El somni de Catalunya es ‘congela’ a Salamanca

La selecció amateur no continuarà en la Copa Regions UEFA. El 2-0 encaixat a Salamanca davant Castella i Lleó expulsa als d’Almendros d’una competició que ja va quedar condicionada en el Narcís Sala per un gol oportuníssim dels visitants

@ManuelSeguraM
Decepció total a la selecció catalana amateur/ FOTO: ALVARO MONTOLIU

Somni acabat per a la selecció CatUEFA a qui un penal i una cessió inoportuna, frenada per l’aigua caiguda aquests dies, va habilitar l’oportunisme d’un gran golejador com és Puente. La reacció del seleccionat català en el segon període va ser insuficient

Set minuts van bastar perquè el combinat local s’imposés als d’Almendros. Amb la lliçó ben apresa de l’anada, amb les referències de Puente, Borrego i el Piojo, els castellanolleoneses van portar el pànic a la defensa catalana. Eudald no connectava amb l’extrem dret, i això que per allí es frenava molt la pilota per l’aigua,

Aitor Lario es multiplicava amb el golejador de l’Astorga igual que Noguera i a Pep Mateu li va tocar ‘ballar’ amb Javi Borrego.

Dos avisos (Puente 17′ i Juanan 21′) van alertar de la primera diana des del punt de penal. Una mà del central potablava va facilitar el primer gol local i el desconcert català. Amb la mala fortuna com a companya, set minuts després Eudald va enviar una pilota al porter Ramos, però l’aigua ho va frenar i Puente ho va caçar per a desesper de Catalunya (37′)

No va haver-hi resposta visitant. De fet, el primer tret de Catalunya va arribar en el 46′ gràcies a un xut de David Jiménez que va sortir per sobre del travesser de Castella i Lleó. Poca presència ofensiva en els primers 45 minuts.

Reacció insuficient

Raíllo i Prior van sumar les dues primeres aparicions visitants en els primers cinc minuts de la segona part. Hi havia obligació de marcar i el figuerenc Xavi Ferrón va substituir David Jiménez. Almendros va tornar a retocar l’equip amb la presència de l’hortenc Adrià Lledó pel debutant Juanjo Prior qui, per cert, la curiosa reglamentació d’aquesta Copa Regions UEFA li impedirà tornar a vestir la samarreta de Catalunya.

La voluntat de Ton Alcover amb pilotes penjades de manera constant sobre Raíllo van trobar nul·la solució. A Castella i Lleó li servia aqueix marcador i, especialment, el gol que van marcar en el Narcís Sala. Les males condicions de la gespa de l’històric Helmántico (per als dos equips) frenaven qualsevol intent de creativitat. La última ‘bala’ catalana va ser l’entrada de l’asconenc Sergi Moreno per Manolo Raíllo (73′).

No va haver-hi res més. Castella i Lleó va saber perdre el temps mentre Catalunya no va poder treballar la desesperació de veure’s eliminada. Després del KO de Múrcia 2016, ara arriba l’adéu precipitat per a l’amateur en el 2018, temps per a reflexionar i esperar dos anys més per a tornar a aquesta competició

FITXA TÈCNICA

CASTELLA I LLEÓ, 2

Carmona; Ruba, Charly, Obispo (Amor 64’), Flórez; Juanan; Piojo (Dani Burgos 89’), Jorge, Zazu (Mateo Cembranos 85’), Borrego; Puente

CATALUNYA, 0

Ramos; Mateu, Aitor Lario, Noguera, Eudald; Prior (Adrià Lledó 62’), Ton Alcover, Nils; David Jiménez Xavi Ferrón 45’), Velillas; Raíllo (Sergi Moreno 73’)

ÀRBITRE: Juan Bustos (C. Castella-Lleó). Grogues a Eudald,Prior,Ferrón, Ton Alcover, Ramos, Vermella a Velillas (90’)

GOLS: 1-0, Puente p. 30’; 2-0, Puente 37’

ESPECTADORS: 100 (Helmántico/Salamanca)