El Santfeliuenc, l’equip més ‘fidel’ al de la temporada passada

Si hi ha un bloc que gairebé s’ha mantingut al grup cinquè de Tercera, aquest és el del Santfeliuenc. Per contra, a Gavà i a Rubí hi ha renovació gairebé total

Un dels primers onzes del Santfeliuenc 2015-2016 / FOTO: Álex Gallardo @gallardophoto
Un dels primers onzes del Santfeliuenc 2015-2016 / FOTO: Álex Gallardo @gallardophoto

El Santfeliuenc afronta la seva tercera temporada consecutiva a Tercera amb les idees molt clares. Tan clares, que el seu entrenador, Andrés González, ha decidit confiar en el mateix bloc que a la campanya 2014-2015 es va salvar del descens. 16 jugadors repeteixen i, per tant, només pot haver-hi sis incorporacions més, de les quals fins ara s’han tancat quatre.

L’equip de Les Grases és, amb diferència, el qui més aposta per la continuïtat. Observant a data 3 d’agost la resta de plantilles, veurem que qui més s’acosta en aquest aspecte als del Baix Llobregat són dos equips ascendits i un que va ser campió de Tercera i va lluitar per pujar a Segona B. Granollers i Morell, d’una banda, i Ascó, de l’altra. Tots, amb 12 ‘supervivents’. Curiosament, al club vallesà van fer 12 renovacions… però qui no va seguir va ser l’entrenador de l’ascens, Raúl Matito. Albert Garcia el va rellevar.

A l’altre plat de la balança s’han de posar dos equips que es pot dir que són nous de trinca. Gavà i Rubí arrenquen la temporada 2015-2016 amb només dos futbolistes que van tancar l’anterior. Sergi Aguilar i Cifu, pel costat gavanenc, i Kiki i Marc Garcia, al bàndol rubinenc. Al Sant Andreu també es viuen temps de canvi i només aguanten, ara per ara, tres futbolistes de l’etapa amb Dinorah Santa Ana al capdavant del club. No obstant això, encara hi ha tres futbolistes més que negociaven la seva continuïtat i la xifra podria millorar.

En total, 181 futbolistes repeteixen curs al seu equip. Si fem una mitjana entre els 20 equips, sortiria a nou jugadors per club. Una xifra que, per exemple, signen Europa, Júpiter, Peralada i Vilafranca. No obstant això, qui s’endú la palma és el Santfeliuenc que dirigeix un Andrés González qui, per cert, és l’entrenador amb més anys a la mateixa banqueta dels 20 de Tercera, amb nou temporades contant la que ara comença, ja que es va estrenar a l’estiu del 2007. Un tècnic longeu que aposta per la continuïtat.

Infografia: FUTBOLCATALUNYA
Infografia: FUTBOLCATALUNYA