“El so del Narcís Sala és molt diferent de la resta”

El director general de la UE Sant Andreu, David Mordillo, intenta treure temps al temps a l’espera de la promoció d’ascens a Primera Federació

El director general de la UE Sant Andreu, David Mordillo pensa en present i en futur //  FOTO: MACrous
El director general de la UE Sant Andreu, David Mordillo pensa en present i en futur // FOTO: MACrous

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

David Mordillo va arribar aquest passat estiu al Narcís Sala encara que com a retorn, ja que, primer va passar per la Damm i per Cornellà, abans va estar amb els quadribarrats. La seva responsabilitat va portar al futbol base a dalt de tot, de retorn, no sols busca un ascens inesperat a Primera Federació sinó que planifica amb temps el curs 2024-2025.

Amb només 31 anys, Mordillo assumeix que està a l’estructura d’un històric gegant i vol ajudar a Xavi Molist i al seu president Manolo Camino a conduir a l’equip i a l’afició a l’èxit.

UN NARCÍS SALA I UN SANT ANDREU, DE PRIMERA

Què fa un director general només hores prèvies que comenci el seu primer equip a jugar una promoció d’ascens?

Com soc director general i director esportiu haig de preparar tot el tema logístic a casa i fora i intentar ajudar a l’entrenador en l’anàlisi del Zamora. Volem tenir controlada tota la situació.

En el sorteig ja va poder parlar amb algú del Zamora?

Sí, vaig coincidir amb el seu director esportiu al saló de sortejos. Parlem d’entrades i aconseguim unes 600 per als nostres aficionats que vulguin desplaçar-se com va ocórrer a Salamanca. Idèntica quantitat que nosaltres lliurem a ells.

UE SANT ANDREU- ZAMORA, a ELIMINATÒRIA ANADA PLAY-OFF D’ASCENS

“HEM ACONSEGUIT 600 ENTRADES PER A LA TORNADA”

La classificació del Sant Andreu és una cosa extraordinària i, si se’n puja a Primera Federació, seria estratosfèric!

No ens podem enganyar, ja que el nostre primer objectiu era estabilitzar l’equip a Segona Federació. El primer any d’un ascens sempre portes la iniciativa de l’any anterior i arribes amb una plantilla ja coneguda encara que Xavi Molist i jo pensàvem que tenim una gran plantilla per a fer un play-off. Ens salvem 9 jornades abans del final i tenim ambició, ja que lluitem per ser campions.

Les dades enfront del Zamora presenten una eliminatòria molt igualada.

Sí, encara que mai se sap per què tampoc teníem un coneixement molt exhaustiu dels rivals. El Zamora s’ha consolidat en play-off de manera molt fàcil i és un bon equip.

“EL NOSTRE PRIMER OBJECTIU ERA LA SALVACIÓ”

Els números diuen que el Sant Andreu ha marcat 11 gols més (53) però ha encaixat també 12 més (33). Això serveix per a alguna cosa?

Això pot parlar de l’equip que tenim, un equip protagonista que genera ocasions de gol i propícia que en puguis rebre més. En el cas del Zamora pot reflectir un rival més conservador, però han sabut treure rendiment.

La UE Sant Andreu no és un equip més, és l'equip del barri, sempre solidari // FOTO: UESA
La UE Sant Andreu no és un equip més, és l’equip del barri, sempre solidari // FOTO: UESA

Hi ha alguna cosa que a ningú escapa: jugar al Narcís Sala imposa molt començat pels seus propis futbolistes amb experiència notable

És un ambient molt diferent del qual un jugador d’aquesta categoria està acostumat a viure. El Narcís Sala està molt bé de capacitat, té a la gent molt damunt i el seu so ho fa diferent de la resta. La nostra afició és molt passional, ho viu molt i no és fàcil de trobar per aquí.

“LA NOSTRA AFICIÓ ÉS MOLT PASSIONAL”

Més números: sumen 5 partits consecutius amb empat a casa encara que han sumat els mateixos punts fora que en el Narcís Sala (29).

Sí, els partits es compliquen i les dimensions del nostre camp ens resulten, algunes vegades, petites.

Xavi Molist, entrenador, amb el president Manuel Camino // FOTO: UE Sant Andreu
Xavi Molist, entrenador, amb el president Manuel Camino // FOTO: UE Sant Andreu

Insistim: 58 punts (29-29).

És així perquè l’equip ha estat molt regular i el que em diuen aquests números és que ens adaptem a totes les circumstàncies. Hem estat capaços de guanyar als camps del Saguntino, Torrent o Lleida i adaptar-nos. A Zamora ens trobarem una superfície d’herba natural, que no és la nostra, i la capacitat d’adaptar-nos pot marcar diferències.

“A ZAMORA TENEN GESPA NATURAL”

El director general David Mordillo ja té preparat l’equip 2024-2025 sigui per a Primera o per a Segona?

Totalment, des de fa uns mesos, cal guanyar temps i en això estem.

I poden haver-hi moltes novetats?

Soc de l’opinió que el que funciona, no es toca molt. Cal tractar de donar continuïtat a aquesta plantilla i la nostra base és donar continuïtat i millorar.

David Mordillo vol pujar a Primera Federació amb la UE Sant Andreu // FOTO: UESA
David Mordillo vol pujar a Primera Federació amb la UE Sant Andreu // FOTO: UESA

L’entrenador Xavi Molist acaba contracte?

Sí, en teoria, encara que estem en converses fa diverses setmanes i volem la seva continuitat. Ara interessa el play-off encara que les dues parts estem interessades.

“VOLEM QUE XAVI MOLIST SEGUEIXI”

I a quina espera el director esportiu per a pujar a DHJ o les categories més altes a cadets i infantils com va ocórrer en la seva primera etapa?

El futbol base és una mica més complex, vivim un any de transició i a veure si la pròxima planifiquem amb possibilitats. El nostre objectiu és tornar on el deixem.