El Terrassa aterra al play-off d’ascens

La derrota de la UE Rubí -contra Pobla de Mafumet- i la victòria del Terrassa -al Guinardó- situa al conjunt egarenc en posicions de play-off d’ascens a Segona B, i viu un contrast per la situació de la detenció i entrada a presó del seu màxim accionista, Txuma Peralta

PER: FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

El Terrassa lluita amb tot / FOTO: TERRASSAFC.COM
Ni Ascó ni Pobla de Mafumet han fallat aquesta jornada. Victòries per la mínima i treballades. Els de Miguel Rubio han superat al Sabadell B per un ajustat 3-2. Els primers minuts de la segona part han estat clau. Genis i Virgili marcaven als primers instants (2-0) però Sandro retallava ràpidament. Un golàs de Genis -que feia doblet- posava als ebrencs amb un 3-1, que acabaria amb un 3-2 després de transformar els sabadellencs un penal al tram final.
Els ebrencs segueixen líders però segueixen a un sol punt de marge respecte a la Pobla de Mafumet, que s’imposava a Can Roses a un Rubí que surt del descens després de caure 0-1 a casa. Un cop de cap de Sergi Moreno era suficient perquè la Pobla augmenti les distàncies respecte al primer equip que queda fora del play-off.
Empat sense gols entre CE Europa i AE Prat, un partit directe pel play-off d’ascens. Poques ocasions de gol entre dos equips que han tingut respecte i que han tingut por a perdre. L’Europa surt més beneficiat, ja que manté sis punts respecte al cinquè, mentre que l’AE Prat, es situa ara a dos del quart.
El beneficiat de la jornada n’és sens dubte el Terrassa. Tot i la problemàtica viscuda amb el màxim accionista del club, Peralta, per la seva etapa a l’Osasuna, acabava golejant al FC Martinenc, equip que seguirà una jornada més en descens. El canvi de tècnic pel conjunt vermell no ha servit per a puntuar, i s’han mostrat tous en defensa. Els dos equips desaprofiten l’ocasió de situar-se a 2 i 3 punts del play-off.
Nou Barris ha viscut un empat entre Montañesa i Vilafranca. Els d’Ivan Moreno han anat guanyant durant gairebé tota la segona part (1-2), però una falta, protestada pels pendesencs posava ‘empat a 2 final. La Monta desaprofita l’opció de situar-se a dos punts del play-off.
Empat sense gols també al camp del Cerdanyola del Vallès i CD Masnou. Dos equips que no coneixen la victòria en les darreres jornades propiciava un empat que s’ha acabat produint. Empat també entre Santfeliuenc i Castelldefels, que si deixen als d’Andrés González en zona tranquil·la, pel Castelldefels l’empat és insuficient, ja que es troba a sis punts de sortir del descens a Primera Catalana.
El Figueres cau golejat en el pitjor moment possible. Amb 36 punts veu com perd una magnífica ocasió per apropar-se i molt al play-off d’ascens. Derrota dolorosa al camp d’un AEC Manlleu que encadena dues victòries seguides que l’han tret de la zona baixa i ja té sis punts de marge respecte al Martinenc. 4-0 gràcies al doblet de Sala i els gols de Coll i Molist. El Figueres es quedava amb 10 homes per l’expulsió del defensa Rodríguez, que veia vermella directe.
Un gol matiner decantava el duel directe per la zona de perill pel CF Gavà, que veia com xavi Civil feia el 12è gol d’aquesta temporada. Victòria vital davant del cuer, un Vilassar de Mar que tenia una nova final. Partit amb un expulsat pels locals i dos pels visitants, en un partit on s’ha respirat nervis.