc viladecanenc, tot el contrari. Peralta al minut 38 va aprofitar una errada defensiva per fer pujar el primer del matí. Just abans del descans, l’auxiliar castelldefelenc Miguel Ángel va veure la vermella directa. A la segona meitat, Dani Matallín, qui va signar un autèntic partidàs, al minut 75 i Cuni al 87 en el primer esfèric que tocava van sentenciar el matx. Tercera victòria seguida que catapulta al Viladecans al més alt de la classificació.

I, del líder passem al cuer, un Cambrils Unió que ha necessitat 9 jornades per estrenar el seu caseller de triomfs i ho ha fet lluny de casa. Els cambrilencs van viatjar fins a Cornellà per enfrontar-se davant el Sant Ildefons i amb l’única fita de sumar els tres punts. Dit i fet. Els d’Edu Franco no van tardar gaire a encarrilar la victòria. Un gol d’Erik al minut 9 va posar de cara el partit pels tarragonins però l’alegria va per barris i 9 minuts més tard, van ser els locals qui celebraven el gol de l’empat obra d’Alabau. Corria el minut 18 i tot i que quedava, gairebé tota la primera part, amb l’1 a 1 es va arribar al minut 45. Un resultat que no es va moure fins al tram final de l’encontre, concretament fins al minut 85 quan Alexis va marcar per tancar l’encontre. Al minut 89 els homes de Javi Gómez es van quedar amb un home menys per l’expulsió de Cepeda en veure la segona groga.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 9

Noves ensopegades

Si el Cambrils ja sap què és guanyar, sembla que a tres dels equips de la part noble se’ls hi ha oblidat.

Taules en el partidàs de la jornada entre l'Igualada i el Mollerussa // FOTO: Facebook CF Igualada
Taules en el partidàs de la jornada entre l’Igualada i el Mollerussa // FOTO: Facebook CF Igualada

El Mollerussa va desplaçar-se fins a Les Comes per jugar el partidàs de la jornada contra un Igualada que buscava el seu sisè triomf consecutiu. El fins ara líder es va avançar ben aviat amb el gol de Putxi al minut 2. Els blaus van saber reaccionar i al minut 8 Llobet va provocar un penal que ell mateix es va encarregar de transformar en l’empat però Edgar al minut 24 va tornar a posar per endavant als visitants. El gol va ser un cop dur pels locals que van veure com el seu rival va gaudir de moltes ocasions en l’últim quart d’hora de la primera meitat.

A la represa, els homes de Turul les van tancar al darrera dificultant les arribades dels igualadins. En una d’aquestes escasses arribades, de nou Llobet al 71 va igualar el matx amb una rematada acrobàtica.

Nova ensopegada, també pel Manresa, el qual amb la derrota d’aquest cap de setmana va sumar el seu tercer partit sense vèncer. Els Manresans van rebre a un Júpiter amb Rubén García com a nou inquilí de la banqueta després de la dimissió d’Àlex Martínez i el seu cos tècnic. Dos gols, un a cada meitat van acabar decantant l’encontre del costat barceloní. Al minut 25 el debutant Marc Esteve qui va arribar aquesta setmana a Nou Barris va obrir la llauna pels visitants mentre que Coro al 78 va convertir el segon i definitiu gol. Segona victòria de la temporada pels gris-granes.

Mateixos números que el Manresa porta l’EFAC que tampoc va poder sumar els tres punts al Municipal de Nou Barris. La Montanyesa va saber posar-se el “mono” de treball i va saber esperar el moment oportú per matar als lleidatans. Els visitants van controlar l’encontre gaudint de multitud d’ocasions, encara que sense materialitzar-les, fet que els va acabar passant factura. El solitari gol de Patxi al minut 70 va ser suficient perquè el triomf es quedés a Barcelona. Sisena jornada seguida sense perdre per uns locals que es consoliden a la zona tranquil·la de la taula.

Negats a casa

Qui no va poder brindar un triomf a la seva afició va ser un Andorra qui va protagonitzar un encontre de necessitats a la Borda Mateu davant el Lleida B. Els dos conjunts situats a la zona de descens es plantaven al terreny de joc amb un objectiu comú: la victòria. El matx es va decidir en el tram final dels primers 45 minuts. Corria el minut 30 quan Kiki va perforar la porteria visitant. No obstant això, l’alegria de la parròquia andorrana tan sols va durar 8 minuts, temps que va necessitar Gené per restablir la igualada. Segon empat seguit per a tots dos equips.

Primer triomf del Tàrrega fora de casa // FOTO: UETarrega

Pitjor que al filial li van anar les coses a un dels altres conjunts lleidatans. Els espectadors desplaçats fins al Municipal de les Borges Blanques van presenciar el tercer derbi consecutiu a casa. Un derbi on els de Cazorla volien sumar el seu primer triomf com a local mentre que el seu rival, el Tàrrega, volia aconseguir els tres primers punts lluny de casa. Tot i que la tarda es va posar de cara per a les Borges gràcies al gol d’Aitor al minut 10, el mal partit en línies generals dels borgencs van acabar per condemnar-los. Dos gols en 20 minuts, el primer de Jofre al 16 i el segon de Jonathan al 37 van capgirar el marcador, donant la primera victòria com a visitant als homes d’Edu Berrocal.

Igualtat

El tercer lleidatà en discòrdia, el Balaguer va seguir el mateix camí que les Borges i es va deixar els tres punts a l’Alumnes Obrers. El Vilanova va sortir endollat, dominant l’encontre i creant perill a l’àrea petita del rival. Tanmateix, aquest domini no es va traduir en gol i a poc a poc el matx es va anar igualant. Amb les taules inicials es va posar punt final als primers 45 minuts. A la segona part, els vilanovins van continuar assetjant la porteria balaguerina fins que al minut 83 Aleix Vall de penal va fer pujar l’1 a 0 al lluminós i Íker al 89 va tancar el partit.

En el darrer duel, Gavà i Rapitenca van empatar a 0 a La Bòbila. Un resultat molt enganyós si tenim en compte la gran quantitat d’ocasions de què van gaudir tots dos equips. Una primera part on els gavanencs es van mostrar més profunds, encara que negats de cara a porta i on l’única ocasió rapitenca va ser el remat de cap de Nacho al 42, va donar pas a uns segons 45 minuts molt més oberts i on els porters es van erigir com els autèntics herois de l’encontre. Tot i uns darrers minuts de bogeria i on qualsevol dels dos s’haguessin pogut emportar el triomf, el 0-0 no es va moure.