El Solsona, obligat a ‘exiliar-se’ a Cardona per un mur

El CF Solsona debutarà aquesta temporada a Primera Catalana però no ho podrà fer al seu camp. L’esfondrament d’un mur confrontant i el retard de les obres obliga l’equip a marxar a Cardona

Al fons, el mur esfondrat que afecta al Camp Municipal de Solsona // FOTO: Ajuntament de Solsona
Aquí, el mur esfondrat que afecta al Camp Municipal de Solsona // FOTO: Ajuntament de Solsona

L’alegria per l’ascens del Solsona s’ha vist frenada per un aspecte extra esportiu. Segons informa el diari Regió 7, l’equip escapolat es veurà obligat a començar el campionat de Lliga de Primera Catalana al Municipal de Cardona, ja que encara no hi ha data per fer les obres de reparació del mur de l’Institut Francesc Ribalta, que dona al recinte esportiu.

“Tenint en compte que el departament d’Educació encara ha d’adjudicar les obres per reconstruir el mur, ja ens fem la idea que fins a l’any que ve no podrem jugar al nostre camp; si és així, ja serà tot un èxit. Ara bé, no entenem que un problema que afecta tantes famílies no es pugui resoldre amb més celeritat”, va declarar a Regió 7 el president del CF Solsona, Ernest Estany, davant un problema que es va generar el passat mes de maig i que calculen que fins al gener no estarà resolt.

Al marge de la reparació dels efectes de l’esfondrament del mur –“una prioiritat de ciutat”, segons va declarar dies enrere l’alcalde de Solsona, David Rodríguez- , les obres al Municipal no s’acabaran aquí. Un cop feta, també s’haurà de procedir al canvi de la gespa artificial del terreny de joc, la qual cosa retardarà encara més el moment en què els homes de Joan Coromines puguin tornar a casa seva.

“No entenem que un problema que afecta tantes famílies no es pugui resoldre amb més celeritat” EDUARD ESTANY, PRESIDENT CF SOLSONA

De moment, ja és segur que el partit Solsona-At. Sant Just, el del debut escapolat al subgrup 2B de Primera Catalana el 4 d’octubre, tindrà com a escenari el Municipal de Cardona. El problema també s’estendrà als equips de formació integrats al Futbol Base Solsona Arrels, que amb tota seguretat s’hauran de traslladar provisionalment a un camp en desús, el d’Arrels, que haurà de ser reformat immediatament.

També queda la incògnita de què passarà amb el segon equip del club, el Solsona B, que milita a Tercera Catalana. En un principi i segons aquesta informació, també s’haurà de traslladar a Cardona, però el calendari de competició fa que coincideixin els partits a casa dels dos conjunts del CF Solsona, amb la qual cosa pot haver ‘overbooking’ al camp d’exili obligat.

Una imatge de l'acte de celebració institucional de l'ascens del Solsona // FOTO: Ajuntament de Solsona
Una imatge de l’acte de celebració institucional de l’ascens del Solsona // FOTO: Ajuntament de Solsona

De moment, el que sí es podran fer al Municipal de Solsona –a les tres quartes parts del terreny no afectades per l’esfondrament- són els entrenaments dels de Joan Corominas, que començaran el proper dia 20. Les sessions alternaran aquest recinte amb el Municipal de Cardona per a una plantilla de 22 futbolistes, amb 17 renovats i cinc novetats: el defensa Gigi (Vic), els migcampistes Marcel Bellido (Manlleu) i Marc Díez (Sallent) i els davanters Max Morell (Vic) i Roger Alsina (Manlleu). Són baixa tres futbolistes que han penjat les botes: Joan Parcerisa, Robert Tripiana i Jordi Esteve.

El CF Solsona va assolir l’ascens a Primera Catalana després que la Federació Catalana de Futbol donés per acabada la competició a causa de l’aturada per la pandèmia de la Covid-19 i, a efectes de classificació, obtinguessin l’ascens els primers de cada grup de Segona Catalana i els tres millors segons. Els escapolats, segons al grup 4, eren un dels tres equips impulsats a la categoria superior, tot i que un mur els farà jugar a l’exili.