El Viladecans es fa fort al capdavant de la classificació

El Viladecans torna a liderar el grup 2 i amplia la seva ratxa de victòries a casa mentre el Mollerussa es deixa 2 punts davant les Borges en un derbi molt tens

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Golejada del Viladecans per tornar a liderar a classificació // FOTO: @UD_Viladecans
Golejada del Viladecans per tornar a liderar la classificació // FOTO: @UD_Viladecans

Si alguna cosa està protagonitzant aquestes 11 jornades disputades al grup 2 de Primera Catalana és la irregularitat dels equips. Cada jornada que passa ens deixa sorpreses i conjunts que no acaben de trobar una línia continua. Aquest cap de setmana hem tornat a viure aquesta irregularitat i, fruit d’això, hem tornat a canviar de líder.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 11

Un líderat que va recuperar el Viladecans després de la seva gran victòria davant de la Rapitenca al Municipal on va sumar el seu sisè triomf de la temporada i on continua imbatut. Els de Paje van saltar a la gespa amb les idees molt clares i amb les piles ben carregades. Aquest bon inici, ben aviat es va veure recompensat en forma de gol. Marcé al minut 9 de cap a centre d’Erik va batre la porteria rival. El segon dels locals va ser obra d’Erik de falta al minut 25 i 5 minuts després, de nou, Marcé va fer el tercer. Quan tot apuntava que la tarda seria plàcida, dues distraccions viladecanenques van permetre als visitants retallar diferències al marcador i posar emoció al partit amb els gols de Blasi al 36 i Àlex al 37. Una emoció que es va esvair just abans del descans. Ricki de cap feia pujar el 4-2 que, a la postre, seria definitiu, A la segona part, el Viladecans va controlar el matx i, fins i tot, va poder ampliar el resultat.

Lamentables incidents al derbi Borges-Mollerussa // FOTO: @FC_BorgesBl

Empatat a punts amb el líder trobem a un Mollerussa, el qual va perdre un liderat que havia recuperat 7 dies abans. En aquesta jornada no tenien un encontre fàcil, ja que s’enfrontaven contra les Borges en el derbi lleidatà. El que havia de ser una gran tarda de futbol es va convertir en un espectacle més que lamentable quan alguns radicals del Mollerussa van protagonitzar alguns incidents i llançaments de bengales al terreny de joc. Com a resultat, una noia ferida per una bengala, un Mosso d’Esquadra, fora de servei, agredit i foc al camp. Una tensió que “va provocar la intervenció dels antidisturbis, fet insòlit en aquestes categories” com afirma el club borgenc.

Pel que fa al partit, les Borges va jugar un partidàs, dominant els temps i l’esfèric, mostrant-se superiors durant els 90 minuts i creant ocasions per guanyar amb claredat. Nicolau al 69 va transformar aquest domini en gol al minut 69 però Jordi Pedrós, al temps afegit, va llençar per terra tot el treball fet pels de Cazorla, anotant el gol de la igualada. Tota la tensió viscuda a les grades es va traslladar al camp. Al minut 77 el local Edu Vives i el visitant Raya van ser expulsats amb la vermella directa i al temps de descompte van ser, l’autor del gol mollerussenc i Manel Cazorla, els qui van haver d’abandonar el camp, el primer en veure la segona groga i el míster amb vermella directa.

Mirant cap amunt

Molt més tranquil i, sobretot plàcid per a la Montanyesa va ser el matx que va disputar davant el Balaguer a Nou Barris. Els homes de Dani Andreu es van desfer dels balaguerins i van sumar, d’aquesta manera, el seu tercer triomf seguit i la vuitena jornada consecutiva sense perdre. Pel que fa a l’encontre, després d’una primera part on cap dels dos van ser capaços de perforar la porteria rival, els segons 45 minuts van començar de manera prometedora. Al minut 46, Omar Balde va marcar el primer pels barcelonins. Vendrell al 65 va restablir la Igualada però, en un quart d’hora final trepidant, els grocs i negres van sentenciar als visitants. Bauli al minut 85 i Pedro Delgado al 89 van culminar una gran victòria.

Tercer triomf d'un Tàrrega en clar ascens // FOTO: @UETarrega
Tercer triomf d’un Tàrrega en clar ascens // FOTO: @UETarrega

Tercer triomf seguit, també per a un Tàrrega en clar ascens en aquestes darreres jornades. Aquest cap de setmana els targarins es van desplaçar fins a l’Alumnes Obrers per veure’s les cares amb el Vilanova. Un encontre entre dos conjunts immersos en una bona dinàmica de resultats, amb la moral alta després de les seves últimes victòries i amb la intenció de continuar sumant de tres en tres. Dos gols visitants a la primera mitja hora de joc van deixar vist per sentència l’encontre. El primer gol va ser obra de Joni al minut 11 mentre que el segon el va marcar Lebrero en pròpia porta al minut 25.

Perdent força

Una dinàmica molt diferent estan travessant dos equips que, fins fa poc, tenien opcions de liderar la classificació. Estem parlant d’Igualada i EFAC, els quals en aquests últims partits han perdut força.

En l’únic partit avançat a dissabte, Andorra i Igualada van signar taules en un encontre molt igualat. A la Borda Mateu, els andorrans van impedir, durant els primers minuts, realitzar el seu habitual joc de toc als blaus però, a poc a poc, els igualadins van anar entrant al matx i creant ocasions, això sí, sense materialitzar-les. Als segons 45 minuts, el guió no va variar gaire. Els tricolors van buscar l’esquena de la defensa rival mentre els visitants continuaven jugant la pilota. En els darrers minuts, els del Principat van baixar el ritme en defensa, fet que van aprofitar els de l’Anoia per continuar insistint de cara a porteria, encara que sense sort. Cinquè partit sense perdre dels locals, tot el contrari que els homes de Moha que sumen el seu tercer encontre sense conèixer la victòria.

L'EFAC empata i continua amb la seva dinàmica negativa de resultats // FOTO:efacalmacelles.cat
L’EFAC empata i continua amb la seva dinàmica negativa de resultats // FOTO: efacalmacelles.cat

Dos partits més sense guanyar porta un EFAC que, també va empatar lluny de casa, concretament a La Verneda contra un Júpiter que es volia refer de la derrota patida davant l’Andorra. En una primera meitat igualada i amb ocasions per a tots dos conjunts, els primers a colpejar van ser els visitants mitjançant Montoy al minut 35 amb un gran xut creuat en aprofitar una assistència d’Enric Bosch. Amb l’avantatge almacellenca es va arribar al descans. A la represa, els locals van fer lluir al porter Chiné que va salvar als seus en més d’una ocasió. Tanmateix, no va poder fer res en el gol de Peris al minut 69 i que va significar l’empat. Al temps afegit, els lleidatans van estar a punt de fer l’1-2, encara que el xut de Pol es va estavellar al lateral de la xarxa.

Igualtat a la zona baixa

Amb un punt menys que el Júpiter i obrint la zona de descens directe trobem al Sant Ildefons. Aquest cap de setmana al Municipal es donaven cita un Sani i un Vista Alegre, els quals arribaven al matx després de dues derrotes consecutives i amb un objectiu molt clar: el triomf. Un objectiu que, durant alguns minuts, van tenir a prop els locals gràcies al gol de Rafel Roger qui va perforar la porteria rival amb un xut des de fora de l’àrea. A partir del gol, els porters es van convertir en els herois del partit. El visitant Gallardo va evitar el segon dels de Cornellà en sengles aproximacions d’Alabau i Rafel als minuts 14 i 24 mentre que Arnalot va ser decisiu als minuts 28 i 32 però no va poder evitar el gol de l’empat al minut 35 obra de Pol. Als segons 45 minuts, els dos conjunts van seguir buscant el gol, no obstant això el marcador ja no es va moure.

Mateix resultat es va produir al Congost on es va jugar, a priori, el partit més desnivellat de la jornada. El Manresa, equip classificat a la zona alta i lluitant pel liderat va rebre al Cambrils, fanalet de la taula i amb una enorme falta de gol. Tot i aquests números, els visitants no s’ho van posar gens fàcil als manresans i van aconseguir esgarrapar un puntent. Els seguidors desplaçats fins a l’estadi van haver d’esperar fins a la segona meitat per poder gaudir dels gols. El primer va caure al minut 57 obra del local Cuello. L’alegria no va durar gaire, tan sols 7 minuts, temps que va tardar el davanter Erik a igualar el matx.

Els jugadors del Gavà amb samarretes de suport al seu company lesionat Marc González // FOTO. @cfgavaoficial

Pitjor li van anar les coses al Gavà, qui va jugar com mai i va perdre com, gairebé, sempre. Una jornada més, el guió dels darrers caps de setmana es va tornar a repetir. Contra el Lleida B, els blaugranes van sortir per totes davant la seva afició. L’inici fulgurant dels locals i les clares aproximacions davant de la porteria rival, feien presagiar que els tres punts es quedarien a casa. No obstant i, com ja va sent habitual, els gavanencs no van estar encertats de cara a gol i al final ho van acabar pagant.

Si a la primera part, les ocasions es van anar succeint, a la segona meitat el gol encara va estar més a prop. Als minuts 57 i 58 el porter visitant Víctor va evitar, amb dues espectaculars aturades, que els homes de Serrano s’avancessin i al minut 81, quan ja jugaven amb un home menys per l’expulsió de Quiles per doble amonestació al 73, Adri Ruiz va enviar fora una pena màxima. Just un minut més tard, del possible 1 a 0 es va passar al 0-1 amb el gol d’Iker Cortés.