El Terrassa presenta candidatura frenant l’intractable Olot

La notícia de la jornada a Tercera ha saltat a l’Olímpic, on el Terrassa d’Agustín Vacas no només s’ha reivindicat en les seves aspiracions de play-off sinó que ha derrotat a un Olot que no perdia des del 2 d’octubre

FRANCESC FÀBREGAS (El Travesser) @ffgaya
Àlex Fernández celebra el segon gol del Terrassa contra un Olot que no recordava el que era perdre a la Lliga // FOTO: Juanma Medina (terrassafc.cat)

21 partits seguits. 21 jornades sense perdre des del 2 d’octubre de l’any passat. Una marca que ha donat el liderat a un Olot que aquest diumenge ha tornat a saber el que era perdre. Ha estat a Terrassa, contra un equip que vol i pot, que fa mèrits per lluitar fins al final. Un triomf de raça contra un dels rivals més complicats.

Els egarencs marxaven al descans amb avantatge, gràcies el gol de Marc de Val al minut 44. A la represa, Àlex Fernández augmentava les distàncies per un Terrassa que feia un partit molt seriós, davant d’un Olot que només podia retallar distàncies gràcies al seu màxim golejador, Marc Mas.

Els de Calderé perden l’opció d’augmentar les distàncies amb el Peralada, que no podia passar de l’empat al camp del Granollers i fins i tot retalla un punt respecte al líder. L’equip d’Arnau Sala segueix a vuit punts del tercer, el Vilafranca. El partit jugat al carrer Girona ha estat marcat per les poques ocasions de gol.

L’ASCÓ PERD FORÇA

Tercera derrota consecutiva de l’Ascó, que fa que la quarta plaça estigui més ajustada que mai. Derrota a Cerdanyola de Vallès davant d’un rival que amb els 3 punts treu forat a la zona de descens. El Cerdanyola es posava per davant en el marcador a la primera part amb el gol d’Elhadji, que completaria un bon partit amb un segon gol a la segona part. La derrota de l’Ascó provoca que la zona de playoff quedi més oberta que mai.

Arjona celebra amb Dani Guerrero (8) el gol del Sant Andreu contra el Vilafranca // FOTO: Judit Andreu (uesantandreu.cat)

El Sant Andreu es posa a dos punts de l’Ascó i depèn del seu partit del pròxim dimecres –l’ajornat al seu dia davant el Palamós- per situar-se quart a la classificació. Aquesta jornada empatava a casa contra el Vilafranca. Els barcelonins s’avançaven ben aviat, gràcies a un gol d’Arjona, però el Vilafranca aconseguia empatar amb un gol en pròpia porteria de Miranda. Els del Penedès augmenten distàncies amb l’Ascó.

Per la seva banda, el Palamós aconsegueix ficar-se dins de la lluita per la quarta plaça de totes totes. Victòria davant la UE La Jonquera que a poc a poc s’està complicant la situació. Es troba a 4 punts del descens a Primera Catalana. Al quart d’hora el degà ja guanyava 2-0 (Akrong i Duran) però els fronterers situaven el 2-1 al minut 20 de la segona part quan Lakhamy superava Manzano. Al temps afegit, el Palamós amarraria els 3 punts gràcies al gol de Cornellà.

Qui no ha sabut treure profit de la derrota dels del Baix Ebre ha estat una Pobla de Mafumet que no ha pogut passar de l’empat a zero davant del Júpiter, equip que lluita per la. Tot i que treure un punt de la Pobla és positiu, el Júpiter acaba la jornada com a cuer.

ENTRENADOR NOU… EMPAT SEGUR

Manel Sala va marcar a Nou Barris però el Manlleu no va passar de l'empat contra la Montañesa // FOTO: Ramon Anglada (aecmanlleu.cat)
Manel Sala va marcar a Nou Barris però el Manlleu no va passar de l’empat contra la Montañesa // FOTO: Ramon Anglada (aecmanlleu.cat)

Montañesa i Manlleu, implicats a la zona baixa, acabaven el seu duel directe amb empat a 1 gol, que deixa la Montañesa amb 32 punts i el Manlleu amb 27, marcant el descens a Primera Catalana. Manel Sala donava esperances als manlleuencs el dia del debut d’Albert Santanera però, quan faltaven deu minuts pel final, Pedro Garcia establia l’empat final.

Victòria del Sabadell B a Els Canyars en un duel directe per la permanència davant del Castelldefels per ajustar encara més la zona de descens. Els gols arribaven a la segona part. José González (54′ i 76′) i Aliaga (65) feien els 3 gols del filial sabadellenc per donar la quarta victòria seguida fora de casa.

Al Xevi Ramon, el Vilassar de Mar s’emportava la victòria davant de l’Europa i permet als locals allunyar-se del descens, mentre que l’Europa segueix estant-hi a prop. El gol arribava al minut 50 de les botes de Pau Senent.

El Figueres, després de la derrota de la jornada passada, tornava a la victòria. Ho feia a casa davant del Santfeliuenc que perdia el seu segon partit consecutiu. Jaime Fuentes (11) obria la llauna pels de Sant Feliu des del punt de penal però Cunill a la meitat de la primera part feia l’empat a 1. El partit s’acabaria decantant al minut 88, quan Molist confirmava la remuntada dels locals.